Истанбул [тема 40]

• 115 214
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна и...духом на Босфора
Амарето,минала с тази няма място за сравнение-и политически,и природно Mr. Green
За огромна жалост сега референдума е
По-важен от лалетата.
На 16-ти сега,които пътуваха с Караджъ,
Казаха,че вече се засаждат.
А и сега с хубавото време и малко дъждец,и готови са!

# 481

Скрит текст:
The Rüstem Pasha Mosque is famous for its large quantities of İznik tiles, set in a very wide variety of floral and geometric designs which cover not only the façade of the porch but also the mihrab, minbar and walls. There are around 80 different patterns.

# 482
Разглеждане на джамията на Рюстем паша и на модернистичната Sakirin са  в плановете ми при следващото  посещение на Истанбул

# 483
Освен джамията Рюстем Паша препоръчвам още две, които отвътре са изцяло с плочки от Изник. Едната е съвсем близо до Синята джамия - Соколлу Мехмед Паша джамия, а другата е Takkeci Ibrahim Pasha джамия (не знам как се чете). Тя се съчетава идеално с Panorama 1543 - намира се от другата страна на трамвайната линия.(мисля че беше спирка Topkapi на Т1). Двете последни джамии са отворени само по време на молитва.На мен лично много ми харесаха...

# 484
Изкушение!

# 485
  • Варна
Благодаря, Пепелче! Изкушение е, да! Ама за мен то е на заден план на снимката. Много, много любима гледка.
Има ли пътуващи за лалетата? Малко изкушения... на заден план.

# 486
...
Има ли пътуващи за лалетата? ...
Всяка година тук е настъпвало оживление по повод на лалетата, но сега ... никой не споменава за ходене, а който отиде нищо не разказва.  Wink

# 487
  • Варна
Кой? Кой отиде и не си призна? Бързо да сЪ дУкладвЪ!
Не знам дали действително в толкова страшно, но наистина няма оживление. Не че не ни набиват постоянно за предстоящото, ама то... Миналата седмица е имало група от Варна и, цитирам, е "било разкошно". Аз нИ моЪ, иначе тръгвам, одма.

# 488
Някой би ли ми казал как се стига до това място,не че съм се засилила Mr. Green,  ама да го зная.Чела съм всички теми,но не мога да си спомня да е писано. newsm78

# 489
  • София
Според мен е гледката от Сюлеймание или по-скоро от гробището до джамията, но с малко повече зум на обектива.

Ето наша подобна снимка:

Мисля, че са същите покриви. Но нашата цел е била да снимаме Босфора, а не моста Галата.

# 490
Питайте Ду и Мими  Hug- те са по покривите.  Joy Joy Joy

# 491
  • Варна
Съгласна съм с Таня67, изгледът е от двора на Сюлеймание.

# 492
Питайте Ду и Мими  Hug- те са по покривите.  Joy Joy Joy
Ха-ха, други покриви обикаляхме ние.  Laughing

Иначе Таня и Беличката са дали инфото.

# 493
Момичета, прибрахме се. Ами не ми се прибираше, ако трябва да съм честна. Успяхме да се промъкнем в България в четвъртък и по- бързо минаване на границата не сме имали, явно всички минаваха през Гърция. Градът продължава да си е все така красив, но и една идея по-празен както вече споменах. Този път нямахме възможност да обикаляме както друг път, но разбира се, прекарахме една красива вечер на учителското и си заделихме един ден за пешеходна обиколка през Куручешме, Арнавъткьой и Бебек. Беше много хубаво, но така ни вя вятъра, че вечерта ни боляха ушите. Като кача снимките веднага ще ги споделя.

# 494
  • Варна и...духом на Босфора
 Heart EyesЕееее,Ади бакалъм де са ти шалувитИ! Ща болят ушите Я! Хубава работа! Чакаме фотоси! Hug

Общи условия

Активация на акаунт