Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-11

• 126 102
  • 732
  •   1
Отговори
# 30
Честито, Тонка!
А защо агония?

# 31
  • София
ДеВа, много е дълго за обяснение. Собственичката на апартамента меко казано ми разката фамилията. Важен е обаче крайният резултат.  Wink
Благодаря на нейната снаха, която всъщност ме покани да ми покаже апартамента и която ни е съфорумка.  Hug Без нея сега нямаше да имаме ново жилище.

# 32
На него му трябва да докаже, че има собственост и в БГ, чужд гражданин е, затова се чудих.
Не знам какви са били изискванията преди 10-ина години, но моят съпруг също е чужденец, НА е на мое име, но той още на следващата година получи съобщение за дължимите данъци /неговата част/. А в общината нищо не съм заявявала, само декларирах апартамента, нотариусът не ми е искал удостоверение, но, може би тогава така е било, не помня вече.

# 33
Нотариусът ми поиска акт за брак, значи в данъчното ще изискам документ, благодаря  Hug
Тонка, поздравления  bouquet

# 34
  • Sofia
В момента има ли голямо забавяне при вписване на сделките в агенцията по вписванията?

# 35
За кой град? Във Варна стана в същия ден.

# 36
В София сега приключвали 8ми юли

# 37
  • София
Тонка, честито! Simple Smile

Така, като чета тук, се пообнадеждавам. Аз от месец и половина търся нов двустаен в източните и все няма нищо подходящо. Имам чудесна брокерка - която ми е близка и през последните години ни помогна при две други сделки - и тя поне два пъти в седмицата ми предлага нещо. Аз също следя обявите, обаче като изключим фалшивите и безумните (има едни с безброй удивителни, знаете ги), миниатюрните кутийки с 20% общи части и архитектурните недоразумения с триъгълни или трапецовидни помещения, остават единици на зелено, които ми харесват, а те са прекалено скъпи. Но не губя надежда, знам, че трябва да се търси и човек да има търпение.

# 38
Дарен имот трябва ли да се вписва в общината и ако да - какви документи са нужни?

# 39
  • София
Дарен имот трябва ли да се вписва в общината и ако да - какви документи са нужни?

да, трябва!
представят се нотариален акт, лична карта и на място се попълва декларация по чл.14

# 40
Тонка, честито! Дано в новата тема има много успешни сделки.

# 41
Тонка,честито и от мен bouquet

# 42
  • Sofia
В София сега приключвали 8ми юли

Пак имат закъснения явно. Толкова ли са много сделките в София нямам идея. Как разбирате кога е вписана вашата - обаждат ли се или вие им звъните да питате?

# 43
  • София
Благодаря ви много!

Оказа се, че и още един документ съм пропуснала - Удостоверение за режим на имуществени отношения. Тичах до НАП да го взема. Така като го гледам доста безсмислен ми се вижда, но явно има логика, която ми убягва.  Laughing

# 44
Свърши се агонията ми. Сключих предварителен договор за покупка на жилището, което си бях харесала още през април и заради което продадох сегашното. Много съм щастлива!  Grinning Случи се почти невъзможното докато стигнем до днешната стъпка.
Браво, Тонка! Честито и със здраве да си го ползвате! Важното е , че си доволна и си намерила твоето местенце. Сега една заслужена и хубава почивка и много късмет! Най-важното и трудното е минало! bouquet!

Общи условия

Активация на акаунт