Университети в Германия и други държави с немски език 8

• 96 942
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
Нотариусите си имам готови текстове, примерни готови такива пълномощни и само си ги изчитам. Там си пишат всички тия неща, които си изброила, плюс още много други, като районен съд, община и тинтири минтири. Питат те, дали искате да махнат част от институциите, които са изброени в тяхното и ги махат, ако искаш. Изрично само настоях да са изписани имената на Булбанк и още 1 банка, която има, с право за издаване и закриване на сметки, издаване на дебитни карти, получаване на пин кодове и от сорта. Аз такова пълномощно преиздадох загубена карта на каката.

# 256
Като все още сте на темата за битово обзавеждане да споделя, че миналата година дъщеря ми си купи всичко от Лидъл те имат електронен магазин поръчваш и ти го карат в рамките на 3-5 дни за 5Е. От там си купи завивката, възглавница, чаршафи , кана , малка фурничка и т.н. Така че и това е вариант. Имаш 3 години гаранция. По нейните думи /защото не съм ги виждала/ спалното бельо било много хубаво

# 257
  • Варна
Влизам да се похваля с приета студентка в Аахен.  bowuu Много сме щастливи вкъщи и в сряда заминаваме.
Благодаря за помощта да докараме успешно кандидатурата дотук.  bouquet

# 258
  • София
Поздравления и на добър час!
Много се радвам за вас! bouquet

# 259
Поздравления за девойката, Ясмина! Много успехи!

# 260
Влизам да се похваля с приета студентка в Аахен.  bowuu Много сме щастливи вкъщи и в сряда заминаваме.
Честито Ясмина!!! Hug Напразни ти бяха притесненията!Успех на децата оттук нататък!!!

# 261
  • София

Честито и от мен! Много се радвам. Попътен вятър на бъдещата докторка! Simple Smile

Аз пък се уредих да забегна за 10 дни в началото на октомври с девойката към Германия. Ще е  относително свободна, тъй като няма да са почнали лекциите, а ще ходи само на работа. В останалото време ще се разхождаме двечките насам-натам. Simple Smile

# 262
  • София
Ясмина,честито и от мен! bouquet
Желая много успехи и късмет на бъдещата лекарка!

# 263
Ясмина, честито на девойката! Да и върви по вода следването! Аахен е прекрасен град

# 264
Браво Ясмина ! Чудесна вест !

Аз да попитам как се води на немски този документ,
който трябва да се вземе от уни-то, за да го представим пред НАП -
нещо като Studienbescheinigung ?

# 265
  • София
Браво Ясмина ! Чудесна вест !

Аз да попитам как се води на немски този документ,
който трябва да се вземе от уни-то, за да го представим пред НАП -
нещо като Studienbescheinigung ?

Immatrikulationsbescheinigung Simple Smile

# 266
# 267
  • Варна
Благодаря за пожеланията!  bouquet

Каква симпатична думичка  Simple Smile  Въпросното нещо го дават при записването ли, или студентът сам трябва да си го изиска?

# 268
  • София
Благодаря за пожеланията!  bouquet

Каква симпатична думичка  Simple Smile  Въпросното нещо го дават при записването ли, или студентът сам трябва да си го изиска?
Предполагам, че зависи от Университета. При нас документа се появява в интернет профила му в портала на Университета. Изпраща ми го като файл, разпечатвам и към агенция за превод.

Честито на студентката Ясмина, много късмет и успехи!

Малкият ми син е приет с условие (нали се оказа с частичен езиков сертификат...) Ще чакат пълен сертификат, но му дават право да посещава лекции.... Сега кара подготвителните курсове па математика и информатика. Харесват му как са организирани, макар за момента да са му доста лесни. Ще видим какво ще говори след няколко дни.

Русалка добре си се уредила с разходка. Аз също си взех билети, но за края на ноември. Сега се чудя дали няма да ми е много скучно.  pergola какво ще кажеш да си правим компания?

# 269
  • München, Deutschland
Immatrikulationsbescheinigung-ът във всички университети, за които аз знам, си го сваляш по всяко време от портала на унито, както и ваниан казва.

Само да вметна, за който още не е видял. До края на тази година, Райъеър има билети до Кьолн за 10 евро, до Хамбург нашите ще летят на разходка за 15, до Меминген пак са 15-20 евро. Догодина (ян и февр) са по 20-30. Цената включва куфар до 10 кг (ръчен) + дамска чанта. Разбира се, цената е на посока, на човек. Wink
За който го вълнува просто. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт