ЮЛСКА ТЕМА 36

• 57 388
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Най-доброто в момента май е Биокулт инфантис. Само то е със 7 щама, но май беше скъпичко. Моите го пиха известно време, уж за подобряване на имунитета.

ПП. Свекитата гледаха децата за по няколко часа уикенда и днес ми върнаха Е. с Т.  Sad Тъкмо се бях похвалила, че след като пиха витамини, спряха да боледуват. Но витамините свършиха миналата седмица и сега хоп... изненадка. На 38,1 трепереше като лист, та дадох Панадол. ММ ме нахока, че не давам лекарство при по-ниска Т. Той пък директно искаше антибиотик... Тия лекарства ги няма за нищо! Иначе никакви други симптоми няма.

# 511
  • Варна
И, Мъхче, много неприятно. Сега май има някакъв вирус само с Т. Дани бързо да минава.
Скарлет, виж в olx някой на бертони, лорели. Не ти трябва нов. Елин през деня го чуваме, той така крещи, че сигурно и съседите го чуват. Ползваме го само през нощта.

# 512
Скарлет, от продавалника виж, ние още новородена като беше купихме два бебефона от продавалника, и двата с някакви проблеми и мъжа ми сглоби един работещ от тях. Филипс е. Аз напоследък все се чудя до кога ще го ползваме това нещо - бебефон?! Аз си мислех, че отдавна ще сме го махнали, но като гледам още доста ще стои.
Мъхче, сигурно не си на моето мнение, ама надявай се, че от псевдовитамините не са боледували... Не знам колко време са изкарали, но се случват периоди от месец - месец и половина без да се разболеят. После пак и така до безкрай.
Тия пробиотици вярно са някаква мента и те. И имуностимулират, и стомаха регулират и всички добрини накуп. Отказвам се, няма да давам. Бездруго само объркваме работата с тях, май. Ще се старая с хранителния режим. Изобщо аз хранителни добавки не желая да давам.
Е. да оздравява! Януари месец мъжа ми и Ю. караха някакъв вирус с 36- часова температура.

# 513
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Мъхче бързо да се оправя Е.  Hug
АЗ пък бебефон не съм купувала  newsm78 И без него си се оправям.

# 514
  • София
Благодаря ви!  Hug През нощта имаше, сега сутринта - нищо. Даже и обичайния сопол го няма.  newsm78 Добре била, каза. Пуснах я на градина, дано не ми се обадят да я взимам.  Миналата седмица и аз изкарах някаква Т само за 24 часа, но реших, че съм настинала.

Скарлет, Моторола имаме - не е давал проблеми досега. Наистина е супер полезен уред и подозирам, че още дълго ще се ползва.

Пине, абсолютно можеш и само с диета, но трябва ежедневно да даваш храни с естествени пробиотици - кисело мляко, кефир, кисело зеле, ако харесва и прочее. Не е мит, че подобряват имунитета - избиват болестотворните бактерии.

# 515
  • София
За големите хора зная, че запек може да се получи и от заседнал начин на живот. Но при деца няма как от това да е. Пине, хранителния режим май ще е най-доброто решение, с добавки или без пак трябва хранителен режим.
Мъхме, много кофти, дано бързо оздравее Е.!
Ние мислим лятото да правим ремонт на спалнята на свекърва ми и да става детска. Но Ясен надали ще иска да спи там. Казва, че го е страх. Тази нощ се беше напикал. Ходихме на Паничище и в хотела беше доста студено, може да е настинал.
Джине,  доста усилия се изискват за гледането на възрастен. Далече ли е от вас? Има ли кой да ви помага/ отменя? Има тоалетни столове, ние взехме от фирма, която предлага инвентар за инвалиди. И свеки има изисквания - закусва едно и също, на обяд винаги яде супа /понякога се налага да правим, нищо че има останала да речем една порция от вечерята/, вечер задължително пие айран и разни други, но мм я отучи от някои.

# 516
  • София
Мъхче, да но да е за ден, два макс.
Много благодаря на всички, които ми дадоха съвет за пекарната!
Марина иска да си купим кокошка, за да може да сбира яйца. Понеже ние на Бистрица сме още до никъде и до двора и тази година няма да стигнем, се чудех дали пък да не й купя, за да се радва… Обаче после какво ще я правим и как се гледат кокошки…. Помня, аз като бях малка, пак на Бистрица, дядо гледаше зайчета, кокошки и патици. Много им се радвах. Ама човека си беше направил, кокошарник, зайчарник…. И на есен ги коляше, нещо, което нито аз, нито мм можем да направим…..
Верче, далечко си е /ние живеем в Красна поляна, а къщата е в Орландовци/. Свеки живее на една пресечка от там, но пък някак си не е редно да я натоварим с гледането на бившата си свекърва. В интерес на истината, когато пътуваме и ни няма, тя ходи. Оборудвана е със всичко, но не желае да ползва. Бог да го прости свекър ми много се ядосваше с нея. Не мога да кажа, че ни създава проблеми, то аз и не я виждам често /къпането е веднъж в месеца/, мм е натоварен изцяло. С мм сме орисани да гледаме стари хора. Моля се да остареем заедно и да сме си в помощ един на друг, за да не се налага и нас да гледат.

# 517
И аз искам Ю. да е виждала и пипала истински животни, не само на картинка, ама нейсе  Sad
Кисело зеле май яде снощи. Свекърва ми я мъчи, но не разбрах яде ли накрая. Тя на обед се надумтя и вечерта не ѝ се ядеше много. Кисело мляко яде всеки ден. За кефира го четох. Четох доста дискусии, в които пишеха и лекари, общо 3-ма. Ми и те за себе си кисело зеле и кефир, а не пробиотици. Ще видим, сега кой я знае какво яде в градината. Сутринта изяде 6 сушени сини сливи и мюсли с кисело мляко. Вечерта ще гледам да пие нещо течно, може пак да направя някакъв сок, имаме още една круша и малко грозде.
Не е от застояване. От малко течности и от ядене на филии стана. И понеже много я заболя и се разкървави дупето, тя се уплаши и се стисна за 4 дни. Аз нарочно направих клизмата, защото миналата пролет от такова стискане не ака 7 дни и не исках пак да чакам толкова, да се запушва. Тогава проблема беше от яслата, еднаталелка не им даваше да акат там. Сега постоянно пита дали ще боли пак. Ще мине и това.

# 518
  • София
Джине, наистина е много неприятно, когато на стари години останеш сам. И аз къпя свекърва ми веднъж на месец. Доста често съм си мислила, че е много на рядко, но май ще се окаже, че не е. Вярно, че тя не излиза никъде и не се цапа кой знае колко. Няма ли вариант на два дни да й носите храна? Доста си е разстоянието, отнема време.
Аз животно, което после ще трябва да се коля не бих гледала. Нито аз нито мм можем да го направим.

# 519
Може да наемете човек да ви ги изколи, ако искате да ги ядете. Иначе може да ги подарите на някой, който би ги колил и ял. Или да ги гледате дълги години като домашни любимци, какво като е паткаи кокошка, ако са по един брой, но зимата трябва отоплено помещение. Пък и на повече от 6м не стават за ядене вече.

# 520
Пина, мислех си че е мит, обаче съм супер доволна от витамините, които давам на децата. Доста време изкараха без боледуване. Дори и сега след 8 дни с температура се разминаха без АБ. Как да не съм доволна. Ого миналата година по това време беше вече на третия от общо пет антибиотика. Тази зима още не е пил пу пу.

# 521
  • София
Отчитам се, че на Елена нищо ѝ няма. 12 часово е било, явно. Пине, тва е от витамините Grinning (Може и да е, кой да ти каже.)

# 522
Вие знаете ли как смърдят кокошки! Зайче бяха купили за лятото на племенницата на ММ. Едното й го дадоха после в буркани. Другото умря от много мачкотене и от малко храна.

Има теории, че киселото мляко запича. Не, че им вярвам.... Купих Лактофлор на прахчета, от вас разбрах, че има. Отдавна ги гледам тия Лактофлор, но за възрастни трябва да се изядат 6 бр./ден. Все едно друга работа си нямам. Даже светнах една леля в аптеката, тя доста се впечатли от моите познания и после изрично дойде да ми благодари.

Отново сме с въшки. ММ беше очарован каква жена си е взел. След шампоана извади 3 живи и 2 починали екземпляра. Гнидите не се наемаме да ги броим. Да са живи и здрави, като се излюпят - тогава. Аз 2 нощи не спах преди диагнозата, но бях убедена, че си въобразявам. Е, оказа се истина. След първоначалната истерия, вече си вървя по улицата и се питам дали някой може да се обзаложи колко въшки имам на главата.

Последна редакция: пн, 30 яну 2017, 21:29 от Bemol

# 523
  • Варна
Агнес, а дали децата просто не са израснали периода на боледуване. Елин за последната 1 година се е разболявал три пъти, някакви вируси, които минаваха за два- три дни. Дълго време му давах шуслерова сол номер 3, а сега всяка сутрин лъжичка сироп от бъз и мед. Но се съмнявам, че точно заради тези мои действия не боледува. Тези неща давах и миналата и по- миналата зима, а тогава се скъса да боледува.

# 524
При нас положението с болестите пак отива на критично. Ядосвам се вече. В градената ни има шарка и стомашен вирус. Ивет е шаркава, аз със стомашния, а Емилия уж не е със шарка, но цялата е в пъпки, без Т. Но тази нощ започна да кашля и я боли ухото. Явно пак е за АБ. Тя ги кара едни много нетипични, а в немската медицинска школа, това означава - щом няма Т, значи е наред. И накрая влизаме в болница.
Ест. Всичко е заради градината - не връщат деца, не слагат карантина и неглижират болестите. В яслената група от 20 деца само 4 са на линия - другите са болни. Първо шарка и докато са на антибиотик - стомашния вирус. Та карат наведнъж и двете. В градената е малко по-добре, но ненормалниците продължават да смесват малкине с големите. Водят малките във фимз. Салон на големите и понеже били малко деца ги слагат на обяд с големите. Като казах, че ще задържа децата вкъщи, докато премине всичко ми се обидиха и ме обявиха за параноичка.

Общи условия

Активация на акаунт