MЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - ТЕМА 9

• 74 675
  • 761
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте! Днес бяхме на преглед в МБАЛ- Бургас при Дц. Табакова. За жалост резултатите от сг не са добри и се оказва - oligoasthenoteratozoospermia II ст. Казаха ни, че с тази сг сме за инвитро...Утре ще пуска изследвания и има преглед при уролог. Може ли някой да ме посъветва или успокои, някй, който е минал през тази диагноза...
Дай да видим конкретните стойности от спермограмата,защото доста лекари препращат към инвитро с лека ръка.

# 76
# 77
  • София
леката ръка как леко е заградила това дето е в норми.
изобщо не е чак много трагично  Rolling Eyes

# 78
Изобщо не разбирам, а тя директно каза МНОГО ЗЛЕ- вие сте за инвитро...

# 79
Изобщо не разбирам, а тя директно каза МНОГО ЗЛЕ- вие сте за инвитро...
Много зле със сигурност не е. Направете още една СГ в друга клиника и ако тя е със същия резултат може да кандидатсвате за финансиране от ЦАР. И докато чакате заповед, може да се пият добавки и да си опитвате за естествено забременяване.

# 80
  • София
ако можете разходете се до варна за второ мнение.
с такива резултати се забременява и без процедури.
аз лично се съмнявам че са коректни.
не са идеални, но чак много зле не са.

# 81
Много благодаря, момичета! Доста ни наплашиха, знаете и как влияе на мъжа това..

# 82
Това е често срещана диагноза- ние сме с такава.
Значи ниска морфология и бавноподвижни.

За ИКСИ сте. Има успех .
Засега при мене няма , но сме в процес на трансфер.
От 5 оплодени ИКСИ яйцеклетки - 3 ембриона.

# 83
Доц-ката директно отсече, че не сме за икси, дори каза, че за инвитро се съмнява...Sad((( не знам какво да правя и на него му повлия страшно зле

# 84
Доц-ката директно отсече, че не сме за икси, дори каза, че за инвитро се съмнява...Sad((( не знам какво да правя и на него му повлия страшно зле

Ми вие защо решихте изобщо да се изследвате- значи не се забременява о естествен път, нали така ?

5% морфология е с 1% повече от долната граница. Под 4% морфология съчетано с още един показател се води стерилитет.
Изследвайте се и вие - хормони нива, кисти и прочее и се съветвайте с доктори.
Но ако над 1 година нямате резултат при естествени опити , има смисъл да се замислите за инвитро.

# 85
Чакай малко,да не би да е казала, че не става за инсе, не за икси, може би е това. Иначе метода, който се използва при мъжки фактор е икси.

# 86
Да, от 9 години сме заедно, пробваме от 8 месеца...имах начална фаза на пкя, но приемах витамини по схема и уж са чисти...изследвах хормони, накрая всичко уж беше в нормата, след това гинеколога ме посъветва за специалист.....и сега сме в една голяма "незнаенка", той крайно разочарован и пасивен, аз напълно неориентирана....

# 87
Няма страшно !
Важното е ти да имаш яйцеклетки, а док. винаги ще избере бързи плувци за оплождането. Peace

Ако сте млади , под 36, може да си пробвате още една година поне , ако не бързате.
То на теория може и естествено да се получи. Peace
Ние с мъжа ми за съжаление пробвахме цели 3 години и сега съжалявам, че изгубихме толкова много време.
Но имахме преди това една неуспешна бременност и това ни заблуди, че можем да заченеме.
Но уви . Tired

# 88
Няма страшно !
Важното е ти да имаш яйцеклетки, а док. винаги ще избере бързи плувци за оплождането. Peace

Ако сте млади , под 36, може да си пробвате още една година поне , ако не бързате.
То на теория може и естествено да се получи. Peace
Ние с мъжа ми за съжаление пробвахме цели 3 години и сега съжалявам, че изгубихме толкова много време.
Но имахме преди това една неуспешна бременност и това ни заблуди, че можем да заченеме.
Но уви . Tired

Безкрайно благодаря за тези думи, имах нужда... Аз съм на 25, той е на 29

# 89
Ехееее,,,, а бяхме и ние млади !

Споко ! Ние сме на по 38 !  Grinning Тука нещата са на живот и смърт !  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт