Накратко искам да споделя опита си.Горчив,дълъг и трънлив беше моя път,осеян с много тревоги покрай излезлите на иначе чистото ми цял живот лице,относно дерматолозите ,които ме приеха за свое опитно зайче и тези,които видяха в мен банкомат,както разбира се и онези,които ми помогнаха.
Първото ми съприкосновение с дерматолог относно проблема ми беше с д-р,ако смея вече така да я нарека Санкева.Това "светило" в габровската дерматология без изобщо да отдаде подобаващо внимание на лицето ми,да ме прати на изследвания,понеже акнето ми се появи изведнъж,за няма и 1 месец много силно обилно акне,тя ми каза - 3 химически пилинга ,всеки по 50 лв,между тях стискане на пъпките ( които да поясня бяха комедони от затворен тип ) и не подлежат на стискане попринип всяко по 30 лв,както 2 крема , с които да се мажа на по цени от 30 лв един.Бях отчаяна и приех,след 300 лв разходи по нея,акнето ми ставаше по-зле и по-зле.Когато я попитах ЗАЩО след всичките тези процедури ставам по-зле тя най-нагло отговори - "ВЪРВИ ДА СИ НАПРАВИШ ХОРМОНАЛНО ИЗСЛЕДВАНЕ-ОТ КЪДЕ ДА ЗНАМ" ,бях потресена.Както и да е -отидох -хормоните ми бяха ПЕРФЕКТНИ!! Значи тя прибра в джоба си 300 лв и си изми ръцете с гинеколог ?! Отидох в поликлиниката на Трети март,не зная как се води,може би 1-ва поликлиника- Д-р Денева,ако не ме лъже паметта,отново дерматолог и тя общо взето не можа да ми отговори,каза да си прочиствам организма и т.н . БЯХ ОТЧАЯНА,СЛОМЕНА.Не знаех какво да правя и кой може да ми помогне,а междувременно пъпките ставаха повече и повече.Четох много форуми,страшно много и изникна името на д-р Цанков в София и д-р Балабанова.Понеже Цанков го нямаше в страната се записах при Балабанова.Тя преподава в колеж по дерматология,не зная кой е,но така четох,не се сещам за колежа,но тя ми каза,че ТОВА СТИСКАНЕ ОТ ШАРЛАТАНКАТА САНКЕВА е било най-грешното решение.ТАЗИ ЖЕНА е ПРЕДИЗВИКАЛА ВЪЗПАЛИТЕЛНИ ПРОЦЕСИ ,от които са ми излезли и още и още пъпки.Балабанова ми изписа Роакутан
3Х20мг на ден три месеца.5 месеца по-късно не смея да се зарадвам,НО ОТ СТИСКАНЕТО НА САНКЕВА В МОМЕНТА СА МИ ОСТАНАЛИ ДЪЛБОКИ БЕЛЕЗИ.Сега ще чакам да дойде края на септемви и живот и здраве и ще ги чистя с лазер,който лазер е по 80лв на процедура.Ето това ми причини едно човешко незнание.Природната грешка да родиш такова същество,което да те съсипе и да ти вземе парите се казва лекар и то неук лекар.Ако някой има въпроси може да ми пише на лично.Роакутана е много коварно лекарство и препоръчвам,ако някой реши да го започне да си прави изследвания на черния дроб на всеки месец.