MЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - ТЕМА 9

• 75 559
  • 761
  •   1
Отговори
# 360
Олигозооспермия означава, че има малко количество бързоподвижни сперматозоиди, което означава, че не стигат целта.
Ако и морфологията е ниска, става ологоастенозооспермия ( ние сме така) и шанса е малък за естествено оплождане.
А иначе и на теб ще ти пуснат изследвания преди процедура, няма да те подминат.  Party
АМХ е Антимюлер хормон, който показва резерва ти от яйцеклетки.
Потърси да прочетеш , ако искаш- между 2 и 6 трябва да са му стойностите. Ако е много е висок , значи пък поликистозни яйчници.

# 361
Сега се загледах в диагнозата и нашата е олигоастенозооспермия  #Crazy(още свиквам с тези понятия).
Но това е от обикновенна спермограма. Сега чакаме разширената.
Този хормон с кръвен тест ли се измерва? Ако е така аз бих го направила за успокоение.
Значи все пак да побързаме, защото искаме повече от 1  Mr. Green

# 362
Maya Bee и ние сме с Ологоастенозооспермия. Странното е, че аз забременях много бързо два пъти, но за съжаление с лош край. До колкото ни казаха, има голяма вероятност да е от лошата спермограма, а и аз имам проблеми. На 28 години съм. Нямам нерви и сили за повече чакане, но ще видим колко още ще ни се наложи...

# 363
Надежда,
побързайте , да Simple Smile ама и бавно можете да бързате. Ще ти вземат кръв за всякакви хормони.

Стефани ,
И аз имам неуспешна бременност , бях на 34. И после опитвахме 3 години без успех и докато ми узрее в главата мисълта, че  няма да стае по естествен път, да идем на консултация, после 4 месеца загубихме в пиене на добавки- и ето ти реален опит на 38- неуспешен трансфер.
Сега втори трансфер... и ако пак не стане - януари нова стимулация. И ей ти го - на 39-40 .  Tired

Може би и нашата бременнсот е била от "лош" плувец, но и тогава ме претупаха- "е, случва се , айде ! " Rolling Eyes
И аз нищо не изследвах.
Можех да спестя 2 години , ама то чевек знае ли какво го чака .
Та така- ако не стане от раз , после трябва да минат месеци до следваща стимулация и може да се проточат мнго нещата, затова казвам да не се мотае човек, но вие не сте в моята графата на успалите се !  Mr. Green

bouquet

# 364
Maya Bee, как би могла да знаеш, че толкова време ще ви отнеме сбъдването на тази мечта? Вина имат докторите, които те размотават и махат с лека ръка - "другият път ще стане, спокойно". На мен и изследвания не искаха да ми правят и ми казаха да си живея като "абитуриентка" след една извънматочна и спонтанен аборт. Как се прави това, не знам.
Ако зависи от нас, още утре бихме стартирали всички процедури, които се налагат, но не зависи само от желанията ни.

# 365
  • Видин
Момичета, предписаха ни профертил, моля за мнение 😊 оказа са малко труден за намиране и леко скъпичък, но....няма начин. Казаха, че е ново и уж доста добро.

# 366
  • София
Момичета, здравейте.
И при нас д-р Димитрова от Вита като видя СГ, каза шансът нещата да станат по естествен път/инвитро/инсеминации е 0. Вариантът е само ИКСИ.
Консултирахме се с д-р Кацаров, той предписа Ортомол и след 1-ви месец има леееко подобрение. Почти съм сигурна, че може би дори и с по-добри резултати след още 2 месеца пак ще сме за ИКСИ на база на отзивите за витамини/хранителни добавки, но пък поне качеството на плувците би било по-добро... дай Боже! Бяхме доста подтиснати, но покрай нас има поне няколко успешни опита с ИКСИ/Инвитро, така че го приехме като възможност с добър шанс за успех и гледаме да мислим в положителна насока. Ще изчакаме и ние още 2 месеца и тогава ще решим какви стъпки да предприемем. Стискам палци за всички вас!  ylinfant

# 367
Стискам палци и на теб, усмивка! Радвам се, че при вас има подобрение още от първата опаковка! Дано не стигнете до ин витро Simple Smile.

Снощи са станали маст от изследванията на ММ и се оказа, ме има хламидия IgG. Другата седмица е на доктор, предполагам ще пием антибиотици. Не знам,  когато изчистим тази гадинка дали ще има положително отражение върху Сг - дано! Междувременно и при мен нещата  се забъркват. Този месец пия Регулон заради киста и не знам дали от него, но цикъла ми е доста шантав. Оскъден, последните 3-4 дни само зацапваше, но днес вече 9-ти ден като че ли се усили и цвета му почва да бие на червеникаво кафяв. Не знам вече какво да мисля, а на доктор съм чак на 22 Sad

# 368
  • София
Благодаря ти! Аз също ви стискам палци и дано след като гадинката се изчисти от антибиотикът, СГ да изглежда по-добре! Не се поддавай на притеснение за кистата, мисли положително. Аз също съм имала няколко, но около цикъл изчезваха. Попрочетох доста и за билки срещу кисти и миомни възли, понеже аз имам възел. Пия чай от турта, невен и бял равнец, пишат, че помага и за кисти - може да проучиш.
Дано нещата се подобрят в най-скоро време и успех!!!

# 369
Позитивното мислене и спокойствието наистина са много важни и винаги съм съветвала близките ми така, но сега нито съм спокойна, нито мисля хубави неща. Това е част ит борбата, трябва да преодолея себе си. Благодаря за подкрепата!

# 370
Момичета, моля за мнения .Днес е правена СМ (надявам се да се вижда снимката )    http://prikachi.com/images.php?images/516/8940516w.jpg 
Заключение Нормозооспремия и Олигоспермия -обемът на еякуланта е под нормата. Такива са заради диабет .Ако имате съвети...приемам ги.

Цитирам се ! Ако някой може да ми отг. Ще съм благодарна.  Не сме посетили уролог.

# 371
  • София
Love, на мен лично СГ ми изглежда ок като цяло, само морфологията е съвсем малко над долната граница, но пък е доста над често срещаните тук 1-2-3-5%. Имате ли мнение на лекар до момента? Може би могат да се пият разни добавки/витамини за обема - доколкото знам от показателите в СГ този е един от лесно-повлияваните. Все пак е добре да се консултирате с андролог, за да имате ясна представа за ситуацията. Успех!   

# 372
Ще потърся най -подходящите добавки.
Андролог, не сме посетили. ..ММ е като Магаре на лед . И ще гледам да го тъпча с каквото трябва .Дано да повлияят, че ми писна вече само отрицателен тест да виждам. ...и този месец си помислих, че се е получило, но ето 3-4 дни преди датата имаме наближаваща леля Sad

# 373
  • София
Съжалявам за 1та чертичка Sad И на мен ми омръзна от тях. След сума ти отрицателни тестове и проби в продължение на 7 месеца, решихме да посетим специалист по репродуктивна медицина, който ни насочи в последователните стъпки и нужните изследвания. Моят съвет е да направите същото ако пробвате от доста време без успех и ако все още не сте били при лекар - все пак той най-коректно ще изкаже съмненията си за причините за 1 черта. В днешно време според мен може да се изчака половин година и след това вече да се пристъпи към лекарски съвет. А и пиенето на добавки без необходимо предписание е нож с две остриета, така че по-добре да се консултирате със специалист.

# 374
Ако искаш още едно мнение - натисни мъжо да иде на андролог. За да не съжалявате за изгубеното време. Всички казват, че при мъжа са по- лесни изследванията и по- лесно се лекуват. Ти правила ли си някакви изследвания?

Общи условия

Активация на акаунт