Съпруги на военнослужещи - 19

• 68 118
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Sad woman, жив и здрав рожденика да е. Simple Smile

За лимитни книжки при мъжа ми нищо не се чува. Явно пак ще са едни от последните.

При нас трайно си захладня. Сутрините са си направо студени. Само по обяд се постопля за няколко часа и после пак студ. Вече замириса и на пушек...Simple Smile Ясна е работата, зимата си наближава.

# 571
  • Пловдив

sweet_maniche, как се казваш? Simple Smile
Ина ме знаят Simple Smile
Кой е мъжа ти?

# 572
  • София
Привет военни красавици. Браво на вас, много сте писали. Това особено ме радва, защото показва, че имате нужда да споделите, да попитате, да получите помощ и съвет-бързо, като скоростта на светлината. КАТИВИТА, това за теб се отнася Simple Smile Докато някоя мацка попита нещо и отговорът е готов Hug
СЕСИЛ, яко стискам палци fingerscrossed Дано да се получи!
СИЛВЕ, вече не си главна кафеварка. Виждаш, че има по-новобранци от теб, та те отговарят за кафето Simple Smile
РАДИНКА, всички сме гледали разни животинки. У нас имахме рибки, папагали ( казваха се Наполеон и Жозефина ), имахме и коте, което гледахме цели 11 години. Нарекохме го Малдини ( известен италиански футболист ), но се оказа, че е момиче и я нарекохме Мацинка. Изгонихме я след като един ден много яко ме нахапа и издра. Ужасно беше! Още си нося белезите. Рибките не изкараха дълго, папагалите веднаж избягаха, но отишли у съседите, та ни ги върнаха. После един ден ги забравихме на слънце и те дадоха фира. Котето изгонихме. Имахме и хамстер, ама него пък децата го бяха напоили с вода и той се пресели при дедите си. Ще си изберете нещо и вие. Програмата ми за Банско е следната: Около обяд в петък жива и здрава ще бъда в Банско. След обяд, от 15.00 е заседанието на Комисията по етика. После другарска вечеря. На следващата сутрин-волна програма. И по обяд ще поема към дома, а мога и следобеда да си тръгна. Давай в съботата да се срещнем. Как ще се радвам, ако знаеш!
ДУНДИ, как беше на родителската среща? Не се и съмнявам, че дзверът е на ниво. Коя е мама му дзверка? Хайде, тоя навлек шеф няма ли да си обира крушите, та да въздъхнете свободно. А вашият шеф как я мисли тая? С трици да лови маймуни ли? Я да развърже кесията и да види как ще се намерят кандидати за работа.
САД УОМАН, макар и със закъснение ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МОМЧЕТО ТИ! НЕКА ДА Е ЗДРАВ И БЛАГОСЛОВЕН! А ТИ ДА ГО РАДВАШ ОЩЕ МНОГО ГОДИНИ loveuuu
МЪНИЧЕ, какво пак твориш? Ей, неуморна си!!!
МИС ДИСНИ, а твоя малък мъж колко е голям?
ЛЕЙДИ, ти от Димитровград ли си? Уредихте ли си срещичка с Фейщицата и Димитрова? После да разкажете и да покажете. ( ако е възможно и ако искате разбира се. )
ПРОЛЕТИНА, Кативита ти е отговорила бързо и компетентно.
СЕТИ_БЕТИ, от сто години не сме те виждали...Кога ли ще изпием по едно кафе? Ако някога излезеш в градинка, свирни, може и да долетя.
МИЛО ПАТЕНЦЕеее, израдвах ти се, като те видях Hug. Твоето юначе слушка ли? За сега от него се иска само да папка и да спи.Кажи му, че така казва баба Фло Simple Smile И по възможност, да не плаче, та мама да може да поспива Simple SmileГушкам ви!
ЛУННО ЦВЕТЕ, сигурно утре ще заминете за Търново. Готова ли си за големия ден bg? Дали ще ги пуснат момчетата малко в отпуск? Ей, вълнение си е. Мислено съм с вас. Simple Smile
Не мислех да съм Мара подробната, ама като гледам, пак така го докарах.
Дали ви напомних, че Здравната каса отпусна още една процедура - пломба, или вадене на зъб? Ако имате нужда, възползвайте се. Това важи до края на годината. Стройте се, пребройте се и хайде на зъболекар newsm47
Отивам да плета knit. Много сладка става роклята на голямата внучка. Като изплета още някоя и друга дрешка, ще ви ги покажа. Аз не знам как става тази гяволия с качването на снимки, но една от бабите ще ми помогне.
ГУШКАМ ВИ Hug Hug Hug

# 573
И аз си откраднах малко време за да ви понагледам
Сад Уоман-честит рожден ден на момчето ти,много щастиеи късмет му пожелавам
Малката ми принцеска е хремава и ми е много гадно,защото й е за пръв път да се разболее,но лекарката ме успокои,че е само хрема и ще се лекуваме с хомеопатия и няма нужда от антибиотик
Радинка ние си гледаме папагали,нооо на двора,а зимата ги прибирам в една остъклена тераса
Сесил,стиснати палчета и от мен
Сега ви  Hug,завивам ви че захладня доста да не настинете и гася лампите

# 574

sweet_maniche, как се казваш? Simple Smile
Ина ме знаят Simple Smile
Кой е мъжа ти?

Ангел Панайотов се казва.

# 575
  • Варна
Ето ме на и мен тук при вас.Сад Уоман честит рожден ден на твоето момче със закъснение.Да расте жив и здрав за радост на мама и тати.Фло благодаря за напомнянето,но и кран да ми докарат неможе да ме набута в зъболекарския кабинет,ако не е опряло яйцето до....Димитрова напълно те разбирам за хремата,че и ние още се борим с нея,няма спиране това нещо ей страшна работа.Радинка ние все още нищо не гледаме,но и двамата много обичат котки и си мислим догодина да вземем едно,но изчаквам още малко да поотрасне малката поне да стане на две,а относно рибите и пернатите знам,че не са много подходящи за много малки деца,те не че и котките ги дават за подходящи,но ние така сме решили и се надяваме да няма проблеми.Още много неща щях да пиша,но от недоспиване и умора всичко ми изхвърча от мозъка.Между другото и аз искам да ви помоля за стиснати палци понеже се опитвам да си сменя работното място,но както съм сигурна,че всички вие знаете как стават нещата в нашата мила Армия ще ми трябва много късмет(понеже нямам чичо Владика)за да не е запазено мястото за някой друг с повече "късмет" от мен.Понеже ламбите са изгасени само ще ви завия ако някой се е отвил.Лека нощ на всички вас.

# 576
Добро утро! Видях,че коментирате хремата на дечицата ви.Моето също е хремаво или по-точно беше. Вчера сутринта започнах да и давам Шуслерови соли N 3 и след обяд вече нямаше. За първи път ги ползвам и съм впечатлена от тях. Ако не сте, опитайте и вие. Лек ден! Simple Smile

# 577
Добро утро и от мен
Силвето,аз съм давала шуслерови соли на каката,но не знам дали са подходящи за бебе.Иначе съм много доволна от ефекта върху каката и не само за хрема
Ние с бебка оставихме кака на градина и се прибрахме,сега се опитвам да пия кафе,но нещо бебка е решила че няма да ме остави

# 578
  • Пловдив
Идвам идвам с кафенцето.

Аз слагах на малкия витамин Ц в нослето и помогна, още му е рано за по силни лекарства.
Да ви се похваля ( по-точно да похваля ММ) тази сутрин докато се олежавах и ахааа да ставам да храня малкия той стана нахрани го и даже памперса му смени  Shocked Shocked Shocked Много мило ми стана, 10 минути имаше борба с тоя памперс и обещания че ако стои мирен ще му купи играчка  Joy
Фло добре че напомни, че имам един зъб за вадене. Ще имаме много време за кафета стига да искат момичетата де Simple Smile
Дано времето да е хубаво днес за дълга разходка. Изчезвам че тигъра се събуди  baby_neutral

# 579
Еееех от кога не съм се вясвала тук. Ама пуста работа, болести, не мирясаха. Надявам се, че всички сте добре. Хремата бързо да отминава, ама то с тоя студ, който падна изведнъж... Все още парното не съм запалила, ама от утре мисля да почвам, че къщата ми е голяма и много зор с климатиците. Фей и Кативита много се радвам за прекрасните ви разходки из Европа, много увлекателно разказвате. Ако искате помощ със снимки, пратете ми на ЛС, аз ще ги постна. Със закъснение: Честит рожден ден в къщата на СадУоман. Жив и здрав да е рожденикът, останалото се нарежда! И аз давам Шуслерови соли №3 на децата и на нас с ММ, ама май бях доволна повече от тях, когато ги взехме за пръв път. При всяко следващо ползване, като че ли нямат ефект. За животинка в къщи - аз съм против. Бях взела котарак на голямата си дъщеря, меракът и за гледане трая 3 дни. После няколко години мама да го храни, чисти и т.н. Ама и той бе един звяр, като куче пазач, имаше страх само от мен. нападаше гостите, хапи, дере, хвърля се, гони детето... Когато разбрах, че съм бременна с второто си дете го изпратих да живее в къщата на нашите, на двора. Ама, както си бе "окомуш" в дома, там му се "разказаха" игрите. баба два пъти му спасяваше живота, трети път не успя Cry.

# 580
  • на правилното място, в точното време
Привет и от мен!
Честито порастване на момчето на Сад Уоман!  bouquet
Да осе отчета и аз за домашните любимци. Като малък сина искаше куче, но стигнахме до компромисен вариант папагали. Първо само мъжки, после му взехме и женска, уж да не скучае. Да, ама, тя му изпи мозъка, почти в буквален смисъл. Не му даваше да приближи хранилките, изкълва му перата по главата и той , милия се гътна от ужас. Погребахме го под едни храсти над нас. А тая дивотия, ни правеше на луди. Един ден бях изкарала клетката на терасата, но се качила котка и съборила клетката, папагалката излетяла и до там. Сигурно някой я е хапнал, но до там беше с папагалите. ОТ известно време и щерката иска дом.любимец. Имахме риби, които се затриха. Бяхме обещали след като се върнем от пътуването пак да вземем. Но преди няколко дни гледахме един филм, в който пак децата искаха да имат любимец, родителите се навиха за риби и казаха една сентенция, че рибите са компромисен вариант за родители, които не искат животно в къщи. Направо се почувствах гузна и на другия ден бегом към пазара. вечерта с дъщерята четохме за варианти на домашен любимец- хамстери, чинчили и др. Но на сутринта като отидохме на пазара се сдобихме с китайска мишка пандичка. Аз си й викам плъх, че е малко плъхче, само дето е по-красиво. Само яде и спи. Вчера експериментирах и й дадох част от една курабийка. Тая мишка като полудя, не иска да си яде храната, само ходи и души, търси сладичко. Ми  и то разбира от благичко, тая пресована плява не я харесва. Иначе стъргах моркови - установих, че ги хапва само за салата, не и за основно. Сигурно не е вегетарианка  Mr. Green
Оставям ви, спорен ден, хремавите да оздравяват!  Hug

# 581
  • Пловдив
Докато стигна до компютъра днес и то станало добър ден.
Lady_, благодаря за кафето.

Тази сутрин вече се записах за рехабилитация на пустото разтегнато сухужилие на бицепса /звучи все едно съм била на фитнес и съм се претоварила, ама не съм, аз съм от енергоспестяващите  Mr. Green/. От понеделник започвам. Полагат ми се 20 процедури за 7 дена. Дано се повлияя от тях, за да не прибягваме до инжекции.

Снощи бях на родителска среща. Голяма хвалба падна. Класната още от вратата, преди да каже друго, ни благодари, че имаме такива хубави деца.  Grinning И другите учители минаваха и всички едно и също, колко лесно се работело с тях, колко упорити и мотивирани били. Аз чак се замислих дали не съм сбъркала класната стая, че то моят двзер не е от най-ученолюбивите.  Mr. Green Ама не бях, в списъка беше.  Joy Учителката по физика направо сияеше, такова удоволствие било да работи с този клас, а моето чудо у нас едва докопа 4 миналата година.  ooooh! Имат нов учител по английски, един младок, сладур. Не знам как ще я стягам моята, ами то хората в класа учат като за световно, тя ми гледа филми в нета. Само учителят по английски може да е доволен от това, защото така си упражняват езика. Ама другото...  newsm78

Аз едно време имах куче. Значи мрънках на майка ми, обещавах, че аз ще го гледам. Ами взе ми. И после основно тя го гледаше. 15 години. То вярно, че моята е вече голяма, но като ми каже нещо за котка или куче и как щяла да ги гледа, й отговарям, че този филм съм го играла в главната роля и не съм навита. Въпреки че ако се намери някоя малка, сладка животинка, няма да издържа и ще я прибера у нас.
Всъщност не съм я оставила съвсем без домашен любимец. Дадоха ни едно морско свинче. В началото го побъркваше милото от мачкане, разнасяне и какво ли не. То кротко животинче излезе. Но после й омръзна и ангажиментът си остана мой. Но то пък живее в клетка, та ми се струва, че е по-лесно за гледане. И не хапеше. 

Фло, моят български шеф е с дебела македонска глава /с баба истинска македонка от Скопие/ и не иска да разбере, че с трици маймуни не се ловят. Ама като му закъса работата, ще го видя тогава. Че и още двама са се наострили да се махат, ако не вдигнат парите. Е тогава ще стане весело. Просто няма да има кой да работи. Ще стане - много вожд, малко индианец.  Confused

silveto_90, така се казва и учителят по биология на дзвера.  Laughing

Сигурно пропускам много хора, ама то ще да е от болката в рамото.  Joy Влияе ми на мисълта.
Лек ден на всички. При нас тази сутрин беше по-студено от София /според синоптика/, но пък слънцето напича и сигурно навън по обяд ще стане приятно за разходка. Та до климатик още не съм допряла, ама Свищов е друга България, нали albena30 ?

Hug за всички

# 582
Днес се връщах да чета стари постове, че нещо съм недоразбрала...Не знам защо обаче аз реших, че голямото момче на Sad woman е мъжът й. Сега се замислих от вашите коментари дали пък сина й не е рожденика...Който и да е , да е жив и здрав...
 После чета Фло-запомних, че клетвата в Търново е на Петковден, тя пише за утре...Или става въпрос за друго пътуване на Лунното цвете ...
Абе петъчно нещо се омотах...

Иначе по въпроса за домашните любимци- майка ми никога по никакъв повод не би позволила каквото и да е животно в апартамента ( темата за чистота и ред е болезнена за нея), но и аз май не съм настоявала...Котки не понасям, както и разни там мишки и подобни... Куче може...Моите деца са проявявали някакъв минималистичен интерес, обаче не сме стигали до преговори...Малкия сега много иска куче, но като знам, че 90 % от хората в парка, които ги разхождат са такива вързали се на детски обещания за грижи за домашен любимец...Обаче се усещам, че някой ден като излетят децата сигурно ще искам да продължа да се грижа за някой и сигурно ще е куче...Абе променят се хората...Но на този етап не се виждам да стана в 5 ч. в работен ден или в 7  ч. в почивен ден да разхождам куче...Сега , ако бяхме в къща нещата стоят различно, със сигурност в двора щеше да има някое куче...И разбира се, всички тези животни са си алергени яки, та все е трябвало да сме далеч от тях...

# 583
Като деца в къщи имахме котка. Сестра ми беше към 5годишна когато я взехме и си живя над 10г. с нас.
Миналата година аз лично взех котка от улицата за моите деца. Simple Smile Обезпаразитихме я и си я гледахме цяла зима. Пролетта обаче я изпратихме на село, тъй като котката и Борис си бяха обявили война...и ставаше опасно за малкия. Все пак котката има нокти и на няколко пъти го беше одрала доста дълбоко.
Кучета харесвам, но не и за гледане в апартамент.

# 584
Здрасти, мацки!
Кати е права-голямото ми момче наистина е ММ. То пък и аз така се изказах, че ви заблудих  Simple Smile Но благодаря от сърце за пожеланията! Да ви се връщат стократно!
Бях тийнейджърка, когато се тръшнах за куче. Обещавах, кълнях се във всичко най-свято, че аз и само аз ще се грижа за него и няма да натоварвам никого. Е, не стана така. Взехме я на 40 дни, живя близо 14 години и през цялото време основната грижа за нея падаше върху родителите ми-баща ми я разхождаше, а майка чистеше след нея, защото аз така и не отделих достатъчно време да я науча на стабилни хигиенни навици и често ни оставяше по някой "подарък". Сега, вече като възрастна, моите двама мъже влязоха в заговор срещу мен да си вземаме куче. Даже породата бяха определили-доберман.  Shocked Да свиквало детето да се грижи за някого. Ами...не им се получи, точно защото знам каква бях аз като малка. Пък и още един ангажимент никак, ама никак не ми се вписваше в разписанието. Постигнахме примирие за котка. Тя поне не иска да я извеждаш. Е, падна ни се една скубла, която целогодишно си сменя козината и ми унищожи няколко саксии ooooh! С нея редовно сме в конфликт, но пък моите мъже са доволни и си трая.

Общи условия

Активация на акаунт