Януарчета 2016-6

• 41 677
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Да си отчетем и ние мерките - на шест месеца, Сами е 6650, този месец е наддал 660 грама. На пет месеца е бил 5990. На височина не мога да го премеря точно, но според мен е около 66-67 см. В същото време още му стават дрешки на h&m 56-64.
Сам по себе си, не ми изглежда слаб и си е съразмерен, обаче като застане до някое бебе на два месеца шест килограма и ми е един мъничък Simple Smile

# 91
От кога се захранва бебето с глутен и какъв е редът на въвеждане на глутеновите храни

# 92
  • Бургас
За глутена четох и аз, че е добре към 7-9 месец да се въведе. За сега съм се спряла на въвеждане с овесена каша, в овеса бил най-щадящ глутена. Мисля след като навърши 7/месеца да въвеждам.

# 93
  • Plovdiv, Bulgaria
Овес, ръж, ечемик, пшеница

# 94
Момичета винаги сте ми помагали. Ще съм ви много благодарна, ако пак ми дадете някакъв съвет. Сутринта много се изплаших като видях оченцето на моя син. Имаше голяма горелка. Днес наблюдавам, че същото око сълзи и пак се образуват нещо като зелени горелки. Какво може да е и какво мога да направя? Ще съм ви благодарна за съвети!

# 95
  • София
Карина, най-щадящото у дамя - почиствай окото с тавпонче с лайка, но отидете и на лекар. Може би ще се нароже да мажете и с пастичка.

# 96
  • София
karina, отидете на лекар. Ние имахме такъв проблем заради бактерии в носа - оказва се, че често и лесно се прехвърлят в окото и правят подобни неща. Минава лесно и бързо с капки за очи, които обаче най-добре да се дават след изследване и антибиограма. Аз промивах окото с преварена вода на памучен тампон. И когато спеше за по-дълго (през нощта основно) също редовно го почиствах, защото иначе секретът изсъхва и после бебето на може да си отвори окото и изглежда страшно - иначе на Сами не му правеше впечатление и си се хилеше през цялото време, но беше като пират.

# 97
Кристиана, с теб се движим еднакво със захранването..горе долу, пък и мъниците ни са на 1 дата.
Аз глутена и млечните ги почнах успоредно, така се получи с попарата. Взех сухари от био магазина с 94% шпелтово брашно, подходящи за след 6ти месец, пише че са и лесно усвоими.

# 98
От доста време не съм се включвала, бяхме на море цял месец. Сега сме на вилата и вече мога спокойно да попиша малко Simple Smile
Вчера бяхме на ДК и е 7700/72 см. Качил е 300 гр за последния месец, но пък е дръпнал с 4 см. Доволна съм Simple Smile
Със захранването сме доста напред, въвеждам постепенно глутена. Обича всякакви бисквитки и кашички.
Изпращат ни на нефролог. Някоя мама води ли вече бебчето на такъв лекар? Как протича прегледа? Ще трябва да ходим и в тубдиспансера за проверка на манту, защото няма белег от родилния дом.
Все още няма зъбче, а на 3.08 ще направи 7 месеца. И не седи стабилно. Но за сметка на това се върти като пумпал, затова го оставям да играе на пода. След второто падане реших, че е най- безопасно там.  Laughing

# 99
За глутена и аз съм чела както Крисияна е писала, че е добре да не се бави въвеждането и поредноста на глутеновите започва с овес. Само да добавя, че за да се разбере има ли непоносимост трябва да се дава всеки ден един месец и да се следи за симптомите на непоносимост.

# 100
Педиатърът на мен ми обясни че месото се въвежда в седмия месец (6 навършени), а глутена в осмия месец (7 навършени). Глутен ми каза да го въвеждам сутрин с попара със сирене и масло, т.е. е млечните ще започнат тогава.
Тази седмица трябваше да започна с безглутеновите каши, но заради ваксината ги отлагам за другата седмица. Така се случва че ще трябва да въвеждам безглутеновите каши и месото паралелно. Мисля първо да въведа месото и после кашите, тъй като педиатъра ми обясни че за 3-4 дни трябва да стигнем нормалната порция месно съдържание за възрастта му.
Не знам после яйца от къде ще си намирам като дойде ред на жълтъка. Явно ще дебна по магазините по-скорошно снесени яйца да купувам.

# 101
  • Plovdiv, Bulgaria
Адамс, честита месечинка тогава Simple Smile

Аз започнах с овесени ядки. Сега взех от дм каша със овес, ръж и спелта, ще давам и от нея и после кус кус и сухари за пшеницата. Да, дава се по продължително време. И аз ще вкарам и млечните, ама гледам да има ден два разлика. Вчера масло дадох, днес пак.. Утре, други ден сигурно малко сирене ще сложа. По нататък извара. Междувременно си давам някви неща с глутен.

# 102
Да се отчетем след консултацията. Два дни преди да навърши 6 месеца сме 6970 гр и 70 см, ако дължината е вярна. Докторът я вдига за ръце във въздуха после на крачета я подпря. Каза, че била много жилава. Иначе никаква дума за храненето, явно трябва да питам, ако искам. Другата седмица трябва да ида за направление за кръв, урина и нефролог, че сега били ги свършили края на месеца.

Днес пак дадох банан. Не иска да го хваща, но ми бута ръката към устата си. Яде и в един момент отказа. Както казваше Фрози банана си излиза както е влязъл. Акото пак и стана кърмаческо, че даже и малко зеленикаво и слузесто ми се вижда.  newsm78 слузта може да е от лигите, но все се чудя дали не е от киселото мляко, което понякога ям на закуска с овесени ядки.

Аз да се оплача ненормално се потя. То и преди се потях, верно че е топло, но чак така не съм била. Дали са хормони, уж ми са в норма щитовидните, но е някъв ужас. Аз забравих да се похваля, че преди време правих изследването за гестационния диабет. За щастие сега кръвната захар ми е добре.

Честити месечинка на бебоците!

Последна редакция: чт, 28 юли 2016, 15:21 от did_i

# 103
Благодаря ти, Кристиана!
Честита да ви е и на вас  bouquet Да расте здрав и щастлив!

# 104
Здравейте, момичета!

~Magi_TM~ и ние бяхме със запушени слъзни канали. На двете очета. Едното се отпуши към четвъртия месец, с другото видяхме зор. Нито промивки, нито масажи помогнаха, бяхме се настроили за операция, но бяхме спокойни понеже ставало бързо и безболезнено.

Преди няколко седмици моя мъж направи друг масаж на детето, че мен ме беше страх  - притисна с палец под окото в посока нагоре към вътрешността му/ каналчето/ и излезе доста гной оттам. След още два, три дни такъв масаж, каналчето се отпуши и оттогава окото не е събирало гурели.

Аз правех един безрезултатен масаж около носа, какъвто ми показа една очна докторка.

Общи условия

Активация на акаунт