Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-11

• 126 115
  • 732
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Здравейте Simple Smile Предлагат ми имот в Студентски град в София. Новопостроена сграда е, но се води общежитие. Може ли да очаквам някакви проблеми, подводни камъни?
Щом се води общежитие това не значи ли че е построена със средства на някой университет и би трябвало да се ползва за настаняване на техни студенти на наемни начала?

Дори и да има някакви етажи обособени за продажба, аз не бих си причинила да отглеждам децата си в сграда, в която ще живеят различни студенти и ще се провеждат нон стоп сбирки и купони

# 556
Не, това, което наричат "общежитие" в новите сгради означава просто една стая със санитарен възел. Което реално пак си е като стая в общежитие, защото просто няма място за удобства, но си е на цена от 300-400 лв. Ето ви примерно разпределение на една такава сграда: https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/680485_727055297340 … _2024704343_o.jpg Може да има и разни врътки със статутите, но с това не съм запозната.
По отношение на самите сгради, аз не съм сигурна колко са качествени, защото ги строят ужасно бързо, за има-няма 1 година. А и едва ли са кой знае колко качествени материалите. Живяла съм в такива сгради и са доста понапукани, а едва на по 10 години. Силно ме съмнява да изтраят очакваните 100 като за тухла. Строител на 90% от тях е Бароко, проверете ги.
Може би за отдаване под наем има смисъл, иначе за живеене не бих купила.

# 557
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
killpop, за 400 лв. на квадрат веднага купувам едно за голямата Simple Smile Ама ей, сега разгледах обяви за Студ. град ... 750-850 Е на квадрад вървят Simple Smile

# 558
killpop, за 400 лв. на квадрат веднага купувам едно за голямата Simple Smile Ама ей, сега разгледах обяви за Студ. град ... 750-850 Е на квадрад вървят Simple Smile

А аз ще взема две направо, нищо, че имам само едно дете  Laughing

# 559
  • In the shadows of my mind
По-скоро такъв би бил наема на едно такова помещение, ако купиш с цел отдаване под наем.

# 560
Да, аз говорех за наем на месец Laughing В сравнение с 50-те лв в държавно общежитие.
Гледах и аз няколко обяви за такива студиа, струват ти се евтини по 20-30 000 Е, но то си идва пак почти 1000 Е/кв.м.

# 561
  • София, Bulgaria
В Агенцията по вписвания забавянето в момента е 22 дена, това е пълно безумие. И като добавим още 2-3 дена да излезе  УВТ и превод на парите от банката ... владение на имот ще се предаде около 30-я ден след нотариалното изповядване и това е при положение, че купуваният имот няма ипотека, която да се заличава. Ако има и ипотека за заличаване, стават 2 месеца. Честито и на купувачи и на продавачи!!! Не знам, какви нерви и търпение са необходими. Не ми се мисли, ако продавачът с тези пари трябва да купува друг имот, където да се премести и е в сделка вече....за Коледа може и да му се случат нещата.

Последна редакция: пт, 16 сеп 2016, 16:29 от tomeva

# 562
  • София
Купихме онзи ден 3дка лозе в Поморие. Сделката беше 4 следобед. На следващия ден сутринта в 10ч ми звъни телефона с непознат номер. Нотариуса се обажда да ходим да си вземем нотариалния акт  Shocked Досега сделки само в София бях правила и не си представях, че в тази държава може държавни учреждения да работят за хората. Grinning
Скицата от поземлената комисия стана за 2(!) часа....

# 563
Честито!
Но в Поморие едва ли има толкова сделки, колкото в София.
И тук работят служителите, но времето не стига.

# 564
Във Варна и двата ми НА излязоха на следващия ден, не е само до мащабите на града.

# 565
  • София, Bulgaria
Разликата в брой вписвания е 3 пъти по-голяма в София от Варна. В София за тримесечие са около 22000, а във Варна, около 8000, но въпреки това забавянето е 10 пъти по-голямо в София.

# 566
Да, това имах предвид, броя на вписванията не оправдават подобно закъснение. Ако беше айде да кажем седмица, нямаше да е толкова фрапиращо такова забавяне.

# 567
От кого зависи промяна в работата на тази агенция примерно?
Какво може да се направи?
Кои са хората, които могат да го променят?
Защо брокери и заинтересовани не информират медиа и който се сетят?
Служителите ли са недостатъчно на брой?
Софтуера ли е скапан?
Мениджърите ли?
??? сигурно още много подобни въпроси могат да се зададат, въпросът е кой може да даде отговор.
Вместо да се напише примиренческа информация във форум, какво могат да направят брокерите, които по презумция, имат ежедневен досег до работата на тази институция? (не се заяждам, просто наистина си мисля, че брокерите са тези, които би трябвало да иницират промяната).

Аз да застана пред агенцията с плакат, примерно, и да скандирам нещо си, никой няма да ме приеме сериозно, защото по никакъв начин, не съм засегната от дейността й. Нито купувам, нито продавам.  Но все пак си се питам, какво може да се направи, вместо просто да се констатира този факт.

# 568
  • София
АВ работи не само за вписване на имотни промени.
Има хиляди фирми фирмички в София и всичко покрай тях се отразява там.
Работно време на смени или удължено никога няма да се въведе.
Преди 2 - 3 г. се наложи спешно вписване на данни за голяма бълг. фирма и тогавашната шефка пусна заповед няколко служители да работят извънредно.
Още на другата сутрин бяха подали сигнал против нея. Покрай сигнала я набедиха и за други неща и в момента е с условна присъда.
Както и пред МВР стават опашки за смяна на паспорти, така и там ще се чака дълго време.
и аз не го одобрявам, но ....

# 569
  • In the shadows of my mind
Българска работа...

Общи условия

Активация на акаунт