Рани при псориазис и цикатридина

• 1 284
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте! Имам отворени разранявания над и под пръстите на левия ми крак, а самите пръсти са доста обложени, като възпалени, без здрава кожа. Прилагам цикатридина спрей на раните и пръстите, и като че ли има резултат. Предишното пръскане с оксикорт на помогна, освен болката! Има ли някой, който има наблюдения или личен опит с нещо подобно, и желае да ги сподели? Трябва ли да се почиства образувалата се пелена (пяна) от спрея преди следващото пръскане и как? Какво е добре да се прилага след като разраняванията зараснат, за да се образува здрава кожа? Благодаря на отзовалите се! Бъдете здрави! Весели празници!

# 1
Измивай си краката преди всяко нанасяне,така ще задържаш и повече влага.
Пробвай да нанасяш сока от алое вера и прави компреси за през нощта.На мен ми помага,на сутринта плаките са излющени.
Хидратацията е много важна!
На мен диети,слънце и море не ми помогнаха.Витамини за поддържане на имунната система и алое вера ми помагат най-много.
Кремове с Уреа също помагат.Аз ползвам https://www.cerave.bg/%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%B6%D0%B0-%D0%B7%D0%B … D1%80%D0%B5%D0%BC но честно казано,алоето повече ми помага

# 2
Ами купете си крем. Много по-добре действа и е по-приемлив за кожата от спря.

# 3
Благодаря за споделеното. Проблемът е доста по-сериозен, но ми помага много това, че при вас алое вера дава добър резултат - и аз го прилагам, но под формата на ампули, изписано от дерматолог, заедно с цинк и витамини А и Е. Но се оказа проблем с цикатридина-спрей - много бързо свършва! Прилагам го на обща площ около 70 см/кв два пъти дневно, и след три дневно пръскане, флаконът спира да работи! Много голяма ли е областта, или това е капацитета му? Има ли някой наблюдения или мнение в това отношение?

# 4
Здравейте отново и Честита Коледа! Зададох въпрос за цикатридина, но не получих конкретен отговор, затова ще го задам пак. Прилагам два пъти дневно спрей на пръстите на крака ми за лечение на разранявания около тях. Трябва ли да се отстранява вече наслоената "пелена", преди следващото впръскване, и как се отстранява , или се прилага новото напръскване като добавка? Моля за мнение и съвет! Благодаря! Весели празници и бъдете здрави!

Общи условия

Активация на акаунт