Великобритания - Тема 65 Много Лятна Най-Лятна Много Морска

• 92 714
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • UK
Pampers звучи много интригуващо  Hug бллагодаря ти, че сподели  bouquet

# 631
Pampers, сигурно съм те питала много пъти, къде живееш точно?
При нас са силни ветрове, облаци и дъжд.
В Tyne and Wear съм. Тук имаше само силни ветрове нощес и по едно време преваля колкото да намокри асвалта. Днес е слънчево и много приятно за сега.Дано така и да си остане!

kokona, като разпитам по-подробно следващия път пак ще споделя. Карат ги да се концентрират като им пускат звуци на дадена тематика и да намерят предмета, който чуват.

# 632
  • UK
pampers, вие сте много на север! Как е климатът при вас в сравнение с по-южната част на Англия? Живели ли сте преди това на друго място в Англия? В малък град ли сте?

# 633
Pampers,много интересно. Това някаква специална детска градина ли е или средностатистическа?
Къде хората са по-толерантни към чужденците - на север или на юг? Ние сме в средната част,но в нашия малък град има толкова много поляци и латвийци,че на англичаните им писна.За Брекзит гласуваха над75%

# 634
pampers, вие сте много на север! Как е климатът при вас в сравнение с по-южната част на Англия? Живели ли сте преди това на друго място в Англия? В малък град ли сте?

Аз си мислех, че живея в град еквивалент на Ст. Загора, Хасково или Враца. И като погледнах площта един ден с изненада установих, че това "малкото" градче е с размерите на Пловдив  Laughing Всъщност сме един огромен мегаполис, в който повечето градове са размерите на София(преди присъединяването на околните села), Пловдив и Бургас, както и няколко малки като Русе.

Направо тук дойдохме. Аз правих големи проучвания къде да сме. Не само природата ни хареса, но и по всички други показатели като намирането на работа, престъпност, транспорт. Чужденци има много. Това е втория център след Лондон, в който местят придошлите мигрирали. Отделно имаме много университети с голям наплив на чужди студенти. Но хората са много отворени и гостоприемни. Повечето гласуваха за излизане, защото мразят ЕС и му приписват много беди и несгоди, които им бил донесъл. Дори райони, които са живнали заради европейските пари пак са над 80% за излизане. Освен политическите бръщолевения по адрес на имигрантите, по местните форуми и настроения такова не съм срещала. Дори неодобряват, че някаква организация се наместила и тук да протестира против чужденците. Според тях са чужди, не местни хора, и нямали общо с тукашните настроения.

Климатът, съдейки по приятели на юг от нас е в пъти по-хубав. Имаше дори статия в местния бюлетин колко по на север сме от много световни северни градове, а в същото време сме с южен климат, а не с техния суров. Миналата зима тук се въртеше около 6 до 10 градуса, а трите бури може да се каже, че не ги усетихме. Подуха малко, но нищо общо с това, което гледах из цяла Англия. Някак им оставаме в периферията. Лятото е перфектно-приятно топло, но не горещо. Идеално е за плаж, но водата е ледена. Ако вали, ще е за 1-2 дни и после следва поне седмица слънце.

Градината не е специализирана. Следват учебния план от министерството с една голяма папка материали спуснати от тях като тези флаш карти, които ми показаха.

Последна редакция: чт, 29 сеп 2016, 13:35 от Pampers

# 635
  • постоянно
Златна усетих аз че има разлика дори с това отпреди 2-3г. Наистина преди не поправяха спелинга в писанията. Абе с тези деца учител ще стана ,както и треньор по плуване, тенис и футбол. А и пианист ☺😀

А да броиш до 100 на Корейски можеш ли ?  Joy  Hug

Мдааа тук в Англия ставаме таксита и ТА на децата си  с всичките тези след училищни клубове.  #Crazy

# 636
Здравейте момичета,
Имам нужда от малко помощ по един логистичен въпрос Simple Smile
Как мога да се придвижа сравнително евтино от Gatwick до King's Cross station? Освен вида транспорт, който трябва да ползвам между тези две точки ме интересува и дали е необходимо предварително да си купя билет по Internet или може и на място? Ако го купувам на място има ли вероятност всички билети да са свършили или да са значително по-скъпи в сравнение с предварителната on-line продажба?
И още нещо да ви попитам - необходимо ли е да нося моя акт за раждане или само този на детето? Ще ми го искат ли някъде?
Благодаря ви.

# 637
Аз бих ползвала National Express до Victoria Coach Station, и после 4 спирки с метрото до Kings Cross. (това, ако не пристигате късно вечер). 8 паунда ми показа сега че струва билета онлайн, но това не е фиксирана цена.
http://www.nationalexpress.com/en/airports/gatwick-airport.aspx. Билети може и предварително, може и от гишето на летището на превозвача. Аз бих си купила преди пътуването. Иначе има и влакове от летището до Kings Cross, но цените не винаги са изгодни, там е добре отрано да се купи билет. Твоя акт за раждане няма да ти го искат по границите, иначе като документ в Англия не пречи да го имаш, не се знае кога може да ти потрябва.

# 638
  • На село (близо до Лондон)
Her _76 😝😀още ме няма по китайския. Уж не са много нещата извън училище тенис и музика, но пак си иска разкарване..

# 639
И аз до ден днешен си блъскам главата, че не направих малко повече рисърч преди да дойдем. Но то стана всичко много на бързо и едва ли не на шега. Ние една година си оправяхме дипломите, като не бяхме решили дали ще идваме. Талка се случи, че ни предложиха и на двамата работа и ни питаха в кой регион искаме да сме. Но първо, никой от нас не очакваше това да стане, и решихме, че ще е южна Англия, защото нали е по на юг, уж климата да по-добре. А то какво се оказа, дъжд вали най-много при нас и не е толкова топло. Ама здраве да е.
Да ви попитам, знам че за училища се подават документи предварително, това важи ли и за нърсъритата?

# 640
Да ви попитам, знам че за училища се подават документи предварително, това важи ли и за нърсъритата?

За тези към училищата ли питаш? За безплатните часове?
"After your child's 2nd birthday, you should arrange to visit the head teacher of the nursery. You will be asked to complete a registration form"

Ако питаш за целодневните - там е относително. В едни почваш веднага по всяко време на годината, а в други има лист на чакащите с месеци напред.

# 641
  • UK
Момичета, може ли да ми препоръчате някой добър сайт за книги втора ръка, с голям асортимент, да мога да търся конкретни заглавия? Може и да е някаква платформа за размяна на книги между потребители или нещо такова?

Да кажа, че моята дъщеря вече три седмици ходи на прискуул по 3 дни до обяд, много и харесва, няма проблеми с адаптация, с нищо, бърбори им нонстоп на български, нищо не разбира, но е доволна. Сополите ги почнаха и двамата от първия ден и големия го боли ухо всеки ден, но поне не се влошава и още не съм го водила на лекар. То се очакваше, де.  Tired Тя поне изглежда доста здрава, от бебе е нонстоп със сополи и кашлици покрай него, но не прави никакви усложнения, няма бронхити, няма ангини, няма уши, пу-пу.

# 642
Супер! Все така да й харесва и занапред!

Книги аз вземам от библиотеката, чета и online пак от там. Купувам от карбути и чарити магазините, както и от няколко магазина, в които постоянно има намаления от типа на 3-4 книги за £5. Преди година бях търсила и online, но като видях какви цени им слагат и се отказах 😂 Ти нещо специализирано ли търсиш?

# 643
  • UK
Не, изобщо, аз чета художествена всякаква. Купувам много от карбути и чарити шопове, но напоследък нямам никакво време и в неделя много често работя. А като искам нещо конкретно като заглавие или автор си е късмет да намеря там. Библиотеката близката работи с много смотано работно време, един ден сутрин, един ден следобед само, друг ден е затворена.

Гледах ето този сайт сега, някой купувал ли е от него:
http://www.abebooks.co.uk/find-books/?cm_sp=TopNav-_-Results-_-Browse

Цените са хубави, доста книги втора ръка вървят 2 паунда с безпл. доставка, гледах сега на Несбьо една. Но искам да е нещо сигурно като продавачи и начин на плащане, ако може с пейпал.   

# 644
  • След завоя в дясно
Повечето  библиотеки имат и книги on line само трябва да се  регистрирате.

Общи условия

Активация на акаунт