Януарчета 2016-6

• 41 632
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте! Не мога да ви смогна.
Дано дечицата се успокоят и започнат пак да си хапват с желание.
И Сами два дни на обяд хапва по 50-60гр. пюре. Днес на обяд яде 4-5 парченца пъпеш в мрежичката и целия се омаза и се къпахме след това. Wink
Кажете с какво комбинирате сладкия картоф освен с морков?
Какви са тези силиконови приспособления?

# 76
Аз правя комбинации на вдъхновение - сладък картоф и с пащърнак съм давала. Единствено картофи с ориз не бих смесила.
Утре май ще пробвам сладък картоф с тиквичка.
Момичета, домашното пюре колко време може да издържи в хладилник? Вчера от един сладък картоф станаха 4 бурканчета по 125 гр и ще ми остане едно за утре. Не съм ги стерилизирала, изсипах горещото пюре в бурканчетата и ги затворих плътно...

# 77
  • София
Хъм, контролно мерили ли сте Коко дали на всяко сукане яде 150 грама? На тази възраст потребността от кърма е около 900 мл. на денонощие. Сами суче по около 80 мл. Наложи се да се мерим контролно заради появилото се повръщане и се оказа, че с допълнителното, което давах, детето преяждаше. Сега сме намалили добавката на половина и проблеми няма.
Също мислех, че когато са ми по-пълни или по-празни гърдите Сами яде различно. Оказа се, че той суче едно и също количество и сам спира, нищо че мляко има. Остатъкът, който е различен го хващам аз с помпата.
Аз също знам, че хранителността на кърмата не се променя, но метаболизма на детето и активността му да.
Повечето бебета след 6 месеца качват едва по стотина грама, та Коко наддава доволно Simple Smile
Сами пък, който се движеше все на долната граница с неговите 500-600 грама месечно, продължава да се движи с тези темпове. Въпреки това, очаквам и той да намали темпото и може и да не си утрой теглото до годинка.
Днес става на шест месеца и довечера ще си го премеря контролно за да си запиша мерките му Simple Smile
Въвеждаме и тиквата, ами не е особено сладка и ароматна, май морковът е по-вкусен.
Имам и пюре от круша и мисля да го почерпя довечера за половин годинката Simple Smile
Другият вариант е с диня, тя също се приема отлично.
Аз домашни съм правила пюре от круша и от ябълка.
Варя, пасирам горещи и затварям. Като изстинат ги дъбжа в хладилника - няма захар за да ги държи като домашните сладка.
Ябълката стой вече седмица и чака ред за да я вкараме в захранването. Дано ни дочака, защото беше ранна домашна, а после ще трябва с готови пюрета или ябълка от магазина.
Кога мислите да започвате да правите сами пюретата, ака разбира се си правите такива сметки?

# 78
  • София
И аз когато ми стане повече пюре също така го съхранявам и го давам до 48ч.

# 79
  • София
Т.е. ябълката ми няма да е годна? Стой цяла седмица Sad
Ако на вкус не се е променила да я предложа ли на Сами или да си я хапнем ние? Цели четири бурканчета е.

# 80
  • София
Момичета, не забравяйте, че освен физически, нашите бебчета сега много бурно се развиват и психически. Може да не им личи, но всичко попиват. Сега учат и езика, например, макар че ще проговорят доста по-късно. А мозъкът гори най-много енергия, та според мен това също допринася за по-малкото качени грамове и сантиметри.

Сами от вчера пълзи както си трябва - редува ръка, крак... Освен това забелязах, че от няколко дни се обръща на името си. Мислех, че просто се върти в посока на гласа, но не е това - разбира кога някой си приказва около него и кога го викат....

# 81
Фроузи, Коко още няма 6 месеца, гледах сега нормално между 5 и 6 месец качват между 400 и 800 гр, така че е на средата.
Последно контролно кърмене му правих когато трябваше да изяжда по 120 гр. Единия път беше изял точно толкова, другия път беше изял 90 гр. Т.е. долу горе се движи точно при кърменията, изяжда колкото се предполага че трябва.

# 82
  • Бургас
Отчет за днес - ака веднъж, почти нормално. Яде пюре  newsm44. Тиква, около 80 гр., сам си отваряше устата. Явно ще я караме всеки ден различно.
Домашните пюрета давам като купените, до два дни. Може и да стават и след това, но не смея, нежни са им стомахчетата още.
Сурови плодове освен пъпеш друго не съм давала, може би диня ще предложа и банан. Има време, като порасне ще яде сурови плодове.
Мисля да сготвя супичка за утре. Пилешко с картоф, морков, лук, магданоз. И ориз сигурно ще сложа, аз я обичам и с фиде, ама по-нататък.
Пурплетка, защо ориз и картоф не смесваш?
Някъде четох, че в тези месеци ще качват по около 400 гр., все пак се движат повече. Моят мята ръце и крака непрекъснато. Знае си името от доста време и се обръща като го повика някой.  А как се смее с глас като го целувам   Simple Smile

# 83
  • София
 Frozy, не знам колко време може да е читава ябълката.  newsm78 Ама като отвориш бурканчето и капачката изпука пробвай го и око е ок мисля, че няма да е проблем да му дадеш няколко лъжички. Пък ще проследиш за реакция.

# 84
Таня, ориз и картоф не бих смесила защото са въглехидратни храни. Предпочитам една въглехидратна + зеленчук с богато съдържние на витамини + протеин. Само дето още не съм въвела месото.

# 85
Аз слагам бурканчетата във фризера, когато стане повече пюрето.

Днес хапна малко банан. Потрисаше се малко, но изяде може би 1см от банана като й давах смачкани парченца.

# 86
Днес Жорко хапна не повече от две-три лъжички пюре и това беше. Предложих му за първи път диня (по различно време), но както казвате вие направо се потресе. Мислех, че като е сладичка ще му хареса, но не. Няма какво да го мъча детето, ще изчакам. Явно е от скока на растежа, а как добре си хапваше...

Aurora_89, благодаря за инфото за пояса, ще го поръчаме.  newsm53

# 87
  • София
Момичета кажете си мнението за тази статия.

http://feylandia777.blogspot.bg/2016/07/blog-post.html

# 88
  • Plovdiv, Bulgaria
Ден преди да стане на 7м, Алекс е 7кг/67см. За този месец не е качил нищо, пораснал е с 1,5см. Явно от жегите и от това, че не се спира, не качва. Но той си се роди дребен.. Иначе въвеждам вече глутена. Хубаво било до към 7-8 месец да се въведе, понеже по-късно има вероятност да прояви повече алергии. Скоро ще въведа и млечни - масло, сирене, извара. Кисело мляко може би 8-9 месец.

По напред бяхте коментирали отказ от пюрета. Моя имаше 5-6 такива дни, при положение, че иначе яде с голям апетит. Зъбите го мъчиха през тези дни, та не съм го мъчила изобщо. Сега пак си хапва. И те си имат периоди..

Има две зъбчета отдолу, прозиращи и леко драскащи, но вече трета седмица не искат да избият както трябва.
Биха му и хепатитната ваксина. Сега чак догодина други ваксини.

Ние организираме кръщене. Поканите и подаръци за гостите са собственоръчно правени от майка ми, а идеите мои. Резервирахме ресторант, църква.. Сега ще търсим дрешки Simple Smile

# 89
  • Варна
Здравейте, момичета.
Много пишете и не мога да ви смогна да ви изчета, та камоли да се включа и аз.
Днес пак много шетане и разходки.едва вечерта поседнах малко.
Алекс много крив през деня, нощно време много се буди. Дано избият вече тези зъби, че много го мъчат. Днес му смесих малко жълтък с пащърнак. Много му хареса. Утре малко повече жълтък ще му сложа. Радвам се, че след периода на неядене на пюре, днес се представи много добре.
Момичета, с коя каша въвеждате глутена? Чудя се каква да взема- хем вкусна да е, хем щадяща.
Хайде лека вечер на всички. Отивам да лягам, че Алекс пак започна да се мята в креватчето и подозирам, че отново няма да се спи.

Общи условия

Активация на акаунт