Бързи здравословни въпроси и отговори – 3

• 116 873
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
  • Sofia
И аз си правих мин.седмица и ми са 3,5 левкоцитите,според лаборантката били ниски,но като гледах референтните стойности са от 3,5 до 10,5...ниски ли са ми или нормални?

# 226
Здравейте.Simple Smile
Вече почнах трета опаковка противозачатъчни Жанин, но искам да попитам дали е нормално цикълът ми да бъде много по-оскъден и с по-тъмен/кафеникав цвят. Така е от както почнах да ги пия. Има съсиреци, но са по-малко и пак не са с кърваво червен цвят.

# 227
**Sisi** Имала ли си някога проблеми със жлъчката? Тя е в дясното подребрие, но обикновено не боли там, а дава рефлекторни болки дори по гърба. Може от диетата нещо да се пораздразнило, знам ли..
Но не се притеснявай предварително за нищо, ехографа ще покаже ако има нещо и в тази област.

# 228
  • София
Да ви питам може ли да расте кокалче, но не на палеца а на ходилото отгоре, не върху най изпъкналата част, а малко след нея леко вляво преди вдлъбнатото и началото на крака. Като си опъна в шпиц крака изпъква като цицина. На другия-крак е по малко, но абсолютно идентично. Болят ме и двете ходила, глезените леко подути сякаш  точно под ставата. Като пипам отгоре болезнено усещам всичко. Зимата с едни тесни боти ходих цял ден и се чудя защо ми се протри кожата там, а то явно расте нещо. Четох че ракът е с такива симптоми, но може ли и на двете ходила огледално да се случват нещата? Последната година ми-е много ходене, но с  необичайно качване на килограми Sad

# 229
Да ви питам може ли да расте кокалче, но не на палеца а на ходилото отгоре, не върху най изпъкналата част, а малко след нея леко вляво преди вдлъбнатото и началото на крака. Като си опъна в шпиц крака изпъква като цицина. На другия-крак е по малко, но абсолютно идентично. Болят ме и двете ходила, глезените леко подути сякаш  точно под ставата. Като пипам отгоре болезнено усещам всичко. Зимата с едни тесни боти ходих цял ден и се чудя защо ми се протри кожата там, а то явно расте нещо. Четох че ракът е с такива симптоми, но може ли и на двете ходила огледално да се случват нещата? Последната година ми-е много ходене, но с  необичайно качване на килограми Sad

Щитовидната жлеза изследвала ли си я? Провери също кръвната захар и инсулина. Peace

# 230
  • София
Миналата година уж всичко беше наред, но след качването на килограми не съм. Ще се ходи на лекар явно. Деформациите по ходилата имат ли връзка с жлезата и захарта според вас? Направо не са моите ходила Sad А плоскостъпие никога не съм-имала, дори напротив, чудна извивка.

# 231
Много е трудно да се прецени. Може да става въпрос за 2 отделни проблема. Пишеш, че имаш отоци в стъпалата - още преди да разбера, че съм с Хашимото, имах невъобразими подутини около глезените, чак ММ се чудеше какво е това. Вечер с трудност стигах до леглото, много ми бяха отекли краката. Сигурна ли си, че става въпрос за нещо, което "расте" като кокалче, а не иде реч точно за отоци? Това, което споменаваш за напълняването, също ме навежда на мисълта за проблем с ЩЖ или нещо, свързано с обмяната на веществата (инсулинова резистентност, диабет и др.).

Последна редакция: вт, 23 авг 2016, 15:55 от Гърне без похлупак

# 232
  • София
Да, записах час за петък, не мога да-го мисля дълго. Освен видим лек оток около глезена, под него,  има-едно цялостно надебеляване-на горната част на ходилото и кокълче, което като го натискам хем си е твърдо, хем има меко отстрани сякаш пръста ми потъва в жили, боли ме,а като-изпъна стъпалото ярко си се откроява. А как боли като върта стъпалата....?! Или ако се опитам да стъпя на външната част, направо невъзможно Sad

# 233
Имам проблем с пикочния мехур.Изпратих мъжа ми днес за сироп за цистит,но според аптекарката е детски и се наложи да говорим по телефона.Казах и,че го взимам само за да ме облекчи и още днес ще запазя час при уролог,но според нея уролога преглеждал само мъже.Каза да търся нефролог.  newsm78 И започнах да чета в нета.Пише,че уролога преглежда и жени.Чак след месец има свободен час при нефролог и запазих час за уролог,но се притеснявам да не излезе права и да ме върне доктора  Rolling Eyes

# 234
Естествено, че на уролог трябва да отидеш, при проблем с пикочния мехур. Нефрологът отговаря за бъбреците. Мен именно нефролог ме е пращал на уролог, поради неразположение с пикочната система. Peace

# 235
Да, записах час за петък, не мога да-го мисля дълго. Освен видим лек оток около глезена, под него,  има-едно цялостно надебеляване-на горната част на ходилото и кокълче, което като го натискам хем си е твърдо, хем има меко отстрани сякаш пръста ми потъва в жили, боли ме,а като-изпъна стъпалото ярко си се откроява. А как боли като върта стъпалата....?! Или ако се опитам да стъпя на външната част, направо невъзможно Sad

Предполагам ще си запишеш час при ортопед, но не мисля, че има нещо сериозно. Това изпъкналото е от травмата от обувките - те не са те протрили, защото нещо расте, а е порастло защото обувките са наранявали крака и това е защитната реакция. Минава с мазане с Волтарен и удобни обувки.
Ако не е това е мастно топче - маха се и забравяш за него.
Болките в глезените могат да са изкълчване или ти идват повечко килограмите.  Peace
Не мисля, че нещо животозасташаващо става с теб  Peace

# 236
  • София
Благодаря много!

# 237
  • София
Потвърждавам, че уролога лекува жени!

# 238
Благодаря ви  bouquet

# 239
  • Mediterraneo
Какъв детски сироп ви дадоха в аптеката? Има страхотни билкови препарати за подобни проблеми, не детски. Чак пък толкова ли не са знаели как да реагират  Tired

Общи условия

Активация на акаунт