Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-11

• 126 236
  • 732
  •   1
Отговори
# 180
Всичко ние ще плащаме и ми се зави свят от цифри Rolling Eyes отделно колко още таксички има сигурно Tired

# 181
  • София
Моите такси и местният данък са към 4000 лв. Продавачите се запънаха да се изповяда сделката на реалната цена като аз да платя всичко. Аз пък се запънах, че не мога да хвърля ей така едни 4к лв. и в крайна сметка те ще дадат 1000 лв. Не е кой знае какво, но пак е нещо.

# 182
Естествено, че ще се запънат. Ти не се ли запъна като продавач newsm78

# 183
  • София
Не съм.

# 184
  • Sofia
Може ли някой да ми каже какво се прави с партиди за ток , вода, тец, когато жилището е и на двамата съпрузи по нотариален акт? Може ли само единия да отиде в институциите и да ги издаде на свое име или и двамата трябва да присъстват?

# 185
Може ли някой да ми каже какво се прави с партиди за ток , вода, тец, когато жилището е и на двамата съпрузи по нотариален акт? Може ли само единия да отиде в институциите и да ги издаде на свое име или и двамата трябва да присъстват?
При нас във Варна трябваше задължително и двамата да присъстваме, като единия попълва в бланките, че е съгласен партидите да са на другия.

# 186
  • Sofia
Може само единият да отиде, но другият трябва да е попълнил предварително едни декларации, с които казва, че е съгласен партидите да са на името на другия. Декларациите са различни за всеки доставчик и можете да ги изтеглите от сайтовете им.

# 187
  • София
При нас майка ми ще е вписана в НА като собственик на 1/4 от апартамента. Прилошава ми само като си помисля, че трябва да се мъкнем и двете за смяна на партидите. Може и да не ги сменим, поне не сега, защото ни чака огромен ремонт. Аз на предния апартамент така и не смених партидата за тока, тъй като след няколкочасово чакане на опашка се оказа, че не съм взела някакви данни от общия електромер или нещо подобно беше.

# 188
  • София
Тонка, честито!
За да  ти е по-лесно може майка ти да направи пълномощно за всичко, свързано с общия апартамент. Само без право на продажба.

# 189
Може само единият да отиде, но другият трябва да е попълнил предварително едни декларации, с които казва, че е съгласен партидите да са на името на другия. Декларациите са различни за всеки доставчик и можете да ги изтеглите от сайтовете им.

ММ опита, отиде сам с попълнени от мен декларации, но го върнаха, Трябваше и аз да присъствам,

# 190
  • София
Може ли да ми кажете когато някой има ограничено/неограничено вещно право за ползвне на жилище, кой го наследява след неговата смърт?
И относно партидите за ток, парно и т.н. и той ли ще присъства и попълва заедно със собственика?

# 191
Може ли да ми кажете когато някой има ограничено/неограничено вещно право за ползвне на жилище, кой го наследява след неговата смърт?
И относно партидите за ток, парно и т.н. и той ли ще присъства и попълва заедно със собственика?

Никой не го наследява - това право е лично и непрехвърлимо.

# 192
  • София

Никой не го наследява - това право е лично и непрехвърлимо.
дотук добре, а какво става с частта от имота след това, когато ползвателят го няма?

# 193
Собственикът ще си ползва имота свободно, ще си упражнява той правомощието на ползване.

# 194
  • София
Собственикът ще си ползва имота свободно, ще си упражнява той правомощието на ползване.
atallaya, благодаря много за бързите отговори  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт