ЮЛСКА ТЕМА 36

• 57 368
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Какво е трифазна схема?

# 616
В смисъл, трябва да втасва 3 пъти, между всяко втасване с премесване. Бавно трябва да протича фенрментацията, защото със затоплянето протича по- бурна ферментация, която отслабва глутеновия скелет, който бездруго е проблем при пълнозърнестите брашна. Затова стават сбити хлябовете. Не, че това може да се избегне, но все пак поне да втаса и да може да се яде, да не е съвсем оцет. Само, че в трифазната схема се добавя брашно при всяко следващо втасване. Първо се прави маяно тесто, което да втаса. После се замесва главно тесто, като се влага маяното. Честно казано аз бих се отказала. Стават само с брашна с много подобрители и не съвсем черни, т.е. ментета. До нас има една 'хлебарница за жив хляб'. Там правят хляб с квас от разни такива налудничави брашна. Два -три пъти взимам - ужасен е. Кисела тухличка. Единия път баш си беше тръгна да хлътва в средата. Не беше хлътнал, ама аха- аха натам е отивал. Но то си е така с тия брашна. Трябва да си доста силно мотивиран да го ядеш това чудо. Обаче си купуват хората. Бемол, едно време ако си купувала хляб Грахам, когато още беше държавно всичко. Той беше истински. С мая, обаче тухла четворка. Доста беше добър като възможностите на брашното. Напоследък нали продават едни боядисани хлябове, уж черни, пък пухкави като сюнгер - да, бе...

# 617
Сега разбирам защо единственият ми опит  за пълнозърнест хляб отиде в кофата. Ефекта от инжекциите е че успях да ида до тоалетната. Ужасно е. Какви коремни преси, аз не мога да мръдна. Няма и да пробвам.

# 618
  • София
Пине, за първи път чувам за "маяно тесто". Оф...

Скарлет, ММ се сецна преди две седмици ей така, от нищото. Маза се с Перскиндол и му мина, но за 3 дни.

# 619
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Хайде,хайде сега от нищото  Whistling И Скарлет и тя така,а? Laughing

# 620
  • София
А-а-а, за Скарлет не знам... Какво намекваш сега, че трябва нещо да подозирам ли?  Joy

Между другото, хлябът никак не е кисел и сбит - на шупли е отвътре, но някак овлажнен стои, без да е глетав. Сигурно, защото се е спарил вътре в машината, докато е изстивал.Но аз сложих и малко бяло брашно, де. Другият път ще опитам да го замеся без подгряване.

# 621
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Защо до подозираш нещо........признай си от какво се сецна  Laughing

# 622
Аз пека мъфини с арония. Утре ще ги мажа отгоре със сметана и ще ръся шарени пръчици. Понеже четем книжка за Вълкан, който обикалял света и в Лондон пил чай с английската кралица, с кексчета, разбира се, и Юлия отдавна иска да пие чай с кексчета. Та сега правя.

Мъхче, влажното ако е до хлътналото, не се е изпекло защото там е превтасалата част. А щом ти е на шупли и не е кисел, значи брашното от лимец сигурно е кръстено. Аз много се съмнявам в брашната, винаги. С бялото брашно се променят нещата, да, но пък се обезмисля да слагаш пълнозърнестото... Нали от лимеца ти е пълнозърнесто? Остава някой да дели триците и от лимец, ама знам ли. То няма да е лимец тогава. То не, че лимеца не е пшеница...
Аз обичам бяло брашно. По него си падам. Едно време уважавах хляба Грахам, но беше отдавна, а и сега няма такъв.

Арония имам замразена още от Близначето. Тя вече съвсем не пише, липсва ми.

# 623
Мъфините ми станаха гадни  Tired Препекох ги, но не само.

# 624
Пак съм аз. Не мога да разбера, гърбава ли съм, или и двамата сме гърбави, че не можем да отидем никъде с това дете? Хората ходят, с дете на същата възраст + още едно по- малко, по света и имат време снимки да си направят, имат сили да се усмихнат на тях, намират желание и да се облекат прилично, че и малко грим да си сложат. Аз ходя като една торба, ядосвам се, нервирам се, уморявам се и накрая все едно нищо. Явно у мене е повредата. Трябва да направя някакво усилие, сигурно  Rolling Eyes

http://lifebitesblog.com/2016/11/%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%8a%d1%82 … 0%b5%d1%86%d0%b0/

# 625
  • София
Йей! Лисабон! Simple Smile Ох, нямам търпение. Пине, разбирам те много добре.

Какво е "кръстено" брашно? Аз купувам от една ферма.

# 626
Май са им малки още децата, гледам с количката се возят, със слинг. След още някоя и друга година трудно ще ги накарат да обикалят цял ден, само за да разгледат града. После се почва "ама какво да гледаме тук", "скучно ми е", "такива камъни си има и у нас", "защо няма басейн", "защо няма детска дискотека", "ТЪПО ЕЕЕЕ".

Аз нямам проблеми с пътуването с кола, но ако се опитам да чета книга, започва да ми става гадно. Не ми прилошава, но трябва да спра да чета.
А децата обикновено заспиват, когато пътуваме. Последния път обаче, когато пътувахме в "снежния апокалипсис", не пожелаха да заспят изобщо. И не млъкнаха.

В чужбина почти не пътуваме, но в България - да. Скоро казвах на една приятелка, че като се задържа много време у нас ме хваща кризата и започвам да харча много пари онлайн. Сега се каним да ходим на Велинград в края на месеца. Дано да няма много сняг, че ще съм сама с децата.

# 627
Мъхче, 'кръстено', т.е. фалшиво, разредено. Щом е от ферма не би трябвало. Но не го смесвай с бяло, няма смисъл, според мен.
Ах, Дейзи, ти ме окуражи  Laughing  Голямото дете на това семейство е 5 месеца по- голямо от нашите, юлски. Малкото е в слинга.
Лисабон, да... Само в мечтите ми...

# 628
  • София
Пине, а защо да няма смисъл? За бой си, да знаеш... Защо ми трябваше да го чета тоя пътепис? Зарязах си и работата, и всичко и сега редя забележителности и планирам.

Последна редакция: сб, 04 фев 2017, 19:54 от Мъхчето

# 629
Йей! Лисабон! Simple Smile Ох, нямам търпение. Пине, разбирам те много добре.

Какво е "кръстено" брашно? Аз купувам от една ферма.
Ако до утре се надигна и успея да седна на РС ще пиша по темата Лисабон.

Общи условия

Активация на акаунт