Истанбул [тема 40]

• 115 199
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Много е странно... Не съм мислила, че това клише може да употребя за град, но е факт. Липсва ми и като гледам снимки усещането наподобява болка.

Мимс, килимът е още по-красив отгоре. Миналата година го почнаха вечерта в петък, 8.04. На следващия ден вечерта бе готов, но официалните прояви щяха да стартират в неделя, 10.04. Колко време е издържал, не мога да кажа, но назад в темите може и да има коментари. Струва ми се, че някой ходи след нас...
През 2015-та като че ли го правиха за първи път, но и миналата имаше. Само не съм сигурна от коя година е показаният на снимката. Трябва да погледна моите кадри.

Последна редакция: вт, 07 мар 2017, 19:51 от beljata

# 436
Тази снимка би трябвало да е от 2016, защото току-що погледнах, че в Инстаграм на 27.04.2015 съм качила килима и е с друга шарка. Освен това е в перфектно състояние, но ми се върти в главата, че през 2015 той се появи към средата на април. Шарката от миналата година е по-завъртяна и издокусорена.
И на мен много ми се ходи в Истанбул, в събота бях в Одрин, но нищо общо. Само в двора на Селимйе като влязох и като усетих тази огромна величественост нещо ми трепна и изпитах за малко същия гъдел. НО за малко, Истанбул си е Истанбул.

# 437
Тази снимка би трябвало да е от 2016, защото току-що погледнах, че в Инстаграм на 27.04.2015 съм качила килима и е с друга шарка. Освен това е в перфектно състояние, но ми се върти в главата, че през 2015 той се появи към средата на април. Шарката от миналата година е по-завъртяна и издокусорена.
И на мен много ми се ходи в Истанбул, в събота бях в Одрин, но нищо общо. Само в двора на Селимйе като влязох и като усетих тази огромна величественост нещо ми трепна и изпитах за малко същия гъдел. НО за малко, Истанбул си е Истанбул.
И аз се опитвам да се утешавам с Одрин и някои дребни детайли ми припомнят емоциите- преминаването на границата, пиенето на чай, задължителното влизане в джамията и турската реч около мен.
Но не е същото, никак, ама никак не е същото.
Обаче все повече се убеждавам, че в предишния си живот съм била туркиня. Simple Smile
Дано не съм била с фередже. Simple Smile
И дано съм живяла в Истанбул. Simple Smile
И каквото и пътешествие да организирам, мислите ми са: "Кога ли пак ще видя Истанбул?"

# 438
Беличке, Неолита, благодаря ви!  bouquet
Дано и тази година да има килим!  Laughing

# 439
  • Варна
Ооо, мисля, че тепърва ще правят. Грандоманията ги тресе и тях, та милионите лалета и бройката на цветята за направата, както и площта на килима ще се увеличават... Нека!

Сега ме предизвикахте да отворя папката... А не мога да отида още доста време...

# 440
  • София
 Привет на всички! Hug  Пепелче, и аз имам същите усещания като теб,
много пъти съм се замисляла защо така неудържимо ме влече този град, а
когато за пръв път го посетих, колегите ми бяха изумени как успешно разчитах
изчанчените и завъртяни турски имена на улици, булеварди и др. подобни надписи
без да съм учила някога турски език.
Аз сама се учудвам колко мн. турски имена помня  newsm78

# 441
Аз изобщо не мога да определя каква ще да съм била в предишен живот.  Laughing
Сигурно ще да съм била някоя скитница или номадка, която обикаля насам-натам.  Joy

Любими градове имам много и се чувствам прекрасно в тях.
Истанбул, разбира се е един от тях!

# 442
  • Варна
Потвърдено, от 2016-та е килимът на снимката. На 8.04. към 18 часа вече са сглобявали скелета на едната трибуна, подложката е сложена и част от лалетата - разтоварени. Точно денонощие по-късно са довършвали бордюра от тревни чимове, а след 21 часа същата вечер всичко е било довършено и готово за другия ден. И разбира се, е "най-големият килим от лалета в света".

# 443
Потвърдено, от 2016-та е килимът на снимката. На 8.04. към 18 часа вече са сглобявали скелета на едната трибуна, подложката е сложена и част от лалетата - разтоварени. Точно денонощие по-късно са довършвали бордюра от тревни чимове, а след 21 часа същата вечер всичко е било довършено и готово за другия ден. И разбира се, е "най-големият килим от лалета в света".
Благодаря за много точната информация!  Hug
Да се стягат и за тази година да направят още по-хубав килим, че да му се радваме!

# 444
  • Varna, Bulgaria
И аз благодаря, Беличке  Hug

Бях почти сигурна, че е било 2015, не можах да намеря снимки от 2016. Също като Мими тая надежда тази година да е още по-хубав  Praynig  Blush

# 445
  • Варна
Честит празник, мили дами! Бъдете здрави, позитивни и влюбени!

Мимс, неслучайно съм така подробна. Лекият намек е, че като видим, че започва изработването на килима, имаме време да резервираме и да палим колите.
Аз няма да мога, но ще съм мислено там. Вие ще отидете и заради мен.

# 446
Честит 8-ми март!
Да сте живи и здрави!

# 447
  • България, София
Честит празник, момичета  Hug
Бъдете живи и здрави, много обичани и обичащи, щастливи и пътешестващи  Hug

И на мен ми се ходи в Истанбул, та ми се реве. Не мога да опиша усещането, като гледам кадри от там, но вие знаете  Heart Eyes
Дано тази година успея да си организирам ходене до там  Praynig
Това е единственият град, в който винаги искам да се връщам  Heart Eyes

# 448
Здравейте искам да попитам къде в Истанбул мога да си закупя перилни почистващи препарати?

# 449
Здравейте искам да попитам къде в Истанбул мога да си закупя перилни почистващи препарати?

Ако минавате през Одрин, купи си оттам.

Общи условия

Активация на акаунт