Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-11

• 126 287
  • 732
  •   1
Отговори
# 165
И аз първо подписах при нотариуса, после преведох сумата и се върнах с платежното при нотариуса. Ами ако на продавача му липсва документ, ако изобщо откаже да разпише?

# 166
Комисионната я платихме на предварителен договор, такова било изискването на агенцията, самата брокерка си получавала нейната част в края на сделката. Но нали дадохме 2000 лева за преговори в началото, така, че то все тая. Имахме уговорка с нея да ни движи всичко, до прехвърляне на партиди и вписване в домовата книга при домоуправителя.
 Сега виждам, че този разход вписване на ипотека съм го пропуснала тези 840лв, досега поне с трима брокери работех и всички ми казаха разходи максимално 6000лв. Може би е мой пропуск, но това един брокер може да сметне, а ние бяхме останали с едни 1000лева да си направим една стая колкото да влезем и направо ме поляха със студен душ.

Последна редакция: пт, 05 авг 2016, 15:42 от Freyda

# 167
  • София, Bulgaria

Freyda, Договорна ипотека е договор между банката и кредитополучателя, който е съставен във формата на нотариален акт. Дoгoвopнa ипoтeĸa се yчpeдявa , ĸoгaтo пpи ĸaндидaтcтвaнeтo зa ĸpeдит зa oбeзпeчeниe ce пpeдocтaвя вeчe cъщecтвyвaщ имoт, ĸoйтo e paзличeн oт зaĸyпyвaния или първо се вписва покупката после ипотеката.
Зaĸoнoвa ипoтeĸa  се yчpeдявa , ĸoгaтo пpи ĸaндидaтcтвaнeтo зa ĸpeдит зa oбeзпeчeниe ce пpeдocтaвя имoтът, ĸoйтo ce зaĸyпyвa в този случай в самия НА се описва, че част от продажната цена, ще бъде платена с кредит.
В зависимост от структурирането на кредита се използва едната или другата.

# 168
Значи нашата е законова.

# 169
  • София, Bulgaria
Значи нашата е законова.

Последно купихме апартамент и гараж с кредит. Искаме обаче да ипотекираме само апартамента, а гаражът да остане чист, защото и пари не ни трябваха толкова. В този случай направиха договорена ипотека иначе трябваше гаража да се изповяда отделно....

Последна редакция: пт, 05 авг 2016, 16:55 от tomeva

# 170
Вписването на ипотеката е 90лв, поне моята банка така твърди.

# 171
Сега чета, че вписването на ипотеката има срок 10г, какво става като изтече срока  newsm78

# 172
  • София
Сега чета, че вписването на ипотеката има срок 10г, какво става като изтече срока  newsm78
Подновяваш я.

# 173
В нета има калкулатори на разходите по изповядването, който могат да се ползват, показват обща сума и разбивка:
1. Нотариални такси (местен данък, такса вписване, нотариална такса) - http://www.calculator.bg/1/imoti_taksi_danatzi.html
2. При ипотека (такса вписване, нотариална такса) - http://www.calculator.bg/1/imoti_notarialni_taksi.html

Калкулаторите са ми много полезни.Пресметнах каквото ми е нужно, но не разбирам, трябва ли друго да се плаща при изповядването?

# 174
В нета има калкулатори на разходите по изповядването, който могат да се ползват, показват обща сума и разбивка:
1. Нотариални такси (местен данък, такса вписване, нотариална такса) - http://www.calculator.bg/1/imoti_taksi_danatzi.html
2. При ипотека (такса вписване, нотариална такса) - http://www.calculator.bg/1/imoti_notarialni_taksi.html

Калкулаторите са ми много полезни.Пресметнах каквото ми е нужно, но не разбирам, трябва ли друго да се плаща при изповядването?

Самото изготвяне на НА?

# 175
на мен на изповядването ми казаха да нося 4200лв, повече отколкото ми изчислява калкулатора, дано това е всичко  ooooh!

# 176
Какво вкл.тези 4200лв.?

С ипотечен кредит се изповядва на реална цена, нали?Банката няма да позволи да е по данъчна оценка.

# 177
Какво вкл.тези 4200лв.?

С ипотечен кредит се изповядва на реална цена, нали?Банката няма да позволи да е по данъчна оценка.

Подробно не знам, 3360лв за нотариус и 840лв за вписване на ипотека.

# 178
Банката дава до размера на ипотеката.

# 179
  • Beyond the stars
При нас продавачите се съгласиха да поемат половината такси, но данъкът си беше за нас, пък той е голямата част от сумата.. все пак спестихме 300-400лв. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт