Истанбул [тема 40]

• 115 244
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
Тези фигури дават ли да се целуват  Sunglasses
Снега над Истанбул не спира и там децата са във ваканция, а в интернет с черен хумор се коментира, че в момента там е най-безопасно, защото терористите знаели, че е много хлъзгаво и трудно ще избягат.

Тази и още няколко красиви сними от последните дни можете да намерите ТУК . Като зимна приказка е....

# 361
...
Тази и още няколко красиви сними от последните дни можете да намерите ТУК . Като зимна приказка е....
Ах, колко ѝ завиждам!
Искам и аз да го видя такъв Истанбул...  Heart Eyes

Neolita, благодаря, че ги сподели с нас.  Hug

# 362
  • Троян
Здравейте,отново ще ви помоля  за помощ !Предстои ми  да посетя любимия ни град през април живот и здраве за трети път.Искам да помоля за идеи какво да посетя? Първия  ден (петък) мисля да заложа на Азия искам целия ден да сме там.Набелязала съм Бостанджъ с Баадат Джадеси после Кадьой и Мода -какво още? Струва ли си посещение на Девическата Кула?
И втори ден (събота) ми се иска една разходка до кв. Ортакьой  и джамията там - с какво още да го съчетая?
За вечерта оставям Истиклял ,френската улица и евентуално Мадам Тюсо, ако се появи някаква по обстойна информация за него?
Благодаря Ви предварително!!!

# 363
  • София
Здравейте,отново ще ви помоля  за помощ !Предстои ми  да посетя любимия ни град през април живот и здраве за трети път.Искам да помоля за идеи какво да посетя? Първия  ден (петък) мисля да заложа на Азия искам целия ден да сме там.Набелязала съм Бостанджъ с Баадат Джадеси после Кадьой и Мода -какво още? Струва ли си посещение на Девическата Кула?
И втори ден (събота) ми се иска една разходка до кв. Ортакьой  и джамията там - с какво още да го съчетая?
За вечерта оставям Истиклял ,френската улица и евентуално Мадам Тюсо, ако се появи някаква по обстойна информация за него?
Благодаря Ви предварително!!!
Април е месецът на лалетата. Не те ли интересуват? В Азия мястото е парк Гьозтепе, който опира в булевард Баадат, а в Европа - парк Емиргян, който се съчетава с Ортакьой.

В Девичата кула не съм ходила, но е много приятна разходката между Юскюдар и Харем, откъдето кулата е на "една ръка разстояние". 

Иначе не си казала какво си виждала в Азия. Има много неща за гледане.

# 364
Струва ли си посещение на Девическата Кула?

На върха на Девичата кула има кафене, откъде може да погледнете към брега отвисоко. На мен ми хареса. Лодките тръгваха на всеки час - ние отидохме, пихме чай, направихме снимки и със следващото корабче си тръгнахме....

Ортакьой може да го съчетаете с парка Емиргян (ако се интересувате от лалета , както е напомнила Таня67) и разходка по крайбрежната към Ортакьой, през Арнавуткьой и Бебек ( където обикновено похапваме гофрети ), или от Емиргян   с автобус до Истиние и там да хванете ферибота по линията Истиние  - Ченгелкьой, който минава покрай красивите дървени къщи - изключително красив машрут . (Само си проверете разписанието - минава  доста рядко)

# 365
  • Троян
Благодаря за включването на Du и Таня!
На Емиргян съм била два пъти и най- вероятно ще ни заведат за трети по нежелание, така че тои отпада.
В Азия съм била само на Чамладжъ и Принцови острови.Ако може по подробно обяснение за предвижване до Девическата кула?Благодаря!

# 366
Ние ходихме до Девическата кула от Кабаташ, преди 2-3 години, имаше корабчета на всеки кръгъл час, 20 лири, стигаше се за около 15 минути. Не знам сега откъде тръгват от тази страна - нали има ремонт и пристанището е затворено. Иначе може да се отиде от другата страна -  билети се купуват съвсем близо до кафето с килимчетата в Юскюдар.

# 367
Наталия, може да направите разходка от Бостанджъ по Баъдат джадеси до Гьозтепе парк и от там автобус до Кадъкьой с разходка из квартала /снимка на Бика/, може с носталгичния трамвай до квартал Мода и после от Кадъкьой с корабче до Еминьоню. А до Бостанджъ аз харесвам варианта от Таксим с автобус /двуетажен/ минава по моста над Босфора /затова таксува двоен билет/ и гледките от втория етаж са чудесни. Ние сядаме най-отпред отгоре и се наслаждаваме на целия маршрут, много е приятно и същевременно опознавателно, защото виждаш много неща по пътя. Мога да ти дам записките ми, може и на кафенце да обсъдим подробностите  Wink

# 368
Аз също ще пътувам до Истанбул през април с екскурзия , в чиято програма влиза обзорна обиколка на града с преминаване в азиатската част, а след това отново връщане на историческия полуостров. Вече съм била на такава екскурзия и знам, че след като преминем по моста в Азиатската част, автобуса спира пред двореца Бейлербей, кратка разходка по кея и връщане обратно. Та си мисля, ако остана и не продължа с екскурзиантите, от двореца Бейлербей до къде и с какво бихте ме посъветвали до отида и да разгледам из Юзкюдар, за да си направя програма. Прездарително благодаря за идеите и съветите ви!

# 369
  • Троян
Ивелина,много благодаря!Ще ти пиша на лични Simple SmileСъгласна съм и на двата вариянта Peace

# 370
  • София
Та си мисля, ако остана и не продължа с екскурзиантите, от двореца Бейлербей до къде и с какво бихте ме посъветвали до отида и да разгледам из Юзкюдар, за да си направя програма. Прездарително благодаря за идеите и съветите ви!
Мисля, че всички автобуси, които минават пред двореца в посока Юскюдар, ще ви свършат работа. 4-5 спирки са. На самия автобус трябва да пише Uskudar и би трябвало да е номер 15 с някаква буква.

# 371
Здравейте група! Искам да попитам след като на Кабаташ има ремонт откъде тръгват фериботите за Принцовите острови? Намерих това http://en.sehirhatlari.istanbul/en/timetable/eminonu-kadikoy-adalar-3485.html. Може ли повече информация?

# 372

Нямам представа сега откъде тръгват корабчета за Принцовите острови след като Кабаташ е затворен, но проверете и в сайтовете на  IDO и Turyol...

# 373
  • Varna, Bulgaria
От там тръгват корабчетата, но пристана се пада зад бензиностанцията (там ремонт няма).
А линка с разписанието е на фирма, която не тръгва от Кабаташ. Много по-удобно е с нея, от Еминьоню... и може да се ползва Истанбулкарт...

# 374
Благодаря Ви момичета. bouquet

Общи условия

Активация на акаунт