Бързи здравословни въпроси и отговори – 3

• 114 635
  • 741
  •   2
Отговори
# 105
В БГ даваме 4% за здр осигуровки. В Европа от 8% до 11% така че три пъти повече дават, а заплатите са шест пъти по високи  Peace

# 106
Възможно ли е от Полижинакс да ми закъснява с повече от 5 дена? Слагах глобулите само два дена и спрях ....

# 107
Здравейте, ще съм благодарна, ако ми помогнете. Пушех по 2 кутии цигари на ден за доста дълъг период от време. Не пуша от 7 месеца. До тук добре. От месец-два, обаче, започнах да дишам доста учестено, стяга ми се корема, боли ме глава, изнервям се много  Sad Дали има връзка с цигарите? Какво мога да направя? Опитвам се да дишам нормално, но не става.

# 108
  • на острова на мечтите
знам, че в някои страни се чака с месеци, че и повече от половин година за безплатен преглед при специалист по здравна каса, в България съм чакала най-много 9 дена.
Да,в Италия. Може и година.  Ако устискаш дотогава  де  Mr. Green Но пък някой изследвания като мамография можеш да ги направиш безплатно след 50 годишна възраст и в частна клиника,на която после държавата плаща изследването.
Ева, опитай се да вдишване с диафрагмата, като йога. Може да е от горещините. И аз понякога имам проблеми от този характер и без да съм пушач (от 15 години). Не си ли се консултирала с личния си лекар все още? Два месеца е доста дълъг период Thinking

# 109
danilu, благодаря за отговора. Ще се опитам да дишам през корема, дано да е от горещините.

# 110
  • София
Здравейте, ще съм благодарна, ако ми помогнете. Пушех по 2 кутии цигари на ден за доста дълъг период от време. Не пуша от 7 месеца. До тук добре. От месец-два, обаче, започнах да дишам доста учестено, стяга ми се корема, боли ме глава, изнервям се много  Sad Дали има връзка с цигарите? Какво мога да направя? Опитвам се да дишам нормално, но не става.

Мерила ли си пулс? Как си със стомаха - преяждане или рефлукс? И при двете се чувствам по описания от тебе начин....

# 111
  • Mediterraneo

знам, че в някои страни се чака с месеци, че и повече от половин година за безплатен преглед при специалист по здравна каса, в България съм чакала най-много 9 дена.

Факт. ММ ми чака вече година за преглед при ортопед! Една година! И още няма определена среща. В Бг това просто няма как да се случи.

# 112
Възможно ли е от Полижинакс да ми закъснява с повече от 5 дена? Слагах глобулите само два дена и спрях ....

Не, той не повлиява цикъла.

Направи си тест за бременност  Peace

# 113

Мерила ли си пулс? Как си със стомаха - преяждане или рефлукс? И при двете се чувствам по описания от тебе начин....

Пулсът ми се струва ок. Добре съм със стомаха. Лошото е, че като започне сутрин към 10 ме държи докато не заспя. Не е свързано с храна  Sad

# 114

Факт. ММ ми чака вече година за преглед при ортопед! Една година! И още няма определена среща. В Бг това просто няма как да се случи.
но пък от друга страна в България докторите не са много компетентни  Rolling Eyes така че бързината е за сметка на качеството.

На какво са симптом болките в слабините и малките лимфни възелчета там? Изключвам венерически болести.

# 115
  • София
От 5 дни насам ми е студено въпреки жегата... и се обличам 2 идеи повече.
Тази сутрин се събудих и още преди да стана, като се завъртях главата и ми се ви свят около минута...след като успях да стана, продължи по-слабо,... 10мин.
Нямам темп-ра, но усещам в главата напрежение. Пих няколко парацетамол и Вит С тези дни.  Rolling Eyes

# 116

но пък от друга страна в България докторите не са много компетентни  Rolling Eyes така че бързината е за сметка на качеството.

За Бога защо така мислите?  Shocked Стига вече с това плюене на всичко българско и родно! Образованието по медицина не се различава много в различните бели държави. Всеки лекар има много специализации и обучения в чужбина. Нашите лекари се представят блестящо!

Разликата само е в ТЕХНИКАТА и средствата, които нашите и чуждите лекари използват. 

# 117
да, прекрасни са ни докторите, толкова че не могат да поставят диагнози или те гонят от кабинета си! Домъквам се до София с автобус, чакам си реда ШЕСТ часа, защото няма по-късен транспорт, и доцента ме гони от кабинета си, защото съм лек случай, а в света хората умирали, пък аз съм го занимавала със себе си! Ама ще си вземе паричките от здравната каса за прегледа, нали? А аз после се връщам с влак СЕДЕМ часа, и за какво тая одисея? За нищо. За да си вземе доктора 50те лева от касата. Миналата година отивам на УНГ с болки в ушите, гърлото и 37.2 температура, оня ми вика: нищо ти няма, това е нормална температура, хората доживяват с хроничен фарингит до 130 години, а на ушите им няма нищо. Изписа ми ДЕАНКСИТ! Тая година след някакво лечение на стафилококи в ушите отивам на вторичен преглед при друг УНГ, защото след като съм използвала изписаното от него мазило, продължавам с болки, сърбеж; той - нищо ти няма, за мен ушите ти са здрави. След повече от месец си правя самосиндикално МКБ на ушен секрет и пак излиза Стаф. Ауреус! Чудя се в чужбина така ли се отнасят докторите.
И никога няма да разбера защо лекарите масово игнорират постоянната температура над 37 градуса

# 118
  • оттам, откъдето започва България
В Англия също приемат тази температура над 37 градуса за нормална.  newsm78

# 119
Classie .Деанкситa не е ли за нерви аз съм го пила заради проб. Щито жлеза. Как са го изписaли за уши, гърло? Гледал е да му се махнеш от главата. Подкрепям те за докторите. Добри са (не всички )но абсолютно всички ламтят за пари.

Общи условия

Активация на акаунт