Истанбул [тема 40]

• 115 184
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
Не знам за допълнителното корабче, аз съм фен на редовните линии на Шехир - Bogaz hatlari - http://en.sehirhatlari.istanbul/en/timetable/timetables-338.html
Както и тези по Златния рог, а вече има и специална линия Кадъкьой- Юскюдар-Емиргян!
http://www.sehirhatlari.istanbul/tr/duyurudetay/lale-festivaline … i-sefer-4689.html

Фестивалът започва на 9 април в Емиргян и от 10. на Султанахмет. Живот и здраве, през априлската ваканция сме там Praynig

# 541
Не знам за допълнителното корабче, аз съм фен на редовните линии на Шехир - Bogaz hatlari - http://en.sehirhatlari.istanbul/en/timetable/timetables-338.html
Както и тези по Златния рог, а вече има и специална линия Кадъкьой- Юскюдар-Емиргян!
http://www.sehirhatlari.istanbul/tr/duyurudetay/lale-festivaline … i-sefer-4689.html

Фестивалът започва на 9 април в Емиргян и от 10. на Султанахмет. Живот и здраве, през априлската ваканция сме там Praynig
Благодаря!
Точно те пускаха допълнително кораб до Емиргян по това време, но не си спомням откъде тръгваше. Simple Smile

Ще чакаме разказ и снимки от теб.

# 542
  • Троян
Здравейте,другата седмица пътувам до любимия ни Истанбул .Исках да попитам за предложения какво може да се посети в по -лошо и дъждовно време?За петък съм решила музеят Рахми Коч ,но после не знам ?Бях предвидила разходка из Ортакьой и после до Таксим .За втори ден събота бях решила да разгледаме Азия. Кадъкьой с Мода после до Женската джамия Шакирин ,Къз Кулеси и връщане от Юскодар в Еропейската час на града.Но ,ако вали дъжд няма да има смисъл май?Като цяло това е програмата. Приемам предложения всякакви!И още нещо къде да отидем на вечеря около Лалели ?Нещо като Ортаклар искам,но там вече сме били .Трето ходене ще ми е и главните неща съм ги видяла ще бъдем само двамата с мъжа ми.

Последна редакция: сб, 01 апр 2017, 14:34 от natali_80

# 543
  • Варна и...духом на Босфора
 Mr. Green Глупости на търкалета,Натали!
Абе джанъм,мани го туй Лалели.
В Пера ходихте май,ако не там може
За дъжда.

# 544
  • Варна
Натали, не знам откъде гледаш прогнозата, но и според двата сайта, които видях, има вероятност за превалявания, общо около и под 1мм на ден, съответно в единия сайт за петък, а в другия - и за събота. Което не си заслужава да
му се обръща внимание. Е, едно ясно време е за предпочитане, но лалетата са красиви и след дъжд, а Истанбул - винаги.

# 545
# 546
  • Варна
Натали, като изключим времето, какво да препоръчаме? На трето ходене със сигурност има много неща, които да видите още. Ако искаш кажи кое е основното, което сте видели. Района около Султанахмет, вероятно? И Долмабахче, и Босфора?

# 547
# 548
Здравейте! Някой използвал ли е тези сайтове с информация за паркоместа (паркинги) в Истанбул: http://tr.parkopedia.com/parking или http://ispark.istanbul/otoparklarimiz/? Имате ли наблюдения дали информацията подадена в тях е актуална? Малко ми е странно това, че двата сайта се различават с адресите на паркингите, но може би просто са наляти различни бази от данни в тях.

# 549
Относно влака: Във Фейсбук току-що видях следното: "За влака до Истанбул получих следният отговор от БДЖ : В сайта bdz.bg е публикувана информация за разписанията на влак София-Халкали за зимно часово време до 25.март и за лятно часово време от 26.март, както и на влак Букурещ-Русе-Халкали, който се движи през лятото от 3.юни. Тъй като от началото на тази година този влак се движи не до центъра на Истанбул а до предградието Халкали, именно по този начин е публикувано и разписанието. Турските железници са осигурили превоз с автобус от гара Халкали до гара Сиркечи (в център на Истанбул) и обратно за удобство на пътниците. За съжаление не разполагаме с разписанието на този автобус, но то със сигурност е съобразено с часовете на тръгване и пристигане на влака. Организацията за продажба на билети в Истанбул за този влак е отговорност на турските ни колеги и не мога да Ви отговоря каква е причината да не издават билети в посока София-Халкали и дали продават такива на гара Сиркечи в центъра на града. В бюрата, където се продават международни билети в България, се издават билети и за двете посоки.
За съжаление билети и резервации за този влак не се предлагат за продажба през интернет и трябва да се купят от съответното билетно гише. Такова имаме и в Русе, на централната гара, а информация за адресите, телефоните и работните времена на бюрата в България можете да откриете в сайта ни bdz.bg в секция "Услуги - бюро за международни билети" или в "Контакти" в долната част на сайта.
Желая Ви успешен ден!
Николай Макавеев, международно билетоиздаване"
 len4ita, бих се доверила на сайта на ISPARK.

# 550
Относно влака: Във Фейсбук току-що видях следното: "За влака до Истанбул получих следният отговор от БДЖ : В сайта bdz.bg е публикувана информация за разписанията на влак София-Халкали за зимно часово време до 25.март и за лятно часово време от 26.март, както и на влак Букурещ-Русе-Халкали, който се движи през лятото от 3.юни. Тъй като от началото на тази година този влак се движи не до центъра на Истанбул а до предградието Халкали, именно по този начин е публикувано и разписанието. Турските железници са осигурили превоз с автобус от гара Халкали до гара Сиркечи (в център на Истанбул) и обратно за удобство на пътниците. За съжаление не разполагаме с разписанието на този автобус, но то със сигурност е съобразено с часовете на тръгване и пристигане на влака. Организацията за продажба на билети в Истанбул за този влак е отговорност на турските ни колеги и не мога да Ви отговоря каква е причината да не издават билети в посока София-Халкали и дали продават такива на гара Сиркечи в центъра на града. В бюрата, където се продават международни билети в България, се издават билети и за двете посоки.
За съжаление билети и резервации за този влак не се предлагат за продажба през интернет и трябва да се купят от съответното билетно гише. Такова имаме и в Русе, на централната гара, а информация за адресите, телефоните и работните времена на бюрата в България можете да откриете в сайта ни bdz.bg в секция "Услуги - бюро за международни билети" или в "Контакти" в долната част на сайта.
Желая Ви успешен ден!
Николай Макавеев, международно билетоиздаване"
 len4ita, бих се доверила на сайта на ISPARK.
bouquet

# 551
Лалетата в Емиргян, снимка от днес.

# 552
Лалетата в Емиргян, снимка от днес.

Бялк, очакват те лалетата!  Simple Smile

# 553
Благодаря, Мимии! Времето в момента в Истанбул е прекрасно! Дано да бъде такова и през следващата седмица! А през тази може да е и дъждовно Simple Smile

Ето какво намерих за влака София-Халкалъ на английски:

TICKETS AND RESERVATIONS

Tickets are cheapest when bought locally at train stations. Online tickets are not available. The prices for Sofia – Halkali are as follows:

2nd class single trip: 18,50€
1st class single trip: 27,70€
6-bed couchette reservation: 9,40€
4-bed couchette reservation: 14€
2-bed sleeper reservation: 15€
1-bed sleeper reservation (1st class ticket needed): 35€

Цените на билетите за втора класа са поносими. Влакът тръгва от София в 21,00 часа и пристига в Халкалъ в 6,50 ч. Един час е проверката на границата.

http://p.bdz.bg/s/o/sofia-halkali-sofia-26032017-28102017-7572.pdf

# 554
  • Троян
Момичета,последно питане?
Та пристигам до Кадъкьой с ферибот, там разглеждам Мода и после с автобус до Женската Джамия слизам на спирка Зейнеб Кемил , после с кой номер автобус да продължа да Къз Кулеси и така ли се казва спирката на която трябва да сляза за да се придвижа до лодките за Момината Кула? И накрая с какво да стигна от Момината Кула  до пристанището за да се върна в Европа? Пеша  много ли е ?И в каква посока да тръгна?
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт