Защо хората искат захаросана реалност?

• 64 475
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 1 500
Няма такова нещо, съвсем са си захаросани нещата. Лигите бързо спират да текат, ако не може да се оправиш с прозаичните неща. След около 30 дни ще спреш да забелязваш човека висок ли е- хич няма да те грее, ако не става за основни неща. Та викаш обрича ги на какво?

Най-идиотското е да вземеш някой, защото ти текат лигите по него и после да си го биеш в главата. Особено пък ако подбираш по физически белези.

Андариел, имаш голям проблем с аргументиране и четене с разбиране. Цитираното изречение не е никаква корелация. Говоря, че за човек основните, ключови качества са в съвсем друга насока, там ни е насочен целият ресурс на развитие като вид.

Цеца, така си е, разходи се около площадките- поне аз забелязвам, че сме се разделили по групи, като има една групичка майки с по-високо тегло, по-махленски разговори...а, да, там са и повечето пушачки.

# 1 501
  • София
Ок, нека аз имам проблем с четенето, но нека другите напишат какво са разбрали от цитата, дето аз не съм го разбрала. Просто твоите опити за манипулация не ФърФят при мен.

# 1 502
Е как ще се обвържеш с някой по когото не ти текат лигите? Това обрича нещата изначално.

Това кой го казва?
Ми не е вярно.

# 1 503
Жокер: опитай се да прочетеш "човек" в смисъла "хомо сапиенс сапиенс", не в смисъл "Мамасита". Тогава няма да излезе, че щом съм ниска, значи съм умна.

Ясно е, че човешкият вид си е насочил основния биологичен ресурс към мозъка, не към ръста. Иначе щяхме да сме жирафи. Човек оцелява с интелект, и то главно с вербално-абстрактен интелект. Не с груба сила, а с култура.

# 1 504
Е как ще се обвържеш с някой по когото не ти текат лигите? Това обрича нещата изначално.

Това кой го казва?
Ми не е вярно.

Защо да не е? Физическото привличане е фундаментът върху който градиш харесването. 

# 1 505
  • София
Изумена съм, че темата е още жива. От друга страна, щом сте подхванали външния вид, ще има хляб за стотина страници още.

Много обичам да чета за килограми докато сладко похапвам домашна шоколадова торта  Heart Eyes  Laughing

О, аз съм, чай да цитирам евфемизма, майка с по-високо тегло, която не води махленски разговори и не пуши. Тук в Софията такива групички си нямаме, сори. Поне по местата из които се мотая ката ден.

# 1 506
  • Куциндрел
Цеца, така си е, разходи се около площадките- поне аз забелязвам, че сме се разделили по групи, като има една групичка майки с по-високо тегло, по-махленски разговори...а, да, там са и повечето пушачки.
Теб деленето на групи те преследва, някак като карма ти е.
Аз съм лигаво и общително животно и си лафя със всички на площадката. Няма как да се натрупаме всички на една пейка да стоим и доста пъти се разделяме по групи заради играта на децата ни, но нямам проблеми да си лафя с всички.
Пък и човек няма потребност да е приятел в всичко де що мърда... newsm78
Да разбирам ли, че дебелите махленки с цигара са по-нисша класа от Мамасита?

# 1 507
А аз пък смятам, че трябва да вземеш точно този, в когото си влюбен, защото преди всичко седи любовта. Не бих могла да живея с човек, който е просто удобен избор и още по-малко с човек, за когото знам, че аз съм удобният избор. Щом сме се харесали и сме решили, че искаме и деца заедно, значи има достатъчно съвпадения за съвместен живот.
Таис, гаднярка такава, тортичка ли ядеш? А на мен докторът ми забрани сладките неща и сега не знам с какво ще си захаросвам живота.

# 1 508
Цеца, кажи какво разбираш под класа и ще ти кажа.

Таис, опитваш се да прокараш политиката, че тия, дето поддържат нормално тегло, всъщност стоят гладни и не се наслаждават на храната, така ли? Ами не е така, просто има мярка плюс навик не всяко хранене да е пиршество. И като махнеш емоционалното тъпкане и добавиш малко движение, то си става.

# 1 509
  • София
Жокер: опитай се да прочетеш "човек" в смисъла "хомо сапиенс сапиенс", не в смисъл "Мамасита". Тогава няма да излезе, че щом съм ниска, значи съм умна.

Ясно е, че човешкият вид си е насочил основния биологичен ресурс към мозъка, не към ръста. Иначе щяхме да сме жирафи. Човек оцелява с интелект, и то главно с вербално-абстрактен интелект. Не с груба сила, а с култура.

Хич не ми пробутвай "жокери" - аз чета това, което си написала.
Има елементарни неща - при равни други условия един организъм расте повече, когато има достатъчно добри условия за това. На едно дете може да му е заложено да е високо според гена, но ако е недохранено, не само че няма да порасне, а и мозъкът му няма да се развие така, както ако живее в благоденствие откъм храна. Изоставането е цялостно - във всички органи и системи. Дори има описани случаи при деца с анорексия, които развиват вторична деменция и изоставане, защото няма храна за цялото тяло, нищо че преди това са били с нормален ръст, тегло и физическо, психическо и когнитивно развитие. Еволюционно няма как да има връзка между ръст и интелект, защото недохранените просто са измирали преди да дадат поколение. А недохранената майка ражда твърде често и недохранено бебе.

# 1 510

Това кой го казва?
Ми не е вярно.

Защо да не е? Физическото привличане е фундаментът върху който градиш харесването. 

Да, и?
Физическо - като чиста физика, пропорции, височина и цвят или като цялостно излъчване?
Щото и Том Круз е бая нисък или Ал Пачино и Робърт ДеНиро - ама кой им забелязва ръста?

# 1 511
Абе не говоря за ръст. Ясно е, че ръстът не е определящ за хубостта.

# 1 512
  • София
Много обичам да чета за килограми докато сладко похапвам домашна шоколадова торта  Heart Eyes  Laughing
Тихо, че от обяд се мъча с въпроса - да ям ли сладолед или не?!?
На този фундаментално-екзистенциален въпрос се отговаря винаги и само с експлицитно ДА (освен в случаите на доказан диабет)  Laughing

Янечек, бих споделила, ама си ми далеч  Wink

Мамасита, рилакс. Никаква политика не прокарвам, влязох да ви почета и ми хрумна да споделя, че ям тортичка. Все пак сме в захарната тема, нал тъй. Пък и Лиляна отдавна не ме е яла, че все се фукам..ето малко хляб торта за ежене.

# 1 513
В класата на експертите съм, от тия, дето си използват ума, за да работят. Това си върви със съответно образование, мислене и интереси.

Някои видове разговор са ми бездънно скучни.

Андариел, говоря за човека не като организъм, а като вид. Биологичен вид. Хващаш се за думата "човек", разбираш го като "индивид" и го коментираш в неподражаем учебникарски стил.

# 1 514
Тихо, че от обяд се мъча с въпроса - да ям ли сладолед или не?!?

Е, убава работа сега! Мен що ме не питА?
Пробвай и ще видиш дали ще ядеш сладолед или не... Party

Общи условия

Активация на акаунт