Януарчета 2016-6

• 41 623
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
Реших са забавя. Пащърнака , ще давам малко миксове картоф с нещо примерно още 2-3 дни и ще му въведа плодче. Днес дадох диня, докато ние вечеряхме му давахме псрченца.хареса му ,май тр да му купя и аз мрежичка .утре пак диня ще дам .
Танче, нищо ,чудно и да са се наговорили Grinning утре съм решила да предложа последно , ако не иска , хващан твоята тактика. Ще прояде някога ... Ама кога  newsm78  Дан бързо ви мине коемчето .
Тук една позната ме посъветва да разреди Д мн мн кърма, та да става за пиене и да дам от шише, но ми се струва леко странно. Незнам.

# 61
Нащо педи ни прати в поликлиниката в Иван Вазов (18та мисля, че беше) при др. Филипова. Гледа черен дроб, бъбреци и п.мехур.
Пърплетка и аз съм така, постоянно имам синки по краката, а даже не знам кога и къде съм се фраснала..
И Оги не е дръпнала на ръст този месец, явно е нормално.
Иначе е станала много подвижна, лази из целия хол, стига вече и масичката и си сваля разни неща от нея..почнах да прибирам по-опасните.
Да ви питам, водихте ли мъниците на очен? Ей така, по ваше желание, без да има причина? Че съм се зачудила дали да не го направя, че все повече срещам хора с проблема лениво око, който се оправя ако се хване навреме.

Последна редакция: вт, 26 юли 2016, 23:05 от Addams

# 62
Поясът за бебета е на Freds SWIMTRAINER, немски, струва около 40 лв, но е от 3 месечни до 4 годишни и определено си заслужава, пишете в гугъл, ако ви е интересно, да не правя реклама на някой сайт. Позволява бебето да си плува доста самостоятелно (разбира се, под наблюдение, но не е нужно да го държите през цялото време) и да си ритка с крачета Simple Smile

Днес пробвах с домашно пюре от морков със стайна температура и разредено с вода, после пасирано, човекът имаше голямо желание и определено интерес, първо хапвах пред него от друго бурканче, после само като му дадох лъжицата с неговото си пюре я сграбчи и натика в устата си, но беше потресен от вкуса. Прави уникални физиономии. Щеше да повърне, горкият Grinning Бях му дала да посукне преди това, дадох му кърма да си дояде и след това. Беше спокоен и определено желаещ да пробва пюрето. Преди това му бях дала лъжичката да се запознае обстойно с нея. Сега се чудя след 2-3 дни какво по-вкусно да му дам, да не си загуби ентусиазма, картоф, тиквичка, смесено двете...

# 63
Във връзка с контузиите , аз да се оплача . Аз си се пазя обаче около мен не ме пазят. Ей сега се прибирам от тренировка , където за 1 час  , получих 1 ляв прав ( от ММ !!!!), няколко ритника , от които 1 мн болезнен в предмишницата! Прибрахме се и Ади май реши , че имам нужда и от нова прическа та хубаво ме поускуба , че и ме одра... Joy така, че споко , всичко сме контузени по 1 или др начин

# 64
Ох, синките по краката изобщо не ги броя. Иначе мен само Коко ме пердаши, то е скубане, дране, юмручета и ритници и тук там някоя глава за разкош. И после ми се хили естествено.
След баня като му бъркам с тампончето за уши в носа да го почистя хем ме рита здраво, хем ми крещи. Хич не му харесва вече да му чистя така носа.

# 65
  • Варна
Мда, и аз съм супер некоординирана. Редовно се блъскам в разни неща, главата си удрям, краката ми все сини...
Борко успя да отвори с ритници тапата на дупката за източване на водата от ваничката и наводни на баба си пътеката в спалнята. Да ме пита някой защо я взех с такава дупка като така или иначе не я ползваме. Само за белята... ooooh! А той пък така беснее като види вода, че ме е страх да не го изтърва какъвто е мокър и хлъзгав. Confused
Мисля и аз да дам диня утре, че имаме хубава. Имаме и ние тази мрежичка, но голямо мазало май става с нея. Има едни силиконови приспособления, които са по-практични май. Но така и не съм поръчала още. Гледах, че в Алито ги има. Rolling Eyes
На Борко му избива горен зъб, но втори ляв. Двата предни напират, но не са избили още. Като се покаже съвсем ще е странна картинка с два долни зъба отпред и един отгоре встрани. Crazy
Днес обедното пюре и той не го хареса. Повдигаше му се, потрисаше се, не разбрах защо. На три пъти го мъчих. Изяде все пак повече от половината и го оставих.
Момичета, ако отказват твърда храна под каквато и да е форма, опитали сте всичко и децата не ядат, наистина спрете за няколко дни, седмица и пробвайте пак. Може да не са готови още. Все ще проядат в един момент. Много е натоварващо захранването, но все ще мине. Hug

# 66
  • София
Аз по принцип не бих давала храна от шише. Не мисля, че съзсава правилни хранителни навици. Все пак, не е въпросът просто да се пробута храната, но и да се създадат навици и определено отношение към храната и храненето.
С лъжичка, с ръчичка е нормално да се храним, но шишето е алтернатива на гърдата и е до време, не би трябвало според мен всяка храна да идва по този начин.
Отделно въглехидратните храни, приемани през биберон водят до проблеми със зъбките - на кашите изрично пише, да не се дават от шише с биберон.
Моите крака и ръце също са в синини. Голяма част дори не знам как съм ги получила. Мм се сърди, че не внимавам, ама то не е нарочно.
Като не са ни завехнали папчиците, да не предлагам нова храна, нали?
Също и Сами се запече. Вчера е акъл съвсем малко, а до сега поне по два-три памперса. Ще давам и аз днес круша. Той няколко дни яде морков, картоф, тиквичкя и резене.

# 67
Адамс, поликлиниката в Ив. Вазов е 14-та. Ние сме там. Специално ехографиста д-р Филипова е специалист с дълъг стаж и много добро име. Аз съм я посещавала още преди 15 години в клиника Лора.
Ние вчера опитахме праскова. Възприе се добре.
Някой да е водил детенце на ехокардиография? Ние на феталната имахме едни сенчици, за които казаха, че изчезвали и в 5 процента от фетусите се срещат. Казаха и,  че при раждането и от педи щяло да се чуе ако има проблем.Тогава на феталната ходих при д-р Евтимова,  в Щерев. Деца обаче гледа в Първа детска. А, педи препоръча някакъв мъж в Овча купел. Ама пък Евтимова е много миличка,  а си мисля,  че от мъж ще се страхува.

Дали да не вземем мрежичка за плодче и ние?
Хич не ще водичкааа. И в чашка и в бибка. На чашката само си чешка зъбките.

Последна редакция: ср, 27 юли 2016, 08:12 от lolr

# 68
  • Русе
Addams, аз мисля да водя Ева на очен. Баткото носи очила и всяка година ходим на профилактичен преглед и ако е нужна корекция, при една доцентка от Варна. Мисля да помоля да прегледа и Ева покрай него. А и тя има запушено слъзно каналче още от раждането и нищо не помогна, та да си каже мнението и за него.

# 69
Мерси за поправката Лолр bouquet според мен вземи мрежичка. Педи каза, че с храни като пъпеш, диня и по-сочните такива, дечицата които не пият вода си набавят течност и се охлаждат.
Маги, къде гледа тази доцентка?

# 70
Ние ходихме и на очен и на кардиолог. При очния имайте предвид, че без да се разшири зеницата нищо не може да се каже. Аз реших това да го правим след годинката, ако има проблем. На кардиолог хофюдихме при Маринов в Надежда, преглежда и в Кардиологична болница, но цената май е еднаква. Много е внимателен и добър специалист.

Днес няма да давам пюре, мисля да дам банан да видим той как ще се приеме.

От няколко дни мучи и си подвида долната устничка. Дали са зъби или просто си мучи не знам. Вчера и двете ни разходки бяха мъка и иска само на ръце, сякаш има тръни в количката  #2gunfire

# 71
Здравейте и от нас! Връщаме се от ваксина. Седмица преди да навърши 6 месеца Коко е станал 9020 гр и 70 см (за 40 дни е качил 670 гр и 4 см). Док остана много доволна, дори не ме попита дали продължава нощното кърмене. Явно си е истина това за намалянето на хранителната стойност на кърмата, защото при само едно изместено хранене и 2-3 нощни кърмения, Коко е намалил темпото на растеж доста. Кофтито е че не успя да си вземе любимия му сутрешен сън и сега мрънка, но го люшкам в шезлонга, дано заспи.
Днес му удариха предпоследния Хексацим, остава още един след месец и приключваме и ние с ваксините до годинката. Дано му понесат добре тези ваксини, че Хексацим сме му слагали само веднъж като беше на 6 седмици и му се поду крачето тогава.  Praynig
Интересно, но сега като му дадох пюрето беше ужасно кисел и ревящ, реших да пробвам дали ще яде и той взе че се успокои след първите 1-2 лъжички. Явно се е примирил че на обяд цица няма да получи и си е свикнал вече с лъжичката. Дано не ми извърти някой номер само и да продължи така да си яде.

# 72
  • Русе
Addams, очната е доц. д-р Контрова. Ходим във Варна, в частния й кабинет. Аз основно сега искам да погледне Ева заради запушеното каналче, че от няколко места чувам, че щом до тази възръст не се е отпушило, може да се наложи да го направят хирургично. Sad

# 73
Не мисля, че кърмата става по-нехранителна, а просто си забавят темпото на растеж вече, няма как да наддават с 1+ килограм всеки месец и слава богу, и моят хубавец е 9.200 само на кърма и едвам го нося за повече от 5 мин. вече. Освен това кърмата си остава доста по-питателна и калорична от всички пюрета, които може да му се предложат, така че при заместване на хранене и увеличаване на движенията на бебето, както и при достигане на половин годинка, са все фактори, които вече обуславят намаляване на темпото на растеж Simple Smile Иначе познавам доста наскоро проходили бебета, които са около 9 кг, интересно ми е моето дали ще отслабне, или просто ще си расте на височина и на годинка ще е 15 кг. гигантски заек Grinning

# 74
Аурора, разликата в храненето на Коко е само заместения обяд. Даже има повече нощни кърмения от преди. Като движение също не се е променил много за последния месец и нещо, още не пълзи, не седи и не се обръща от корем на гръб. Опитва се, но нито бройките хранения на ден, нито движенията му подсказват толкова намалено темпо на растеж. Хубаво е че е забавил темпото, то така си трябва.
Затова си правя заключението че състава на кърмата се променя. Още повече, че съвсем в началото Коко сучеше по 10 пъти на денонощие по 70-90 гр на кърмене. Сега суче по 8-10 пъти по 150-160 гр на кърмене.

Общи условия

Активация на акаунт