Защо хората искат захаросана реалност?

• 64 859
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 330
Авторката не знам какво разбира под "злободневна" тема и каква връзка вижда между това определение и заключването от модератор, но понякога имам чувството, че пишат поне 2 души от профила й. Единият мрънка като за световно и пише с правописни грешки, а другият проявява някакви признаци на течаща мисъл, не се оплаква и рядко греши в писането.
Мистър Джекил и доктор Хайд  Grinning
Друг е въпроса, че в 90% от случаите, авторите на темите ги разкостват и майката им разкатават до 9-то коляно някои потребителки във форума.
То психо анализа ли не им се прави, критики ли, иронизране ли ... Бих се замислила преди да пусна някаква тема.  Whistling Направо предварително трябва да пия един валериан.

# 331
Кой е критикувал яслите и си е пращал децата на ясли?
Аз, и го написах още в темата, че говоря от личен опит и ако имам второ дете не бих причинила ясла втори път нито нито на детето, нито на себе си. Мисля, че не бях само аз. Но да, не сме захаросвали нищо и затова имаше жегнати.

А защо хората захаросват - някой път, защото като повторят пред публика няколко пъти нещо и започват да си вярват.

# 332
  • София
Да и аз мисля, че е от средата, обаче и във форума го забелязвам и във феисбук също. При вас не е ли така? Да не би пък нещо аз да съм много чувствителна. Масово хората представят нещата едни, а реалността друга. Да съм негативна, колко да съм негативна.

Няма обективна реалност. Всеки път ние създаваме реалността, когато трябва да я опишем, и на всичко отгоре го правим всеки път различно според контекста. По един начин описваме реалността пред приятел, по друг пред враг, по трети пред публика... И макар да не лъжем, не можем да опишем два пъти по един и същ начин, защото е минало още време, случили са се още неща, които са променили възприятието ни за онази реалност, която трябва да опишем.

# 333
Андариел, какво пак си чела-недочела?

# 334
  • София
Това, което ми е работата да чета. Ти каква си ми, ментор ли си ми нещо, супервайзор ли, що ли? Баш, пък тук, не се бутай! Гледай си философията!

# 335
Кой е критикувал яслите и си е пращал децата на ясли?
Аз, и го написах още в темата, че говоря от личен опит и ако имам второ дете не бих причинила ясла втори път нито нито на детето, нито на себе си. Мисля, че не бях само аз. Но да, не сме захаросвали нищо и затова имаше жегнати.

А защо хората захаросват - някой път, защото като повторят пред публика няколко пъти нещо и започват да си вярват.
Мерси, разбрах те. Така е. Peace

Да и аз мисля, че е от средата, обаче и във форума го забелязвам и във феисбук също. При вас не е ли така? Да не би пък нещо аз да съм много чувствителна. Масово хората представят нещата едни, а реалността друга. Да съм негативна, колко да съм негативна.

Няма обективна реалност. Всеки път ние създаваме реалността, когато трябва да я опишем, и на всичко отгоре го правим всеки път различно според контекста. По един начин описваме реалността пред приятел, по друг пред враг, по трети пред публика... И макар да не лъжем, не можем да опишем два пъти по един и същ начин, защото е минало още време, случили са се още неща, които са променили възприятието ни за онази реалност, която трябва да опишем.
С това съм съгласна.
Реалността е така субективна, че обективно няма никаква релевантност спрямо другите участници.
Това обаче не е захаросване, а възприятие обременено от лимитиран субективизъм.

Захаросано за мен е да си продавач в хранителен магазин, а да се наричаш консултант по здравословно хранене Simple Smile

# 336
  • София
да, по-скоро трето лице възприема описанието на чуждата реалност като захаросано.

Да, някои психопати се наричат месии. Grinning

# 337
Това, което ми е работата да чета. Ти каква си ми, ментор ли си ми нещо, супервайзор ли, що ли? Баш, пък тук, не се бутай! Гледай си философията!

Точно това правя. Затова ми направи впечатление колко е некоректно от философска гледна точка...просто си е необмислена мисъл, а звучи помпозно. Тоест- има нужда от супергерой с философски сили:)

# 338
да, по-скоро трето лице възприема описанието на чуждата реалност като захаросано.

Зависи как му се представи реалността. Може изобщо да не му се представи така, както е била. Тогава реалност ли ще е или лъжа. Или обикновено фукане?
Или лъжлива реалност Laughing или просто опашата лъжа?
 Или ще е като във вица за компотите и компютрите???
Мухъла ако е в килера или кухнята, пак добре, но ако ви е в спалнята - наистина не е за показване.
Направо си е за напускане такова жилище, ако питаш мен.

Няма обективна реалност. Всеки път ние създаваме реалността, когато трябва да я опишем, и на всичко отгоре го правим всеки път различно според контекста. По един начин описваме реалността пред приятел, по друг пред враг, по трети пред публика... И макар да не лъжем,
О да. Хич не лъжем. Само доукрасяваме или пък премълчаваме някои подробности. Тоест  реалността от реална става художествена според публиката... Joy

Последна редакция: нд, 31 юли 2016, 20:44 от weissbier

# 339
  • София

Точно това правя. Затова ми направи впечатление колко е некоректно от философска гледна точка...просто си е необмислена мисъл, а звучи помпозно. Тоест- има нужда от супергерой с философски сили:)

Нищо не правиш! И друг път съм ти казвала да не се буташ в неща, които не разбираш! Това не е философия. Извъди се и ти последна инстанция! При мен не минава!

# 340
Ох, добре, няма да ти се бъркам в дребния бизнес да произвеждаш гениални дечица, като ги учиш да завинтват капачки...мода е сега, трябва да се монетаризира, има много майки, готови на всичко за златното яйце.

# 341
  • София
Мерси, стараем се! Разбирам си от работата, а всичко, което се прави, зная защо се прави и какво точно се случва, за да се и докато се прави.  Laughing

# 342
Трябва отсега да завинтват, иначе в 7 клас ще видят зор на великите тестове...между другото, най-много се дънеха дечица, дето най-много ги бутаха с уроци и да учат. Прегориха им мозъците и не изкараха бал дори за мизерната френска гимназия...

# 343
  • София
+ Peace
и Сирен супергерой с философски сили в ролята на антагонист Simple Smile

# 344
Нещо съм пропуснала.  newsm78
Андариел, ти работиш? Какви капачки и гениални дечица?

Общи условия

Активация на акаунт