MЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - ТЕМА 9

• 74 401
  • 761
  •   1
Отговори
# 60
  • София
ИНСЕ с 1% морфология за мен е загуба не само на време и пари, а е най-вече пропилени надежди. Преживях го и не бих го пожелала на никого. Сегашния ни лекуващ лекар е категоричен че няма смисъл в такива случаи.

# 61
Аз така си избрах клиниката - питах за инсеминация (  Wink) и ми казаха категорично "няма смисъл". И си казах , че тука поне нещата изглеждат честни и нормални.

# 62
Благодаря за отговорите!  Hug Ще видим другия месец дали се е повлиял от добавките и какво ще правим.

# 63
  • София
ами да, естествено че няма смисъл, инсеминацията е 500-600лв, инвитрото десетина пъти по-скъпо. как да има смисъл за тях.
пак повтарям важно е какъв е материала след обработка, а не преди нея.
едно са 1% от 10 млн, друго е 1% от 200млн.

# 64
Eстествено , че няма смисъл- който може , ще го разбере и без графика.

Първо успеваемостта от Инсе е 15% !
Второ , тя е 600 лв. и като направите 2 неуспешни, няма да спрете с опитите за дете , ами ще идете на Инвитро, нали така?
Така че си ги сумирайте всичките 3 процедури ! Peace

И за пример личен - мъжът ми е с 2% морфология ( а не с 1%) и  след пункцията 5 яйцеклетки се оплодиха класическо инвитро , а другите 5 - ИКСИ.

От коя процедура са ембрионите- от ИКСИ.
От класическото инвитро , нищо не се оплоди, а какъв ли резултат ще има при Инсеминация ??

Подвеждат хората заради парите- уж как били по-малко , ама ефект никакъв.
Или има - да , забременяват и пак неуспешно.

При МФ се прави ИКСИ. То за това е измислено.
Колко пък да е сложно....

# 65
Ще кажа аз какво избрах при 1% морфология - да си подам документите за фонда и докато си го чакам той да си пие добавките и ако стане чудо по естествен път - супер, ако не - икси с пари от фонда. Е, използвахме фонда. Но всеки сам си решава, ако концентрацията ви е прилична защо не?!

# 66
  • София
само с морфология обаче фонда не би трябвало да одобрява  Rolling Eyes

# 67
Аз съм пропуснала, че има нова тема  Rolling Eyes
Бананче, благодаря  bouquet

Ще кажа аз какво избрах при 1% морфология - да си подам документите за фонда и докато си го чакам той да си пие добавките и ако стане чудо по естествен път - супер, ако не - икси с пари от фонда. Е, използвахме фонда. Но всеки сам си решава, ако концентрацията ви е прилична защо не?!
+1  Peace , най-правилното решение  Peace

Бях преди доста време на консултация в "Бора", препоръчаха ми д-ра там /Матеев ли беше, не помня/. Та гледайки спермограмата на ММ, която беше отново с нули навсякъде, ми каза : "О, ама вие сте за инвитро". Продължихме нещо да говорим за моето състояние и след малко ми се каза следното : "Ще направим 2-3 инсеминации и ако нищо не стане, тогава евентуално инвитро". ooooh! Laughing
Никога повече няма да стъпя там  Peace

# 68
само с морфология обаче фонда не би трябвало да одобрява  Rolling Eyes
да, поне още нещо трябва да е занижено. При нас беше всичко, на моменти дори доста, но пък с икси всички яйцеклетки се оплодиха и имахме 8 бластоциста. Така че , на пръв поглед лошия мъжки фактор не е чак толкова лош.

# 69
  • София
__Жана__ Ние чухме същото изказване само че в друга клиника - Нали знаете че сте за инвитро, ама първо да пробваме няколко инсеминации. Безумно е.

# 70
Е, Жана, доколкото съм запозната с вашия случай при вас наистона е абсурдно да ви предлагат инсета. Но като цяло аз съм ЗА да се опита нещо по - близко до естественото забременяване, когато е възможно , а не веднага да се скача на инвитро.

# 71
__Жана__ Ние чухме същото изказване само че в друга клиника - Нали знаете че сте за инвитро, ама първо да пробваме няколко инсеминации. Безумно е.
Безумно е, ама нали трябва да се вземат парите на хората  Tired
Да се подиграват с нас е най-омразното ми нещо Crossing Arms , какви инсета, какви 5 лева ми говореше той, за Бога  ooooh! ?!? Пет минути по-рано сам каза, че няма смисъл от нищо и че сме за инвитро  Tired

Бананче, когато е възможно - да, аз също съм на това мнение  Peace.

# 72
Ние сме одобрени по фонда, но финансирането ще е най-рано края на следващата година предполагам. Концентрацията на прогресивно подвижните е 27 %. Ще видим как ще мръдне с добавките.Ще го мислим след месец -два  Hug

# 73
Мда, тука нали има прехвалени доктори , та чета  и подобно- ние докато чакаме Фонда да пробваме с няколко инсеминации  Tired newsm78
И пациентката много доволна- неуспешни 2 инсета , но пък толкова добро отношение , няма търпение за фонда !  newsm78
Викам си - бе да не сте на СПА !?  newsm78 Mr. Green

# 74
Здравейте! Днес бяхме на преглед в МБАЛ- Бургас при Доц. Табакова. За жалост резултатите от сг не са добри и се оказва - oligoasthenoteratozoospermia II ст. Казаха ни, че с тази сг сме за инвитро...Утре ще пуска изследвания и има преглед при уролог. Може ли някой да ме посъветва или успокои, някй, който е минал през тази диагноза...

Общи условия

Активация на акаунт