Истанбул [тема 40]

• 116 173
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
Най-вероятно не работи, но защо просто не звъннеш на рецепцията? Ако не работят никой няма да вдигне или телефона ще е изключен.

# 466
# 467
  • Варна

Пепелче, къде се намират тези пейки ? Не мога да се ориентирам от снимките.

# 468
  • София
Пейките първо са били в парк. Ако не се лъжа - в Отаатепе. После са ги преместили. Последно ги видях на спирката на трамвая на Еминьоню, но беше доста отдавна. Може и оттам да са ги махнали.

п.п. Почти съм сигурна, че третата снимка е от Чамладжъ. Явно са били там първоначално, а не в Оtagtepe. Но няма голямо значение, защото отдавна са махнати. Wink

Последна редакция: сб, 18 мар 2017, 13:08 от Тaня67

# 469
  • Варна
Пейките първо са били в парк. Ако не се лъжа - в Отаатепе. После са ги преместили. Последно ги видях на спирката на трамвая на Еминьоню, но беше доста отдавна. Може и оттам да са ги махнали.

п.п. Почти съм сигурна, че снимките са от Чамладжъ. Явно са били там първоначално, а не в Оtagtepe. Но няма голямо значение, защото отдавна са махнати. Wink
Таня, благодаря !

# 470
Направи ми впечатление, че не видях нито една кола с детско столче отзад. Децата масово бяха в майките си, или просто седнали отзад. Няма ли го регламентирано както при нас?

# 471
Добро утро от леко мрачния Истанбул.
Скрит текст:
Сварихме го леко променен, няма ги вече гишетата в началото на града. Толкова сме свикнали с тях, че щяхме да си изпуснем отбивката тъй като сме свикнали да отбиваме след тях. Друга промяна има на булевард Кенеди до Йеникапъ, преди имаше едно кръгово, а сега заради Авразия е с надлез, подлез, отбивки чудеса.... кога го направиха това нещо ми е абсолютно непонятно! Последно минахме от там юли месец 2016, а вече си е напълно работещо съоръжение и то не от вчера. Като се сетя в Пловдив колко време се ремонтира един прав булевард  ooooh!
Пристигнахме в четвъртък към 10 часа Тр. време. Границата я минахме много бързо въпреки, че турците ни отбиха и ни накарах да свалим целият багаж от колата. Петъка премина в Селимпаша и Силиври. Тук е момента да кажа, че ако ви се отвори шанс да отидете в Силиври, изобщо няма да изгубите, ако го пропуснете.
Вчера мислихме, че из града ще е лудница и решихме да отидем в близкия Йешилкьой и по-точно да се разходим по брега, да се порадваме на животните и да хапнем гьозлеме. Изненадахме се от липсата на трафик до там и от липсата на семейства пържещи мекици и филии по брега. В морето беше пълно с луди каращи уиндсърф и кайтсърф на 10 градуса. Зарадвани от липсата на народ подкарахме по Кенеди до Йеникапъ от там в ляво до Таксим, отбихме през Нишантъшъ и го видях. Моят любим Босфор. Пътя се спуска много от високо и се вижда вътрешността на Арена Водафон, ами няма такова чудовище, стадиона е наистина великолепен. Пихме по един салеп в чайбахчето на Долмабахче. Отново ни изненада липсата на народ и свободните маси край водата. Истанбулчани нещо се бяха изпокрили и имаше основно туристи. На връщане изтеглихме късат клечка с трафика, но не беше изненадващо, защото часът беше 17:30. Около Кабаташ всичко е заградено, но има малък "док", от който тръгват фериботите. Около Еминьоню беше абсолютна лудница, Йени Джами е изцяло опакована за реставрация, Св. Стефан също, но не мисля, че се работи по него.
Сега да докладвам за лалетата. В четвъртък вечерта забелязах по пътя и в близкия парк, че е разкопано навсякъде, а вчера при голямото обикаляне с колата навсякъде бяха засадени и дори видях едно две цъфнали. Като цяло основно има нарциси и от онези малки лилавите, чиито име не знам.

# 472
Еххх, Неолитка,
Балсам за душата ми е разказът ти.
Забавлявай се и чакаме още разкази!

# 473
  • София
Подобни пейки, на показаните по- горе, мисля че
за пръв път бях видяла в чакалнята на лифта за
Пиер Лоти и бях впечатлена от оригиналния дизайн.

# 474
# 475
  • На юг от тук
От 1 до 30 април фестивала.
Прочетох някъде,че килима ще се открие на 19 април на Султанахмет.По-рано ще пречи на митингите предполагам.А може и новия султан,след получаване на жезъла да го открие. Joy

https://istanbulunlalesi.ibb.gov.tr/

# 476
От 1 до 30 април фестивала.
Прочетох някъде,че килима ще се открие на 19 април на Султанахмет.По-рано ще пречи на митингите предполагам.А може и новия султан,след получаване на жезъла да го открие. Joy

https://istanbulunlalesi.ibb.gov.tr/
Би ли казала къде го прочете това за килима?
Аз намирам само дата 10-ти.

# 477
  • На юг от тук
В някой от форумите,ще се опитам да го намеря.Но колко е достоверно-не знам.

# 478
  • Варна и...духом на Босфора
 За бащицата може и преди 16-ти да го барнат  Mr. Green
Колоездачната обиколка обаче е отменена до второ нареждане..Ще има заседание скоро и пак ще решават.
Неолита,девам едийорсун джанъм! Hug
Значи,то таквъзи калабалък на туй Йеникапъ,сега и нови работи,брях!

# 479
За бащицата може и преди 16-ти да го барнат  Mr. Green
Колоездачната обиколка обаче е отменена до второ нареждане..Ще има заседание скоро и пак ще решават.
Неолита,девам едийорсун джанъм! Hug
Значи,то таквъзи калабалък на туй Йеникапъ,сега и нови работи,брях!
Миналата година след 16 април в Истанбул лалетата вече започнаха да прецъфтяват. Разбрах, че вече засаждането им е започнало, така ,че се надявам, ако се осъществи екскурзията в началото на април, все  пак отново да видя разкошен килим от лалета пред Света София и красивата цветна инфраструктура на любимия град.

Общи условия

Активация на акаунт