Ухапване от оса

• 11 368
  • 34
  •   1
Отговори
Здравейте преди 3 часа ме ухапа оса по стъпалото извадихме с пинсета жилото намазах мястото със спирт, но много ме боли. Болката малко намалява с леда тъкмо да кажа,че няма да ме боли вече и то почва една болка нетърпима после пак слагам лед. Подутото е стъпалото ми. Някои да знае нормално ли е толкова да ме боли? 

# 1
Нормално е да те боли. Търкай с чесън. Разрежи на 2 една скилидка и търкай.
Сигурна ли си, че е оса, а не пчела?
За всеки случай пий и нещо антиалергично. Ако отокът продължава да расте, иди да те види и лекар.

# 2
Незнам кое от двете беше, ще търкам и с чесън да видим дали болката ще намалее. Срам ме е да ходя на лекар, но ако продължи да ме боли май ще ходя 😓 благодаря ви 😩

# 3
  • Sofia
Срам те е???  Shocked И защо? Нали знаеш, че от алергия се умира? Болката е по-малкия проблем, нормално е да те боли. Но ако отокът продължи да се увеличава или усетиш признаци на общо неразположение (гадене, повръщане, замайване, оток на гърлото, трудно дишане или преглъщане, болки в корема) веднага иди на лекар и то по най-бързия начин. Състоянието е спешно, ако е алергия!

# 4
Вземи си това от аптеката. От деня, в който го открих не ми излиза от чантата. Много облекчава!

# 5
Знам ли за една оса да ида на лекар, но нямам гадене или нещо подобно само болката е голяма. Попринцип болката минавала след 2 3 часа поне намаляла, но при мен не е така боли ужасно и ми е истръпнал големия пръст на крака.
Не се намирам в България в Германия съм и за това казвам за една оса да ходя на спешното. Тук не взимат насериозно😫

# 6
Мен ме сърбеше доста дни след ухапването и седеше надуто. Сега месец и половина след това имам голям кафяв кръг около мястото. Като екзема.

# 7
Със сигурност и германците страдат от алергия към ужилване на насекоми. По-добре да се разкараш напразно, отколкото да се гътнеш заради единия срам.  Simple Smile

# 8
Прави сте ако не намалее болката ще ходя до лекаря. Благодаря ви за бързите отговори☺️☺️

# 9
За всеки случай пий и нещо антиалергично. Ако отокът продължава да расте, иди да те види и лекар.
Подкрепям. Дано мине бързо.

# 10
Подкрепям. Дано мине бързо.
Благодаря ви:(

# 11
  • постоянно
Бейза,
 боли много наистина. Миналата година ме беше ухапала оса по корема , бях в агония цял ден , накрая отидох в спешното защото ми се беше подул целият корем . Казаха  да взема антихистаминови таблетки и да пия по 3 пъти на ден.

Ако започне да ти се подува езика,   ако усещаш че ти е трудно с дишането - отиди да те проверят.
Иначе , студени компреси  и стискай зъби.  Hug

# 12
  • Пловдив
Ментоловият спирт облекчава сърбежа и дразненето. За всеки случай може да вземеш и алергозан.

# 13
Щом е оставила жило, по-вероятно е пчела.

Мен преди месец ме ужили по крака, отдолу между втори и трети пръст, няма такава болка. Но късно разбрах аз за чесъна, мазах с алергозан, правех компреси, но кракът ми се наду ужасно и болката премина отгоре, едвам ходех два дни, кокалчето на глезена не ми се виждаше.
Мина за седмица.

Дано при теб трае по-кратко  bouquet

# 14
Бях на лекар не издържах на болката. Казаха,че боляло до 3 дни да стискам зъби дадоха ми Фенестил гел и постоянни компреси с лед.
Благодаря на всички за бързите отговори ☺️☺️☺️

Общи условия

Активация на акаунт