Бързи здравословни въпроси и отговори – 3

• 114 646
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Какъв е тоя вирус с повръщане и разстройство?
Постоянно чувам по новините, а около нас не съм чула някой да го е изкарал.
Лятото с беб лежахме в болница заради подобен, сега пък му беше възпалено ухо.
Изтръпвам вече с тия болести и много се притеснявам... Sad

# 556
Да не се е забило нещо вътре?
Мазала ли си го с нещо?
Пробвай компрес с ихтиол.

Не се е заболо, не е и цирей или пъпка, това е твърдо като кокалче и не боли както боли пъпка! Мажа го с пресен сок от листа на смокиня, защото четох, че така се прави при кокошия трън! Но на мен въпроса ми е дали въобще е такова нещо и за това моля тези които имат да кажат дали в началото и те са били така?

# 557
  • Sofia
Моля за разяснение за тази диагноза на рентгенова снимка

Рентгенография на бели дробове и сърце
                    лицева проекция
Усилен белодробен рисунък. Перибронхтин изменения в дясно паракардиално.
Пневмофиброзни промени в дясно средно белодробно поле.
К.д.синуси-свободни.Сърдечна сянка-с увеличен конвекситет на левокамерна дъга.

# 558
  • Mediterraneo
Бронхит или пневмония... Но пък няма инфилтрат. Съвсем лаишки, не съм лекар.

# 559
  • Sofia
Благодаря.
А какво е инфилтрат?

# 560
Хора,помогнете.Страшно съм притеснена.От 20 дни постоянно съм със запушен нос и червено гърло.Подута ми е и лявата сливица.Температура нямам и въобще не съм качвала.Имах и известно неразположение в езика с някакви зачервявяния,които според всички ги виждам сано аз.И сега за капак-болка под челюстта-без подувания,видими издатини и т.н.Наведох си главата напред и сякаш напипах нещо да мърда и от двете страни.Ужасявам се от мисълта,че са лимфни възли.Между другото имам и херпес на долната устна и отстрани на устата Sad Дайте мнение! Благодаря!

# 561
  • Sofia
На лекар не си ли ходела за тез 20дни?

# 562
Ходих,разбира се.Нищо притеснително.Обикновена настинка.Знам ли...

# 563
  • Sofia
20дни за настинка е много,....какво ти изписа?

# 564
  • Mediterraneo
Благодаря.
А какво е инфилтрат?

Увеличаване на обема, уплътнение. По спомени с множеството пневмонии на голямата ми дъщеря, май се наблюдаваше и инфилтрат на снимката.
Като ти дадоха снимката, не говори ли с рентгенолога? Или поне с медицинския работник там. Разбирам, че лекарят ти още не е видял разчитането на снимката.

# 565
Аз съм в Гърция.Разни болкоуспокояващи.Нищо съществено Sad И аз смятам,че се проточи доста дълго настинката.

# 566
  • Sofia
Тарталета,снимката я правиха на майка ми.
От няколко седмици имаше усещане за драскане в гърлото и леко покашляше,но вчера започна доста да кашля,получи и бодежи в сърдечната област и днес сестра ми я заведе на ЛЛ.Пратили я на рентген и е на антибиотици и др.лекарства.ЛЛ не е обяснила много какво и има.

# 567
Ужасявам се от мисълта,че са лимфни възли.
Че моите са така откакто се помня, и детето ми има от едната страна и не виждам нищо притеснително.

# 568
  • Пловдив
Момиче-кокиче, не изпадай в паника!  Hug
Като човек изследван безброй пъти заради подувания на лимфните възли те съветвам да се успокоиш и да не рисуваш в главата си мрачни картини.  Peace
Болката под челюстта може да е от сливиците, може да е накакъв нерв, може да е дори от зъб. Подуването на лимфните възли, ако наистина има такова, може да е естествена реакция на организма - да сигнализира, че се бори с вирус/бактерия.

# 569
Според мен от херпеса може наистина да имаш болки из лицето и лимфните възли, херпеса си е сериозно нещо
Засили малко имунитета

Общи условия

Активация на акаунт