Януарчета 2016-6

• 41 653
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • Бургас
Имах предвид, че на мен ми е по-удобна тази кухня. Носят я в детския магазин в нашата кооперация. Ам-ам ми е по-далече. Домати вярно слагат в доста храни, това ме притесняваше и мен. Гледам Ам-ам и с олио готвят, аз още не съм давала, слагам зехтин или масло.

# 646
Танче, разбирам те за удобството. Особено като застуди няма да е приятно всеки ден с дребното да се ходи надалече за манджа.
На мен са ми еднакво близко и двете кухни, но както писах и преди мястото където дават Happy bebe ми е много антипатично. Сега гледах менюто за тази седмица, то се оказа че Happy bebe ще имат доматено пюре във всяка манджа, така че по този критерий е все едно. Относно олиото, в готовите пюрета основно има рапично олио. Иначе слънчогледово не съм му давала още на дребното, но не ме притеснява. Май утре ще ида да му заявя пробно едно меню от Ам-ам, на Happy bebe съм ги виждала от една приятелка. Ако му хареса го записам от другата седмица.

# 647
Благодаря за подкрепата, мили момичета  Hug
За съжаление нещата се влошиха и малчо вече пие антибиотик.  Но пък добрата новина е, че само от 3 приема вече е значително по- добре Simple Smile
Иначе аз поръчвам детска кухня от Ян Бибиян. Всичко е вкусно и бебо си хапва с апетит. Решила съм да го запиша на държавна кухня да опитаме- така или иначе един ден в яслата ще се налага да яде техните манджи... чакам да направи 10 месеца и да започна да взимам.

# 648
  • София
Бързо се включвам с два въпроса Simple Smile Мисля за зимата да му купя вместо космонавт чувалче за количката. Много ревеше при обличането на космонавта, а и тази зима още няма да може да ходи, та мисля с яке и дебел панталон да минем. Имате ли представа дали чувалчетата за количка стават за големи бебета или са само за новородени. От кръста надолу да е в чувала мисля. другият въпрос е - слагате ли обувки на децата и кой номер купувате? Купих два чифта 19 номер, но ми се струват малки. Трудно ми е да му вкарам крака, още повече, че той хич  не ми помага.
днес дадох за първи път йогурт с плодове на Хип, а довечера в млякото му и бисквитка ще сложа.
А за Мантуто как се процедира, работят пон, вт и петък. След като направят пробата на следващия работен ден ли се ходи или през два. Чудя се петък става ли да отида Thinking

# 649
  • София
Сами го обувам с буйки. Има 5 чифта и едни ботушки. Не знам обаче на кой номер отговарят, защото на тях нищо не пише. Все още не съм взела обувчици с твърда подметка. Мисля да изчакам докато не почне са се опитва да ходи и тогава да взема, че не са никак евтини, а много бързо се израстват.

# 650
Циндил , при нас в Холандия , космонавтчетата ги слагат само за мънички бебета , почне ли да сяда човечето само с такива чувалчета ги возят . И аз имам , но още не съм го ползвала . Така, че да вай смело аз бих казал .
Аз слагам обувки . В момента е с 16ка на К&К.той вече си ходи стабилно ако го държиш .Трудно му ги обуваме, а ако успеем доста често го виждам как маха на някоя от обувките за чао от количката . Събува ги , яде ги и после ги хвърля ....
С този зъб май ще намалим кърменто , че никак не е забавно така като ме хапе .

# 651
Аз съм купила чувал, но мисля и космонавт, защото тук в Североизточна България е много студено, а не смятам само вкъщи да стоим- при всяко удобна възможност ще излизаме. Обувки купих на колев и колев , размер 19/20 , малко с му големи, но поне с тях започна да стъпва смело:)

# 652
  • Русе
Имам чувалче за количката от баткото и мисля да си го ползвам зимата. Обувчици слагам от време на време, но са с меки подметки и са мънички за 3-6 мес., не знам кой номер е това. Ева явно ще е с малко крачета като мен. Crazy

# 653
Момичета, може ли да покажете за какви чувалчета говорите. На Коко съм му купила вече зимно яке, коша пък си има покривало и мислех че ще е достатъчно с някое одеялце newsm78 Зимата как ще ги слагаме в чувалчета с обувки като са? Или аз нещо не разбирам  newsm78

# 654
  • София
Мисля да ползвам космонавт. За мен е по-удобно и не се разгащтва. Към количката има чувалче, но ми се вижда тъничко, а и нея ще мога да я ползвам при малко сняг, защото е ниска.

# 655
  • София
Момичета, може ли да покажете за какви чувалчета говорите. На Коко съм му купила вече зимно яке, коша пък си има покривало и мислех че ще е достатъчно с някое одеялце newsm78 Зимата как ще ги слагаме в чувалчета с обувки като са? Или аз нещо не разбирам  newsm78
ей така си го представям - до кръста с яке, а надолу в чувала. Той зимата още няма да може да ходи стабилно, така че няма да го вадя от чувала, за да  се разхожда.
филип явно е с голям крак, то си и му личи, де. Лошото е, че бях купила едни Тиймбърлендки и Адидаски и така си стояха в шкафа, а сега са му малки. ужасно са скъпи бебешките обувки, а може въобще да не влязат в употреба. знам, че е ирационално да се дават много пари за такива неща, обаче са супер сладки и като ги видя в магазина такива миниатюрни и не мога да се сдържа. Искам да свиква да носи обувки от време на време, а и много си маха чорапите, а вече става хладно.

# 656
Циндил чувалчетата са супер удобни. И с космонавт пак стават. Те малките зимата няма да бягат все пак. А пък и то при студ не бих се оперира да го водя да се учи да ходи навън. Другият вариант е да се съберат обувките,  и после да се обуват. Тук при нас щото мизерията е пълна, ги пъхат с обувките - кални,  мръсни,  мокри. Хич не им пука. 😉
Аз имам от баткото и чувалчето и космонавти. Имам и няколко ботуши. Знам че обувки на друго дете не се носят. Но при положение,  че не стъпва с тях мисля че няма проблем. Аз купувам 19/20 номер.

# 657
Ние също имаме запазени маратонки и ботушки,  с които почти не е стъпвано, от братовчедчето. И ще ги обувам,  в количката. За вкъщи той не ходи още,  но му слагам от тези чорапо-буйки отдолу с подметчица,  от силикон и топченца,  да не се плъзга. Обувам и бебешки буйки или терлички. Като почне опитите да ходи ще взема ортопедични обувки на Колев и Колев,  за вкъщи. И мисля чак напролет да купя за навън. И то пак от тази марка,  поне докато си проходи стабилно.
Нашата количка е закрита и няма да взивам чувалче. Мисля да е с яке и грейка-панталонки с презрамки, пак от батко му. И с одеялце, отгоре.
От утре мисля да вкарам желтъчето. И после млечни. Глутена го оставям за последан. Надявам се до десетия месец да съм ги въвела. Плодовете за сега остават само в кашите.
Учим се да пием и вода. Вчера изпи 20 грама и повече отказваше за целия ден.
Продължава да не лази,  и да не се върти от гръб по корем,  но е много активен.
И с гърнето сме много щастливи. Сложа ли го, почти винаги има "браво".
Като го викам се обръща на името,  дава ръка за боц.
Според педи трябва да може да става,  да казва чао, да гризе коричка,  и да пъха един предмет в друг.
Единствено го държа на крачета прав и вече е по-стабилен. Добре,  че спрях да се филмирам. И най-накрая осъзнах, че всеки е различен.

# 658
Момичета, мислили ли сте по въпроса с имунитета на нашите бебоченца по време на зимния сезон? Нашата педиатърка ми препоръча Био Гая,защото здравето на чревната флора е пряко свързано с имунитета на човек. Купих и започнах да давам. Споделете, ако искате и вие Simple Smile

# 659
Привет на всички и от нас! Ние се изгубихме за известно време, но от разходки и пътувания не ми остава много време да чета.
Захранихме се с всичко без рибата, но от вчера сме с диагноза атопичен дерматит ( по бузките е) и за сега ще отлагам и нея, а така ми се искаше да почнем детската кухня вече. Някое друго бебе да е с проблемна кожа? Дано да го израсте Моника, че май доста я сърби и е крива напоследък. Дали е от това или от зъбите не знам. Все още няма подуто място или да се белее. Както казва детенцето на моя приятелка е като костенурче, без зъбки.
Нашата количка е с покривало само. Имаме зимно яке и шушляков панталон с презрамки + одеяло и си мисля, че ще е достатъчно. Винаги мога да метна и ветробрана в най-студеното време. Обувчичи ще трябва да купуваме.
Някой мрънка и вдига голяма врява. Надявам се скоро да успея да се вкюча отново.

Общи условия

Активация на акаунт