Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-11

• 126 153
  • 732
  •   1
Отговори
# 465
Щастие, само тия да бяха такива, с мед да ги намажеш. Като пуснахме за продажба нашия ап. по същия начин упоменахме, че не желаем услугите на брокери. Е, познай какви звъняха. Безспир от сутрин в 7 до вечер в 21. Изприщи ми се устата да обяснявам, че си познаваме имота и квартала и ще го продадем и без тяхна помощ. Последваха апокалиптични заплахи как няма как да стане и как сами няма да успеем, че цената била висока и че си трябва професионалист. След около 5 дена откакто пуснахме обявата, се намериха 2ма желаещи купувачи. След още 2 седмици ап. беше продаден. Въпреки твърденията на "специалистите".

# 466
Щастие, само тия да бяха такива, с мед да ги намажеш. Като пуснахме за продажба нашия ап. по същия начин упоменахме, че не желаем услугите на брокери. Е, познай какви звъняха. Безспир от сутрин в 7 до вечер в 21. Изприщи ми се устата да обяснявам, че си познаваме имота и квартала и ще го продадем и без тяхна помощ. Последваха апокалиптични заплахи как няма как да стане и как сами няма да успеем, че цената била висока и че си трябва професионалист. След около 5 дена откакто пуснахме обявата, се намериха 2ма желаещи купувачи. След още 2 седмици ап. беше продаден. Въпреки твърденията на "специалистите".

Вие пак леко сте се разминали. Нас ни проклинаха дори! Нещастна работа!  Sick

# 467
Natali, кофти работа. Може би и нас това ни чакаше, но мъжът ми беше по-досетлив. Спец за обявата взехме друг номер, само за това. В момента, в който се появиха двамата потенциални купувачи ич дадохме тел. на мъжа ми. А другата карта спряхме да я ползваме.

# 468
Много хитро Laughing

# 469
  • Sofia
Ние преди 3 години пуснахме обява, че даваме апартамент под наем. След няколко часа я махнахме, но още ми звънят агенции. Наскоро започнах да казвам, че сме го продали. Не ми се обади нито едно частно лице тогава, между другото.

# 470
  • София
Имаме следният казус и моля за помощ.
Днес си получихме ключовете от новия апартамент. В договора ясно е упоменато, че мазето ще се освободи на 30 октомври. Хубаво, но мъжът ми ме изненада доста неприятно като вдигна скандал, тъй като според него днес трябвало да получи всички ключове, още повече, че си е оставил и негови неща в мазето на раздора. И сега се заканва, че ще разбие мазето и ще смени бравата. В чудо съм се видяла. Кой е крив и кой е прав? Пак уточнявам, че той иска ключ, а не претендира за изнасянето на чуждите вещи от там. Аз все пак мисля, че той не е прав в случая.  Rolling Eyes

# 471
Тонка, интересно. Според мен трябва на 30 октомври при изнасяне на вещите да получите ключовете. Още повече, ако вземете ключ сега и старите собственици се размрънкат, че нещо сте им откраднали, кво правите?
ПП А що чак след 2 месеца ще ви освободят мазето?

# 472
Аз тълкувам нещата така: клаузата в договора, че мазето ще се освободи на дата Х, означава, че тогава ще се предаде владението на мазето от стария собственик на новия, освен ако не е изрично уговорено, че старите собственици и вие ще го ползвате едновременно.

При всички случаи, ако мъжът ти разбие вратата и смени патрона, той ще бъде в нарушение на въпросната клауза от договора.

# 473
  • София
Благодаря ви! И моето мнение е, че на 30 октомври трябва да получим ключовете, когато влизаме във владение на мазето. Мъжът ми ще се наложи да миряса. Той е много кротък, не ми е ясно какво го прихвана днес.

# 474
Аз мисля, че мъжът ти е прав.
Особено след като има негови вещи.
Освобождаването може да стане на 30, но това не пречи той да има ключ.

# 475
  • София
Тонка, явно ТМ се е поизнервил от цялата операция.
Мъжете са нежни, чувствителни същества.
Аз мисля, че трябва кротко да си чакате вписаната дата.
След като мъжа си е сложил и негови неща в мазето - явно сте се разбрали с хората.
Дано пак да се договорите и той да има ключ за да си ползва  неговите неща от там.
Другия вариант - да отключат еднократно и да си премести вещите в апартамента. Нали до него вече достъп имате само вие.

# 476
  • София
Той не иска да мести вещите в апартамента, тъй като ще влиза строителната бригада и още един куп работници. Съответно покъщнината ни трябва постоянно да се подмята нагоре-надолу и още вещи само ще утежнят положението. Определено се е изнервил от ситуацията (в момента живеем по приятели и роднини, 4 човека сме на 4 различни места  Crazy). Но в крайна сметка нали е за добро... Вече е мирясал.  Mr. Green
П.П. Бившите собственици категорично отказват да дадат ключ до 30-ти октомври. Ако примерно ни притрябват зимните гуми, някой трябва да дойде от другия край на София, за да ни отвори мазето.

# 477
Тонка, а те що чак до 30.10 искат да си го държат?

# 478
  • София
Тонка, аз за да избегна подобни проблеми като си купувах сегашния апартамент наех 1 голям гараж за 2 месеца. - 100Е. Хамалите подредиха там всичко от стария ми дом. Момчетата се постараха, това, което ми трябваше да е най-отпред - 300 лв. Като си ремонтирах новия апарт. пренесоха всичко в него - още 300 лв. Писала съм за одисеята си в стари теми. А и бяхме сами с дъщерята тогава.
Мазето вече 14та година не си го знам къде е.
Старата собственичка си беше складирала част от вещите там докато търси и тя друг имот. Уж обеща да ми го покаже като се изнесе след 2 месеца.
Още чакам. Мазе не искам да имам - няма какво да слагам там, а и местните крадльовци редовно ги тарашат.
Но всеки си знае как е.  Утешавай го, сложна е цялата организация за мъжете - пиша от опит.

# 479
  • София
Шамсина, в мазето има разни вещи и явно са преценили, че не могат да ги изнесат преди края на октомври. Това им беше едно от условията и ние не възразихме.

Аиша, мислели сме и като твоя вариант, но голяма разправия ни се видя. А и недай си боже нещо да ми притрябва от багажа и да ходя да ровя (няма гаранция, че наблизо щяхме да намерим къде да складираме). В стария ни апартамент също не бяхме виждали мазето, но като цяло те бяха неизползваеми. На новото място не е така. Ние колелета ще държим там и гумите на колата. Блокът е добре поддържан, нищо, че е панел. Само два входа е, с подменена дограма и измазани общи части. Входната врата се заключва, има домофонна система, но за съжаление достъпът не е с чип (нещо, което ще предложа на първото събрание, на което ще присъствам). Блокът е одобрен по Програмата за енергийна ефективност.

Общи условия

Активация на акаунт