Частни училища - информативна тема 14

• 84 398
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
Докато сме по темата за допълнителните занимания, можете ли да ми препоръчате курс по състезателна математика за пети клас. Изобщо има ли подобно "чудо"? Не ми трябва просто курс по математика, защото там дообясняват и затвърждават училищния материал, а той е нещо, с което нямаме проблеми и необходимост от допълнителна работа.

Миналата година Емил Колев направи такъв курс: http://nsybeva.wix.com/salabashev2015#!blank/dqtkz
Предполагам, че и тази ще повтори.

# 91
  • Sofiq
Тя е строга, но справедлива и държи правилата да се спазват,  с което заслужи уважението ми.
Как изисква от децата да спазват правилата? В какво се изразява, може ли пример?

Единствената забележка в бележника ни е при нея-жената иска, като влезе в клас, ученикът вече да си е извадил пособията, а не тепърва да се вадят, както е в другите часове. Написа забележки на всички. Ако ученикът си е забравил подобие, пак забележка. Така и аз и детето се научихме да сме по-акуратни в подготовката за час.

# 92
Значи изисква от децата да спазват правилата като им пише забележки, ако не ги спазват. Това ще проработи единствено при добро, прилежно дете, което по случайност се е разсеяло и е забравило да си извади нещата. А останалите 90% от децата как биват мотивирани първоначално? На 16 септември, да кажем. Как става ясно, че при тази учителка ще се слуша и внимава? Забележката сама по себе си никого не би трогнала.

Ако не знаеш как, кажи, че не знаеш. Защото това, че учителката е написала забележка, не е нищо особено, нищо ново, нищо влияещо на когото и да било, освен на родителите, ако случайно са заинтересовани, което не е редовният случай. Ако ставаше само със забележка, това щеше да е най-лесната работа на света.
Аз не пиша забележки и при прояви не бих написала. Работя по друг начин и има ефект. Интересно ми е какво прави тази колежка, че сте възхитени, а то било че написала забележка newsm78

# 93
Състезателна математика в 5 клас - Кортезов.
В Междучасие също има такава, с учители от СМГ.

# 94
  • София
нали си ги подбират мотивирани и кротки, защо да не върши работа? Със спокойно дете с устойчиво внимание и готово да спазва правила, всеки може да работи.

# 95
  • София
Не мога да си представя как ще заведа детето на занимания изискващи умствено напрежение след 8-10 учебни часа в училище. Излиза в 7 и половина и се прибира в 17.30-17.45. Макар и допълнителните уроци да са наречени "занимателни". Миналата година съм го водила на плуване, футбол,  езда. Когато е хубаво времето кара колело, ролери , зимата ски. Само когато има желание решава логически задачки,  които сам си е избрал от Интернет или слуша диска с песнички и забавни истории на английски / върви комплект с учебника в училище /. Може би като порасне още 2-3 години ще го за пишем на нещо...

# 96
нали си ги подбират мотивирани и кротки, защо да не върши работа? Със спокойно дете с устойчиво внимание и готово да спазва правила, всеки може да работи.

Там където работи учителката, децата са далеч от кротки  Simple Smile

# 97

Там където работи учителката, децата са далеч от кротки  Simple Smile
Цялата съм в слух и тръпна в очакване... някой да продължи с разказ какво прави жената с немирните деца.
Ако някой знае Rolling Eyes Разбрахме, че пише забележка. Значи знаем какво прави с 2-те прилежни и кротки деца в класа, когато веднъж годишно забравят да са перфектни. Какво прави с останалите всеки ден?

?

# 98
AfterShock По-интересното е ти какво правиш с децата? Кое е толкова ефективно? Явно забележките не вървят при теб...

# 99
Аз не мога да разбера защо и се връзвате? Схемата и е проста. Вижда реплика на някой, към която може да си лепне провокативен въпрос за да изпъкне, и действа.
Последните и постове са все въпроси, но тя не отговаря на отправени към нея.
Тя е идеална и нейните методи винаги действат, а всички други са некадърни, с дефекти, дефицити, проблеми и т.н.

# 100
Аз не мога да разбера защо и се връзвате? Схемата и е проста. Вижда реплика на някой, към която може да си лепне провокативен въпрос за да изпъкне, и действа.
Последните и постове са все въпроси, но тя не отговаря на отправени към нея.
Тя е идеална и нейните методи винаги действат, а всички други са некадърни, с дефекти, дефицити, проблеми и т.н.

Точно така. Освен това разбрахме, че децата, които не могат да правят преразказ, без някой да ги е учил как става, са тъпи, и въобще повечето деца са тъпи и с дефицити. Също, че едва ли не въобще няма нужда да се ходи на училище, особено пък в ЧУ, защото, които са си умни, знаят всичко без учене, а които са тъпи, каквито са повечето, и училището, и уроците не им помагат много и пак нищо не знаят.
За мен беше откритие да разбера как разсъждава един "учител", за когото априори се предполага, че обича деца, след като е избрал тази професия.

# 101
Точно така. Освен това разбрахме, че децата, които не могат да правят преразказ, без някой да ги е учил как става, са тъпи, и въобще повечето деца са тъпи и с дефицити. Също, че едва ли не въобще няма нужда да се ходи на училище, особено пък в ЧУ, защото, които са си умни, знаят всичко без учене, а които са тъпи, каквито са повечето, и училището, и уроците не им помагат много и пак нищо не знаят.
За мен беше откритие да разбера как разсъждава един "учител", за когото априори се предполага, че обича деца, след като е избрал тази професия.
Много злобно се изказваш към децата, имаш проблем. Потърси помощ. Повечето деца не са тъпи. Не знам какво виждаш вкъщи, но повечето покриват нормата.
Как ще няма нужда да се ходи на училище, ти чуваш ли се? ooooh! На какво си тази вечер?
Кой знае каквото и да е без учене? Това пак е твоя измислица. Но едно е учене, друго е след ученето още учене, че не е вдянало детето от ученето в училище и писането на домашни. А, ако някой е тъп, и всичките уроци на света няма да му помогнат, тук съм съгласна с теб.

Явно на никого не му е интересно как някаква учителка се справя с децата. Само се говори, че е добра, че не знам си какво, а не казвате какво прави, как го прави. Написала забележка. Това всички са го правили и го правят. С какво се отличава? И на други родители ще им бъде интересно да разберат. "Добър" е субективно понятие.

# 102
Напротив интересно ми е как някаква учителка се справя с децата... Затова теб питам. Избирателно четеш постовете и то обръщаш внимание само на тези, с които можеш да се заядеш... Интересно ти какво взимаш? Или може би пропускаш да взимаш.. Знае ли човек... Пълно е с веселяци:)

# 103
Много злобно се изказваш към децата, имаш проблем. Потърси помощ. Повечето деца не са тъпи. Не знам какво виждаш вкъщи, но повечето покриват нормата.
Как ще няма нужда да се ходи на училище, ти чуваш ли се? ooooh! На какво си тази вечер?
Кой знае каквото и да е без учене? Това пак е твоя измислица. Но едно е учене, друго е след ученето още учене, че не е вдянало детето от ученето в училище и писането на домашни. А, ако някой е тъп, и всичките уроци на света няма да му помогнат, тук съм съгласна с теб.

Явно на никого не му е интересно как някаква учителка се справя с децата. Само се говори, че е добра, че не знам си какво, а не казвате какво прави, как го прави. Написала забележка. Това всички са го правили и го правят. С какво се отличава? И на други родители ще им бъде интересно да разберат. "Добър" е субективно понятие.

Той си е много добре. Просто преразказа твои постове и думи  Joy ти на какво си обичайно?

# 104
ти на какво си обичайно?
На метла?  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт