Университети в Германия и други държави с немски език 8

• 96 242
  • 746
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Въобще не е рано. Щом е отворен порталът, значи е време. На различни места действат различно, но на доста от тях именно поредността на подаване определя мястото в листата с чакащи, а оттам и шанса за оферта. Ако случаят е такъв, колкото по-рано, толкова по-добре. Дори и да му изпратят по-рано оферта, какъв е проблемът? Виждам, че сте упоменали диплома около 5,60, това е 1,4 по немската система. Дори и специалността да е с квоти, пак ще бъде приет синът Ви, ако документално всичко му е наред. Сега погледнах на сайта им, с квото местни е, да, но миналата и по-миналата са приели всички кандидати, а годината преди тези две последният приет е бил с успех 2,7, тоест наша диплома 4,30. Simple Smile

Последна редакция: чт, 09 мар 2017, 21:44 от пенсионирана русалка

# 721
  • sofia
Здравейте дами. Трябва да пратя колет на дъщеря ми в Берлин, но куриерските фирми не ми вдъхват много доверие. Не мога да си спомня някой беше писал преди време за човек, който пътува с кола и минава през Берлин и извършва такива услуги. Моля,  ако някой има името му и координатите му да пише. Ще съм благодарна за впечатления от него. 

# 722
  • София
Аз съм пращала с микробус багаж, но човекът пътува по маршрут, който не минава през Берлин.
(от Мюнхен на влизане кара през доста градове до Оснабрюк). Но имам спомени, че се коментираха услугите и на друг, дано някоя майка да сподели.

# 723
Аз пращам по Спиди до Берлин, не съм имала никакви проблеми.

# 724
Здравейте дами. Трябва да пратя колет на дъщеря ми в Берлин, но куриерските фирми не ми вдъхват много доверие. Не мога да си спомня някой беше писал преди време за човек, който пътува с кола и минава през Берлин и извършва такива услуги. Моля,  ако някой има името му и координатите му да пише. Ще съм благодарна за впечатления от него.  
Аз пък по не бих имала доверие на разни шофьори , отколкото на куриерски фирми.Нали все пак са линцензирани фирмите за куриерски услуги , а не бай Минчо дето кое ти гарантира , че ще ти  занесе пратката  до адреса ?!

# 725
  • Варна
Русалке И от нас потвърждение на теорията ти.  Wink Дъщеря ми също беше писала, че желае настаняване от 1.09, а семестърът им почваше средата на октомври. Идеята беше да има време да се адаптира, а и да посети подготвителните курсове по химия. Идеално се получи.
Молба за общежитие подаде през октомври, а първото предложение дойде в началото на юли.

Сега са открили супер ново и луксозно общежитие, но за него се разигравала лотария. Grinning

Jujunka Нямате време за чакане, подавайте молбата.  Peace В Аахен като видите кой поред номер сте в листата на чакащите, ще разберете, че е почти невероятно да получите оферта през пролетта. Освен това може да променяте желанията си - да махате общежития , да добавяте нови и т.н. Тук в темата всички, приети в Аахен, получиха общежития, но подадохме молби още в началото на 12 клас.  Спомням си само един случай на подадена молба през март и получена оферта през юли за Bayernallee. Явно в някои общежития опашките вървят по-бързо, конкретно при тези по-високите.
Вече ако не е сигурен кое е първото му желание, задачата се усложнява, но няма какво да го мислите преди лятото.

# 726
  • София
Здравейте дами. Трябва да пратя колет на дъщеря ми в Берлин, но куриерските фирми не ми вдъхват много доверие. Не мога да си спомня някой беше писал преди време за човек, който пътува с кола и минава през Берлин и извършва такива услуги. Моля,  ако някой има името му и координатите му да пише. Ще съм благодарна за впечатления от него. 
Аз пък по не бих имала доверие на разни шофьори , отколкото на куриерски фирми.Нали все пак са линцензирани фирмите за куриерски услуги , а не бай Минчо дето кое ти гарантира , че ще ти  занесе пратката  до адреса ?!

Е, видя се от споделеното от една майка, че и куриерска фирма ги разиграва здраво и детето не е получило пратката. Peace А и не става дума човек сляпо да се довери на случаен бай Минчо, има си групи, в които хората споделят от кого са доволни. Човекът, който ми препоръчаха на мен, редовно пътува по линията и доставя всичко точно, до вратата на студента. Какъвто го описаха ползвалите услугите му, такъв се и оказа. Отделно, че в случая на такъв транспорт може да се изпращат доста по-големи пратки като обем/тегло за същата цена, за която куриер ще пренесе доста  по-малко. Могат да се пращат и неща, които куриерски фирми принципно не приемат. Споделям само, моята девойка веднъж поиска нещо и с това се приключи. Повече никога не пожела... Имала си всичко на място, тоест не ползвам услугите ни на човека, ни на куриерски фирми. Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 мар 2017, 19:54 от пенсионирана русалка

# 727
  • Русе
Здравейте,
искам да предложа още един вариант за изпращане на багаж. Ние редовно го използваме. Можете да предадете пратката на шофьор на автобус, който пътува между Вашия град и града на детето Ви. Ако има такъв, разбира се. Проучете фирмите, които се занимават с автобусни превози. На нас ни вземат 20 лв. и пратката на другия ден е получена.

# 728
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Аз също съм ползвала човек, препоръчан ми от тук, който пътува редовно с микробус и доставя пратки. Много бързо и коректно работи и остави кашона буквално на вратата на дъщеря ми, бяха се чули няколко пъти да се уточнят за час и адрес, защото тя беше на лекции.
Дъщеря ми много се оплаква от курирерите - не от куриерската служба, а от служителите, които например некоректно пишат, че не е имало никой на адреса (а тя не е излизала дори навън в съответния ден).

# 729
някой има ли впечатления 'от първа ръка' за кандидатстване в ТУ Мюнхен - от какво зависи дали те викат на интервю или директно те класират?

# 730
някой има ли впечатления 'от първа ръка' за кандидатстване в ТУ Мюнхен - от какво зависи дали те викат на интервю или директно те класират?
Дъщеря ми кадидатства преди 3 години (и беше приета -  Game Engeneering), доколкото това може да е актуална информация. Аз тогава останах с впечатление, че с българска диплома (пък била тя и пълно 6 като нейната), задължително те канят на интервю, защото от интервю са освободени отличните оценки (имаше тогава и схема за калкулиране на сайта им, вероятно и сега я има), но нашите оценки (поотделно по дисциплини) не могат да бъдат приравнени така, (за да се впишат в тази схема), и затова - интервю. От друга страна, пак там, следващата година момче от нейната гимназия чух че не са го викали на интервю (приет), но не стана ясно дали защото той кандидатства друга специалност (физика) или заради многото му блестящи национални и международни изяви по олимпиади и състезания в областта.

# 731
Има ли вече излезли резултати от DSD някъде? Нашият немец в училището отсъства, а никой друг не знае нищо.

# 732
  • Стара Загора
Здравейте, "случаят " e с моята девойка  Rolling Eyes  Подадена молба за общежитие през март, ей така по мое настояване, макар че още не беше решила иска ли да учи в RWTH Aahen .
Ясмина ,правилно се сещаш че получихме оферта през юли за Bayernallee.
Тогава се зарадвахме, защото имахме "сигурен" вариант за нощувка, но дъщеря ми ,живеейки вече там ,отчита ,че губи много време в пътуване до университета.
Имаше вариант да откаже и да чака друго предложение,но знае ли се дали ще има скоро друго, а тя замина на 28.08 за Германия и свърши всичко накуп : подписване на договор от 01.09, записване в уни, регистрация в община, банкова сметка и т.н. и остана за предварителни курсове по математика.
Да, спомням си , че всички приети в Aahen се настаниха в общежития и то много близо до унито.
Нашият късмет е Bayernallee, с тенденция за преместване. Мисля си , че момичетата все пак ги настаняват с приоритет  Joy
Успех на всички в настаняването и не чакайте последния момент!

# 733
Mами, има ли младеж или девойка  което ще кандидатства в ТУ Кьолн? И в частност в тяхната  Game lab? По-специално се интересувам от това дали сте използвали консултантски услуги в процеса на кандидатстване и ако да - на коя фирма? При тях последен срок за подаване на документи е 31,03.
На моя син му предстои кандидатстване догодина, и тъй като за там са нужни портфолио и разработване на задание по тяхна тема, исках навреме да започнем подготовката. В тази връзка попитах в Интеграл за човек който е изпращал деца там и има практики, но ударих на камък. Предложиха ми човек който първо ще проучи унито и след това ще ни консултира. В тази връзка синът ми много старателно е проучил целия процес на апликация, но искаше човек който е минавал по този път и знае тънкостите  да му   провери и коригира  документите преди подаване.
Предварително благодаря на отзовалите се.

# 734
  • София
GD, питайте във Фейсбук групата.  Wink Там е много по-голям шансът да попаднете на точния човек.

Общи условия

Активация на акаунт