и аз държа да разбера

само като се сетя как плака милият и онова - Писна ми!
мога да удуша някого
Даа, много горко плака, милият...

"Писна ми... да плащам за чужди грешки" изплака той тогава ... най- сетне...
За мен, този рев беше на безсилие и отчаяние, че може да е загубил любовта на Мира безвъзвратно, заради ... грешката си да се чувства отговорен за всички други, да постъпва правилно, според другите... което, всъщност, му каза Мира в онзи разговор, в градината, след като Яман разбра, че брат му е откраднал часовника, и се засрами за пореден път, а Мира го успокои, че това не е негов проблем, но и му каза, какъв му е проблема... Това, което и мен тогава ме насълзи, беше нейната... безстрастност, примиреност, тъгата на ясновиждащия, отдалеченост, абе някакво безполово приятелско откровение... Мира нямаше вина за неговите представи, разбирания, граници, фиксации, напротив, обичаше го с тях... И той го осъзна... А на всичкото отгоре я беше и унижил за любовта й ... И когато му се изясни картинката... как да се почувства...
... видя липсата на емоция у Мира, умората й... чу истината изречена... и ревна... Но тези сълзи окончателно измиха следите от ступора, в който бе изпаднал и избра, с помощта на Седефче,
да се бори за прошката на Мира...
Ти кога го видя за последно?
Все ПО- хубав е

На стр. 1 на тази тема има линкове, приятно гледане!

Къде отиде прошката? Или това е само на думи? 
не мисля, че в любовта трябва да е така
Не съм смятала, че Яман трябва да си плати. Мисля, че Мира използва този прийом, за да се убеди в искреността на чувствата му към нея. Според някои правилно, според други не, но се спретна тази шега, от която излязоха и двамата доста зряло и затова ми се струва, че беше необходима тази шега. Няколко пъти преди Мира се питаше пред Ейлюл какво се е променило в Яман, че е направил такъв завой в поведението си към нея. Имаше нужда от доказателства. 
, реакцията на Яман
, Мира заяви, че й е все едно какво ..., защо... - тя си иска Яман и точка!!!!
/ не, че ми харесва/ А, в случая цари мир и любоооов
Красотичката Яман никога не е бил в ОС