ЮЛСКА ТЕМА 36

• 57 383
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • София
За меда даже съм чела, че понякога допълнително увеличава кашлицата. Май зависи каква е и дали от гърдите или от сополи. ЛЛ на Ясен беше ми казала, че когато е "горе" кашлицата 1/2 бурканче мед от детска храна, сока на 1 лимон и  1с.л. зехтин. Приема се  3 пъти по 1 с.л. /не съм сигурна  супена или чаена е лъжицата/.
На мен за гърло ми е помагал лук. Но много люти докато се яде. А аз ям доста люто.
Бабешките лекове обикновено дават резултат след повече време. Примерно след седмица.

# 541

Бабешките лекове обикновено дават резултат след повече време. Примерно след седмица.
И ако през това време си вземаш и лекарства, не се знае кое е помогнало  Mr. Green

# 542
И аз не съм доволна от бабешки и природни лекове. Що джинджифил, мед и лимон изпих и изядох... килогрми. Това миналата година. Никакъв ефект, нула! Мед с лук съм яла за кашлица, това май по- миналата година беше - нищо. Трябва да си минат дните, колкото са нужни организма да се пребори с вируса и това си е.

# 543
  • София

И ако през това време си вземаш и лекарства, не се знае кое е помогнало  Mr. Green
Така е, но сама виждаш, че понякога и лекарствата не помагат. Тогава човек вече се чуди какво да измисли и е готов да опита всичко.

# 544

Така е, но сама виждаш, че понякога и лекарствата не помагат. Тогава човек вече се чуди какво да измисли и е готов да опита всичко.
Ето тук е разковничето, че сме готови на всичко, и не се знае какво ще помогне. На един му минало от едно, на друг от друго, а аз от днес съм на нов метод, и да видя дали няма да размине, определено досега има ефект, но не е съвсем приключила тази гадост.

# 545
  • София
Аз пък съм доволна от чай от джинджифил, мед и лимон. Много ми облекчава болки в гърлото и ако го пия всеки ден, не боледувам често. За съжаление редовно го забравям. Шипките, джодженът, корите от нар веднага ми пресичат разстройство. Джинджифилът ме спасява при позиви за повръщане, също така. Но пък моят организъм много бързо се повлиява и от лекарства. Например аз пия половин доза, за да постигна нормалния ефект. Не знам защо е така.

# 546
  • София
Scarlet, но иначе какво ни остава, да чакаме от само себе си да премине? Аз предпочитам да опитвам. А и вирусите мутират и ако нещо е помогнало предния път, не е 100% сигурен успеха следващия път.
Корите на нара дали не ги обработват, като тези на цитрусите? Може би, ако е купен от Петрич, Сандански става, но ако е внос.

Последна редакция: ср, 01 фев 2017, 11:42 от verabel

# 547
  • София
Верче, всичко се обработва. И лимоните, дето ги пия, и ябълките, даже... То и въздухът не е за дишане, ама си дишаме.  Rolling Eyes Мия с четка и сапун аз и плакна хубаво. Преди даже киснех,като бяха по-малки децата.

# 548
  • София
Аз съм чувала за умрели хора, които си направили ракия от изхвърлени портокали.

# 549
  • Варна
Мед, олио и ракия (1:1:1) - ,не лекува, но е много ефикасно, когато има пристъп на кашлица. Майка ми едно време ни го даваше, ама сме били поне над 10години. Беше много гадно. С ММ имаме много силен имунитет, дано децата да са се метнали на нас. Сестра ми и мъжът и пък са точно обратното и децата са като тях. Вечно е болно цялото семейство.

# 550
Ненавиждам бабешки лекове. Винаги са сложни, гнусни, миризливи, болезнени, продължителни, врели, ледени и като цяло отвтратителни. Признавам, че някои имат добър ефект. След като има хапче или сироп не разбирам защо трябва да се мъча с тях.

В този смисъл хомеопатията е изтънчена работа. Отидеш при няк'ва, тя те пита разни идиотии, па ти капне 10 капки на езика от кафяво шишенце, извадено от долапче, вземе ти с погнуса 50 лв. и ако вече не си излекуван, значи наистина нещо ти има и ти трябва психиатър.

# 551
Доне, аз съм много доволна от Геломиртал за кашлицата. Ако е влажна. Помага за по бързото отхрачване. Етерични масла са. Не е баш хомеопатия, но определено има страхотен ефект.

# 552
  • София
Жалина, отварата е глава лук, глава чесън, режат се на едро с люспите, варят се десетина минути, запарват се, като поизстине отварата се прецежда, добавя се мед и това е. Слага около литър вода, изпарява се част от нея и голямото ми дете изпива тази течност в рамките на един ден. Когато не чакам, а дам веднага, при първа кашлица, до ден- два е минало. Надявам се да продължи да работи така при тях, достатъчно лекарства изпиха в последните 3 години.

Джинджифилът е вълшебен при нас, аз много ям и почти не боледувам.

Геломиртолът също е безгрешен при задръстен нос, кашлица храчки, синузит.

# 553
Охх, аз каква порода съм не знам, но 75% от лекарствата ги пия като бонбони, от бабешки лекове досега никога не съм се излекувала. За съжаление май детето и то като мен се очертава.
Геломиртолът всички много го хвалят, последно изпих 2 опаковки и хремата и кашлицата ги влачих месец. Сега хич не съм го и купувала, явно на мен не ми действа. Но пък установих, че кашлям основно в работата и затова почнах един кларитин, защото подозирам, че е на алергична основа.
Познайте кой тази нощ не спа от хрема  #Cussing out #2gunfire не можа и 2 седмици да изкара в градината и пак се почна. Но днес и утре няма как да отстъствам, щом няма температура ще ходи  Crossing Arms да не са си пращали другите деца болни  пък. За капак вчера ми се появи без суичър, само по една тъничка блузка и кръста и гол. Не могла да си закопчава ципа, и госпожата явно не е помогнала. А лелята е само до обяд на работа  #2gunfire

# 554
  • София
Аз затова избирам панталоните да са с ластик или анцуг, колкото и да не ми се иска. Има дънки, джинси, така си стоят, и Ясен не може  да се закопчае.

Общи условия

Активация на акаунт