Великобритания - Тема 65 Много Лятна Най-Лятна Много Морска

• 92 676
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
  • London
Може ли да ви попитам досадния въпрос относно permanent resident.  Ме ми става ясно кога мога да кандидатствам.
През Януари правя 5 години в страната,п ристигнах през 2012, в началото работих като employee  5 месеца, след това self employed за 3 месеца и отново employee до ден днешен. Като цяло нямам прекъсване.
Въпросът ми е, мога ли  през Януари 2017 да кандидатствам или трябва да е през 2018 (нали финансовата година е до април)?

Здравей,
За permanent residensy трябва да имаш 5 години, но трябва да си спазвала exercising Treaty rights.
A, това значи, че ако си била наета да докажеш, че си имала право да бъдеш наемана (синя карта),П45 за периода, да докажеш селф имплойтмент за тези 5 години чрез инвойси, банк стейтмънти и такс ретърни.
Или може да си била селф съфишън пак доказаваш със стейтмънти.
ѝдруготое ако си била студент, документи от учебното заведение и най-важното застраховка за всичките 5 години.

Иначе 5 години сами по себе си не значат нищо. Иначе аако си спазвала тези права от по-горе се брои от дата до дата плююс 5 приключени години.

# 691
Здравейте  Simple Smile Четях ви редовно от България, но вече сме в Лондон от понеделник. Нямаме още книжки,нито иншурънс номера,но пък Мм работи и е страшно доволен. Много ми харесва обстановката, само децата ми липсват, надявам се до празниците да успеем да си ги вземем. Тръгнали сме с идеята да останем за постоянно, но всичко се случва толкова бързо,че свят ми се вие. Въпросът ми е шофьорските книжки ли трябва да сменим първо или номерата да извадим. От вчера звъня за иншурънса,но всички са заети и не се свързвам.
Спокойно, сега всичко ще се забави, че чак ще ти се струва че нищо не се случва Simple Smile
Поне при мен беше така де. Книжките може да си пуснете за смяна веднага, особено ако имате и паспорти и лични карти, защото с бг книжките се изпращат и личните карти. За НИ номер ще ви трябва документ за самоличност също.
Знам колко е тежко да си разделен от детето ти. Аз бях с моето 1 година, но вече е при мен и съм много щастлива Simple Smile

Между другото, по всяка вероятност моят син ще е на училище от идната седмица - ура! най-накрая. Вчера ходихме на асесмънт да проверят нивото му на английски, а в събота ще ходим за униформа.
Кой каза че тук униформите били евтини?! По груби сметки 300 кинта ще ми трябват за всичко  ooooh!

# 692
Обезщетение не дадоха, даже бланката за жалба не пожелаха да ми дадат от DPD, защото те храна не пренасяли, а имало храна в колета. Със СПИДИ не съм се разправяла просто спрях да ги ползвам  Twisted Evil
Тъпо, той колета не се е разпаднал или нещо е изчезнало щото е имало храна... Аз за сега съм доволна, но ще си имам едно на ум.
Майка ми ми изпраща разни покъщнини и храна не е имало като изключим вакуумирано филе Елена  Mr. Green

# 693
Шофьорската книжка можеш да смениш чак след 6 месеца. Обаче НИН-а ти е важен,ако искаш да започнеш работа.
di_p, това не е вярно, аз моята я пуснах за смяна 1 седмица след като пристигнах.

# 694
  • Истински се вижда само със сърцето.
.

# 695
Шофьорската книжка можеш да смениш чак след 6 месеца. Обаче НИН-а ти е важен,ако искаш да започнеш работа.
di_p, това не е вярно, аз моята я пуснах за смяна 1 седмица след като пристигнах.
Това от кога е? Миналата година,когато пристигнахме,се изискваше 6 месеца за смяна на книжка.

# 696
Това от кога е? Миналата година,когато пристигнахме,се изискваше 6 месеца за смяна на книжка.
Пристигнах в UK септември 2015. Не се изискват 6 месеца да си имал фактически престой в страната, а да имаш намерението да останеш поне 6 месеца или нещо от сорта, но не е имало изискване да имаш 6м пребиваване, за да може да я смениш това е 110% сигурно.
И аз ги четох тези интерпретации написани на формата и ми беше притеснено, но се оказа, че не е вярно.

# 697
  • UK
Може ли да ви попитам досадния въпрос относно permanent resident.  Ме ми става ясно кога мога да кандидатствам.
През Януари правя 5 години в страната,п ристигнах през 2012, в началото работих като employee  5 месеца, след това self employed за 3 месеца и отново employee до ден днешен. Като цяло нямам прекъсване.
Въпросът ми е, мога ли  през Януари 2017 да кандидатствам или трябва да е през 2018 (нали финансовата година е до април)?

Здравей,
За permanent residensy трябва да имаш 5 години, но трябва да си спазвала exercising Treaty rights.
A, това значи, че ако си била наета да докажеш, че си имала право да бъдеш наемана (синя карта),П45 за периода, да докажеш селф имплойтмент за тези 5 години чрез инвойси, банк стейтмънти и такс ретърни.
Или може да си била селф съфишън пак доказаваш със стейтмънти.
ѝдруготое ако си била студент, документи от учебното заведение и най-важното застраховка за всичките 5 години.

Иначе 5 години сами по себе си не значат нищо. Иначе аако си спазвала тези права от по-горе се брои от дата до дата плююс 5 приключени години.

Половината термини, незнам  Shocked какво означават и за да не ви занимавам, откъде да се информирам? Благодаря  bouquet

# 698
Търся идеи. Малкият е с алергия и в същото време повече от 1г почти нищо не яде без да преувеличавам. Не може да приема витамини заради алергията си в допълнение. Искам да му пусна кръвна картина да засека нивата поне на желязо, калций и вит Д, но лекарите ми отказват под предлог, че няма видима анемия. В нета намирам само от типа да ти пратят сам да си вземеш кръв от пръста и да им го върнеш за направо безумни суми😕 Та, ако някой знае как да излъжа личния да ни пусне тестове или къде другаде мога да отида на нормална цена, ще съм благодарна. Ако знаете и домашни проби някакви за единични маркери като желязо например, пак ми върши работа. Това дето предлагат е супер разширен панел с какви ли не показатели в него. ПКК в Бг пасти да яде😂

# 699
Виж в NHS и в patient.info какви симптоми дават за анемия и ниски нива на вит.Д при децата. Не казвай, че детето ти проявява всички, но примерно няколко... 

# 700
Към какво е алергията? Моят син като малък имаше разни алергии и беше с доста ограничено меню. Нямаже нужда от никакви допълнителни добавки въпреки това.

# 701
Към мляко е алергията, но проблема произтича от това, че 6 месеца беше на фотосинтеза(не преувеличавам) и 6 месеца на ябълки, круши и хляб. И през 2та година от живота си, когато е изключително важно да приема повишени количества от доста вещества. От там идват притесненията ми. Видимо е добре, но не искам да хвана например дефицит на вит Д след като му хлътне гръдния кош или на калций след като почне да има проблеми със зъбите и костите си.

Изчетох им признаците в сайта на NHS -много малко са изброени и от самолет личи, че ги няма.

# 702
И нашата беше към млякото. Много мога да говоря, но мисля че не е тук мястото да се разтягаме натам.
Иначе и племенницата до скоро беше изключително злояда, ядеше само Барни и кренвирши. Тя си е в БГ. Нищо й нямаше в следствие на тази диета. Сигурно цяла година ядеше изключително и само това. Рядко някой успяваше да й пробута кашу, пушена сьомга или някоя чаша мляко. Сестра ми доста се беше притеснила. Сега вече е на 3 години и си хапва доста добре. Мисля, че излишно се притесняваш.

# 703
За комбинирани мултивитаминни сиропи съм съгласна, че може би са проблемни, защото имам много помощни вещества. Но има бебешки сиропи с вит.Д, където има още само някакво масло носител, освен вит. Д. И за тях ли казват да се избягват?

# 704
  • Bristol
Кой каза че тук униформите били евтини?! По груби сметки 300 кинта ще ми трябват за всичко  ooooh!
В началното училище са на достъпни цени, но в гимназията стават скъпи  Money По физическо, в зависимост какъв спорт ще играе, моята има 3 различни екипа  ooooh! Crazy Още втората седмица успя да загуби торбата по физическо с най-скъпия екип, този за хокей. По груби сметки, блуза, шорти, чорапи, всичко с емблеми на училището, маратонки, шинпадс, гъмшилдс и торбата щяха да ми излязат към 50 паунда. Добре, че не тръгнах веднага да поръчвам нови, а изчаках и след седмица по-късно ги намери, забравила ги била в кабинета по математика  Tired

Общи условия

Активация на акаунт