Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-11

• 126 237
  • 732
  •   1
Отговори
# 195
  • Beyond the stars
Може ли някой да ми каже какво се прави с партиди за ток , вода, тец, когато жилището е и на двамата съпрузи по нотариален акт? Може ли само единия да отиде в институциите и да ги издаде на свое име или и двамата трябва да присъстват?
Може само единият да отиде, но другият трябва да е попълнил предварително едни декларации, с които казва, че е съгласен партидите да са на името на другия. Декларациите са различни за всеки доставчик и можете да ги изтеглите от сайтовете им.

ММ опита, отиде сам с попълнени от мен декларации, но го върнаха, Трябваше и аз да присъствам,
Миналата седмица се забавлявах със задачата,апартаментът е съсобствен с баща ми - единственото място ,където ми искаха декларация от него беше във ВИК ,при другите имаше декларативна част, че всички съсобственици са съгласни.Като цяло за половин ден свърших с общината и прехвърлянето на партидите ,бързо и лесно беше.За София говоря  Peace

# 196
  • Sofia
Може ли някой да ми каже какво се прави с партиди за ток , вода, тец, когато жилището е и на двамата съпрузи по нотариален акт? Може ли само единия да отиде в институциите и да ги издаде на свое име или и двамата трябва да присъстват?
Може само единият да отиде, но другият трябва да е попълнил предварително едни декларации, с които казва, че е съгласен партидите да са на името на другия. Декларациите са различни за всеки доставчик и можете да ги изтеглите от сайтовете им.

ММ опита, отиде сам с попълнени от мен декларации, но го върнаха, Трябваше и аз да присъствам,
Миналата седмица се забавлявах със задачата,апартаментът е съсобствен с баща ми - единственото място ,където ми искаха декларация от него беше във ВИК ,при другите имаше декларативна част, че всички съсобственици са съгласни.Като цяло за половин ден свърших с общината и прехвърлянето на партидите ,бързо и лесно беше.За София говоря  Peace
И аз за София, точно същото беше и при нас преди година. Е, искаха и някакви показания на електромери и т.н., но категорично само единият от нас ходи.

# 197
  • София
Тук мога ли да публикувам обява, че търся жилище под наем в София?

# 198
  • София
Тук мога ли да публикувам обява, че търся жилище под наем в София?
Прочете ли правилата на форума?

# 199
  • срещу двата комина :)))
и аз се записвам в тази тема, преди пет години го минавах този път, но сега ще трябва да се местим в по-голямо жилище. Помня, че тогава всичко мина бързо и лесно, дано и сега имам такъв успех. Търся тристаен ЕПК до 70 000 евро, Красна поляна, Разсадника, Зона б-5. Засега такива цени намирам само в Красна поляна  Laughing Ще почакам септември и ще почна да ходя на огледи ... но започвам да ви следя  Laughing 

# 200
Бихте ли ми казали нещо за триъгълника около бул. Брюксел - бул. Искърско шосе и парк Дружба моля, много близо до метростанция Искърско шосе? Търсим жилище за инвестиция и последващо отдаване под наем. Поддържан панелен блок е.

В тази част на София дори не съм стъпвала последните 10 години и ми е малко чужда.

# 201
  • In the shadows of my mind
Макарон, как решихте да изберете район, който не познавате много?

# 202
Като ми привлякоха вниманието към изгодна сделка. Утре ще ида да се разходя из този район, но това все пак не е същото като отзиви на живеещи там.

# 203
  • София
Макарон, не живея там. Но имам апартамент под наем в Дужба 2, близо до Лидл.
Блоковете са от последните панелки. Зависи от живущите дали се поддържа, разходи се и огледай по етажите и наоколо.
При нас всичко е наред - входа се заключва, чип, ПВЦ дограма на стълбището.
От там е бързо и удобно до центъра по Цариградско е 10 -15 мин.
В района няма мангали, освен около кофите. Съседите са с приличен външен вид, видимо културни.
Не знам дали ще се търси от наематели. Аз го купих с обзавеждането. Уж плана беше да си живеем двамата със Скъпия, а по-големия да остане за дъщерята като се зажени. Като на шега  пуснах обява за наем.
Веднага  го нае 1 младо семейство. След 1 год. решиха да заминат за чужбина и преподписах договор със сестрата на мъжа. Девойчето си живее там от 2008 г, доволна е от всичко, харесва си квартала.  Даже скоро се омъжи и си има бебе.
От приятелка - брокерка съм чувала, че и в Дружб се търси за наемане. Има доста фирми по пътя за летището и на Гара Искър.

# 204
Aisha, благодаря - точно такъв тип включване ми беше нужно.

Ние принципно не искахме панелка, бяхме се ориентирали към апартаменти по линия 1 на метрото, без Люлин и Обеля, но и това е интересна опция.

# 205
  • София
Виж го и ще решите на място.
Ако искаш сподели след огледа, може и тук да дадем "мъдри указания".
Аз също не бих отказала и Обеля, ако е много изгодно.
Квартала е много удобен и спокоен, знам го от живеещи там.

# 206
  • София
В момента в Дружба 2 няма почти никакво предлагане, а търсенето е сериозно. И аз се интересувам. По-отдалечено, но много актуално към момента. В района на Дружба 1 около циганските 4,5 и 6-ти блок има доста предлагане, явно хората се мъчат да се махнат.

# 207
  • София
Потвърждавам, че в Дружба 1 няма предлагане. Около циганските блокове също не съм видяла предлагане, в самите тях има, но кой е луд да купи там.

# 208
Става въпрос за блок 36, срещу общината на Дружба 1 и близо до езерото и станция Искърско шосе, на кръстовището на ул. 5017 и ул. Иван Биковски. Като гледам не е твърде отдалечено от коментираните тук блокове 4, 5 и 6, които на всяка цена следва да избягвам, или се заблуждавам и е ОК? 

Последна редакция: пн, 08 авг 2016, 22:19 от Макарон

# 209
  • София
Не ми харесва мястото на този блок, стар панел е.  Няколко години работих на Гара Искър и често ходех в общината.
Там не бих инвестирала, само подарък. Питайте за нещо в Дружба 2.

Общи условия

Активация на акаунт