Защо хората искат захаросана реалност?

• 64 752
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 1 095
Мамасита ми напомня на Казанова. Бурно ухажване, здрав секс и внезапно зачезване. До следващата дама, пардон тема  Laughing

Ох, бе, Таис  Joy Joy Joy
Закова със  асоциацията направо  hahaha

Когато се разсърдих исках да се отпиша, но не можах, за това продължих да ви чета. Успокоих се защото, сте същите хора, като в реала, хората които избягвам. Общо взето ми помогнахте, но не мога да ви обясня как. Темата някак ме вдъхнови и от реала и от форума.
В смисъл? Какви хора?
Щом сме ти помогнали- всьо равно Simple Smile

# 1 096
Когато се разсърдих исках да се отпиша, но не можах, за това продължих да ви чета. Успокоих се защото, сте същите хора, като в реала, хората които избягвам. Общо взето ми помогнахте, но не мога да ви обясня как. Темата някак ме вдъхнови и от реала и от форума.
В смисъл? Какви хора?
Такива, чиито споделен във форума живот(опит)  christina1980 смята за захаросан, тъй като е по-добър ( красив, щастлив...) от нейния собствен, а това просто не е възможно.
" Когато се разсърдих..." Та ти си постоянно сърдита, christina1980.

# 1 097
В смисъл? Какви хора?
Такива, чиито споделен във форума живот(опит)  christina1980 смята за захаросан, тъй като е по-добър ( красив, щастлив...) от нейния собствен, а това просто не е възможно.
" Когато се разсърдих..." Та ти си постоянно сърдита, christina1980.
Ааа, тези хора ли? Ясно.

Ми те са много. И ококо мен също има много успели, щастливи, уредени, подпомагани от родителите си, издържани от мъжете си, с яхти, богати, лустросани, захаросани, че чак лепнат, но това не ги прави по-нереални.  Flutter

# 1 098
  • Ямбол
Е, хайде сега, дойде Таис да се похвали колко много пари е дала и при кого се е консултирала и темата зави в тази посока.
Параноята се лекува успешно, Лиляна. Е, може би не точно при Алгафари, но със сигурност има добри специалисти, които ще ти помогнат. Успех!
...
Колкото и пари да си дала за психотерапии, са били на вятъра.

# 1 099
Жал ви било за Кристина. Освен ако не го казвате с цел подигравка, нищо жално не виждам в авторката и нейната история, така че в никой случай не я съжалявам. Даже ако ми беше реална позната, щях да я ритна по гъза, защото ми струва, че е точно във фазата, в която помага ритник в гъза - еднократен. До фазата, на която се предписват лекарства, има много път, пък и не виждам тя да е тръгнала по него. Общо взето ми се вижда стабилна жена, която се справя, просто леко е зациклила и има нужда от малко разнообразие.

# 1 100
  • София
Е, хайде сега, дойде Таис да се похвали колко много пари е дала и при кого се е консултирала и темата зави в тази посока.
Параноята се лекува успешно, Лиляна. Е, може би не точно при Алгафари, но със сигурност има добри специалисти, които ще ти помогнат. Успех!
...
Колкото и пари да си дала за психотерапии, са били на вятъра.
И аз те обичам  Laughing

Кой говори за лекарства, Янечек? Изобщо не е ставало дума. Психотерапевтите, доколкото знам, не изписват такива..на мен например не са ми. Психиатрите са друга бира, за доста по-сериозни състояния. Кристина не е нито за едните, нито за другите. Просто трябва да спре да гледа кой какво прави, дали тъне в петмез или не, и прочие.

# 1 101
Е да де, да - не е нито за едните, нито за другите, но понеже доста ги обсъждате последните страници, реших, че са я пратили вече съфорумките да търси специалисти.

# 1 102
Е, няколко сеанса при психотерапевт могат да и дадат отговор защо толкова се интересува от хорската паничка.

# 1 103
Аз не виждам тя да се интересува от хорската паничка, поне не повече от всички други в тоя форум.

# 1 104
  • София
Мамасита ми напомня на Казанова. Бурно ухажване, здрав секс и внезапно зачезване. До следващата дама, пардон тема  Laughing
Joy
няма такава метафора...
тая Таис Heart Eyes

# 1 105
Аз не виждам тя да се интересува от хорската паничка, поне не повече от всички други в тоя форум.

Е, как да не се интересува, а тази тема за какво я пусна?  Laughing
Че и по другите теми коментира...
Може и да греша, но за мен, само от няколко теми, в които я засичам, без да ѝ следя цялостното творчество, ми изглежда на жена, която се стреми и мисли, че е постигнала някаква перфектност в живота си, но същевременно изпитва и някаква дълбока вътрешна неудовлетвореност. Просто не може да се отпусне и да изпита щастие.
Нещо повече – заобиколена е от хора, които не са постигнали толкова, колкото нея, нямат нейния перфектен живот, даже имат и много сериозни (според нея) проблеми, но въпреки това се осмеляват да изразят някакво доволство от живота си и дори, какво нахалство, да изпитват радост.
Ето това е, което яде непрекъснато Кристина – защо другите могат да живеят доволно и щастливо, а само тя – не? И изводът, който си прави е – ами преструват се, захаросват си реалността и каквото там още правят, за да не си признаят (като нея) колко са нещастни, неудовлетворени, тревожни и разочаровани от себе си и околните.
Така де – откъде накъде някой с по-малки от нейните доходи си позволява да е щастлив, а тя вечно се люшка между неудовлетвореността и тревогата? Как някой може да се гордее с несъвършените си деца, да обича несъвършения си мъж, да има несъвършени колеги и приятели, с които да се забавлява искрено, а Кристина не може?
А, ето на такива въпроси, драга Яничек, може да отговори един добър психолог. И дори няма да отговори, а ще обърне огледалото така, че Кристина сама да намери отговорите вътре в себе си.

По принцип такива теми се пускат често и то от жени, които наскоро са попаднали във форума и са втрещени от стандарта, който демонстрират някои съфорумки. Обикновено темите звучат така: "Ама какво работите и какви доходи имате, че можете да си позволявате всички тези маркови парцали и козметики, с които се хвалите в КМ?". Май тази е първата тема, в която някой се дразни от това, че хората около него, макар че имат по-малко в материално отношение, просто живеят в мир със себе си и дори си позволяват нахалството да са щастливи. И решава, че просто се преструват – ей-така, само да го дразнят. И се дразни.  Laughing

# 1 106
прави са американците за положителната нагласа.Някак,ако все имаш черни мисли и притеснения,сами идват  проблеми.На мен безгрижието и усмивката сами ми идват без значение от обстоятелствата.Всичко е въпрос на гледна точка.Не бива да се взема много на сериозно живота-лично мнение.Здрав ли е човек-всичко е ок.От напъване прекомерно до се мериш с тоя и оня може наистина да се поболееш.

# 1 107
Како, ти изчерпа темата, даже ѝ спести някой лев от психолог  Joy Право в целта, моите наблюдения са абсолютно същите, с тази разлика, че не съм убедена, че стандартът ѝ на живот е по-висок от този на останалите в обкръжението ѝ. Не, че е важно, де, но може и това да я човърка, знам ли.
А че се интересува не само от хорската паничка, ами от целия паничков сервиз, мисля, че е ясно. Иначе нямаше и да се сърди.

# 1 108
Ако темата не беше пусната от мен, бих реагирала като Даниела 19 - ама какво толкова е станало, защо така реагирате на нещо дребно. Нямах мир със себе си. Сега съм ок, както каза вайсбиър ми хората са си такива. В смисъл преодолях си огорчението, така че ми помогнахте. Дори вчера бях с една персона, която избягвам, пък вчера не ме ядоса или огорчи с нищо, въпреки че си се държеше както обикновено.
Иначе кака сиийка е права. По скоро си мислех, защо хората не се концентрират в собствените си проблеми, а твърде сурово съдят останалите. По принцип не гледам хората, но все пак не живея сама в пещера.
Аз съм много доволна, че създадох тази тема. В личен план имах нужда.

# 1 109
  • София
Защо пък фокусът трябва да е върху проблемите ми? Знам си ги, там са, държа ги под око и търся решение. Но докато (и ако) намеря решение небето пак е синьо и Фтичките пеят. Чуждите проблеми не ме вълнуват много-много. Не губя съня си заради тях.

Общи условия

Активация на акаунт