Великобритания - Тема 65 Много Лятна Най-Лятна Много Морска

• 92 671
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
  • До хладилника, който обичам
Ами да, един е, ама понеже до сега не съм купувала униформи и не знам по колко от кое да взема.
Мислех си, че ако омаже едното сако, да има друго. Той постоянно се клепа с нещо. Сакото може ли да се пере или на химическо трябва да се носи?
Честно много ми е сложно с тия тип официални дрехи. Никога не съм имала взимане-даване с такива и ми се вижда висш пилотаж  Laughing
Иначе ризи и панталони му взех от George
Едно сако ти стига. Материята като цяло не задържа петна. Пере се на общо основание в пералнята Laughing Понеже е изкуствена материя, съхне бързо.
Има един училищен пуловер, защото не е задължителен, тоест и да го нацапа зимата, може един ден да иде без него, докато го изпера.
Ризи взимам от по-скъпите аз, понеже се перат на всяко носене и се захабяват, ако не са. Гледам да има 5-6 ризи поне, ако не и повече, за да не пера всеки ден, защото така или иначе пера само през уикенда.
Панталони и поли взимам M&S или Next, защото изглеждат по-smart. Гледам да има 2-3 поли и 1-2 панталона.
Обувките при мен са мъка, защото дъщеря ми хем не харесва масовите (и по-евтини), хем ги поразява сравнително бързо или още по-бързо й омръзват и иска нови.

Ave, вярно, чела съм го това, мерси.

# 721
Бу, благодаря за информацията. Ще прегледам панталоните и на Некст и M&S. Цените са им тройно и четворно на тези на Джордж, дали си заслужава?  newsm78

# 722
  • До хладилника, който обичам
Според мен да, но зависи с каква скорост ти расте детето Simple Smile Можеш да видиш и втора ръка в Ибей, като идея.

# 723
Предпочитам нови, така или иначе ще трябва на място да видя кой размер ще му трябва. Simple Smile

# 724
Pampers, ще попитам мъжът ми утре, от коя поръчва тоя тестовете и ще напиша.
Те ги изпращат, боцкаш и връщаш пробата. Като са готови резултатите ти пращат имейл. Резултатите са доста точни. Единственото неудобство е, че се стиска много силно пръста, защото се капят по 3 капки кръв, кито трябва да са с точна големина.

Кажи на личният ви, че си серизно притеснена и това те стресира много и го помоли да пусне изследвания на детето. Бъди настоятелна, кажи му че искаш, а не да го питаш дали трябва!

# 725
298, благодаря!

kokona20, в моите очи всичко свързано с децата тук е неизмерно по-добре във всички сфери.
Наистина, алергологът ни е индиец, но в България няма нито един лекар и на половина на неговото ниво. Тук всичко е улеснено и в твоя полза. До утре мога да разказвам и да ги хваля, а на всеки два 2-3 месеца сме с час някъде, не е като да не ходим по болници.

# 726
  • постоянно
Pampers,
Джи Пи-то не ти ли пуска кръв за детето ?

Ризи купувам от М&S или Debenhams - по-скъпи са , но както Бу каза не се захабяват толкова бързо както евтините от останалите супермаркети.

Ние ще се местим в Мидъл скуул спедващата година  и съм наясно , че с това ще се удвои ако не даже утрои цената на униформата. Няма как !

# 727
Много благодаря за насоките.  bouquet
Предпочитам да дам малко повече пари, но да взема качествена дреха, която ще извържи по-дълго отколкото евтинджоси. Ще се преориентирам към тези магазини.
Честон казано, очаквах, че дрехите ще са малко по-високо качество и с по-голямо съдържание на памук поне за ризите. Всичко е полиестер, наелон, акрил и памука е колкото да не е без хич.

# 728
  • постоянно
Много благодаря за насоките.  bouquet
Предпочитам да дам малко повече пари, но да взема качествена дреха, която ще извържи по-дълго отколкото евтинджоси. Ще се преориентирам към тези магазини.
Честон казано, очаквах, че дрехите ще са малко по-високо качество и с по-голямо съдържание на памук поне за ризите. Всичко е полиестер, наелон, акрил и памука е колкото да не е без хич.

Всички магазини ( супермаркети ) са във ценова война , което съответно в повечето случаи се отразява на качеството. От посочените магазини купувам ризи на вдойна цена , но които са от по-добър " бленд  оф материалс "  Hug
Като знам мой синковец как обича спортовете съм наясно , че ще купувам и ръгби и крикет и баскетбол униформи догодина.

Peace

# 729
Ами гледам ризите на George са 65% полиестер и 35% памук, същото съотношение е и при Mark&Spencer, само че цената е £5,50 за пак от 2 и £13 за две.  newsm78
Вероятно има разлика в качеството на памука или на полиестера  Thinking или пък няма... или пък има разлика в кройките.
Явно ще трябва да пробвам и от едните и от другите и да преценя кои са ни по-подходящи като качество, издръжливост и удобство.

# 730
  • Истински се вижда само със сърцето.
100 % памук риза се глади доста трудно, добре е да има полиестер, обаче разликата в качеството идва от това как е тъкан плата, не от съотношението.
Работих тук известно време в една фирма в която щамповаха платове и правиха кройки за различни магазини тук и точно това ми обясниха хората Simple Smile

# 731
Е то това ясно, ама и усещането при носене е друго, да не говорим, че попива по-добре потта и не се вмирисваш за отрицателно време като се изпотиш.
Много ме дразни тая тенденция с все по-голямото количество изкуствени материали вкарвани в дрехите. Ясно, че стават по-издръжливи, по-лесни за "обслужване", ама усещането при носене е в пъти по-неприятно, поне за мен и гледам да избягвам такива, ако е възможно поне за дрехи допиращи се в кожата директно.
Ще трябва да купувам и потници явно Simple Smile

# 732
Здравейте, мами! Аз пак имам въпроси относно кандидатстването за child benefit.
След като попълних и изпратих формуляра с акта за раждане и паспорта, те ми върнаха документите след около седмица. И оня ден мъжът ми получи писмо от HMRC, в което бяха изпратили още формуляри за попълване, съдържащи изключително подробна /бих казала - счетоводна/ информация за доходите ни като self employed.
Проблемът е, че ние не сме регистриране като такива и съответно нямаме UTR. Мъжът ми кандидатства за детски, тъй като той е тук и работи от началото на юни 2016 г. Ние с детето дойдохме по - късно.
Има и въпроси относно доходите ни в БГ, както искат и копия от банкови ивлечения.
Останах с впечатлението от повечето от вас, а и не само, че такава информация не се изисква. Явно не съм разбрала правилно.
Бихте ли ме посъветвали как да процедирам? Трябва да изпратя всичко това до две седмици. Не знам какво да направя. Ако сега не предоставя тази информация, ясно е, че няма да ни отпуснат детски. Но мога ли да кандидатствам на по - късен етап?
В тази връзка имам да питам още - трябва ли веднага да се регистрираме като self employed, щом сме започнали работа като такива?
Много ви благодаря за всякакви съвети!

# 733
  • UK
Daria, попълвате само полетата, които се отнасят за вас. Мисля, че и аз попълвах нещо подобно, някои от страниците не са ли за емплойд? За доходоте в Бг имаше въпроси дали получаваме детски там или ако не, докога сме получавали там, за банкови извлечения от Бг нямам спомен, защото ние и нямаме доходи оттам, каквото не се отнася за вас се оставя празно, или там пишеше минете на еди-кой-си въпрос. 

# 734
Pampers,
Джи Пи-то не ти ли пуска кръв за детето ?

При него те първа ще ходя. Всичко се движи от клиниката по алергология и лекарите там. До личния пращат само копие на писмото с всичко, което се прави. Диетоложката отказа въпреки, че знае колко НЕяде. Носила съм й по дни какво е ял у нас и в градината, но каза "Щом яде хляб, купуваш обогатен такъв".

За детските-на нас също ни върнаха една огромна купчина за попълване. Попълнихме всичко с реални данни от България, защото по спомен искаха няколко години назад. Попълвахме само полетата отнасящи се за нас. Помня, че им прилагах някакви бг документи също с лек превод на ръка кое какво е.

Последна редакция: пн, 10 окт 2016, 17:43 от Pampers

Общи условия

Активация на акаунт