Защо хората искат захаросана реалност?

• 64 460
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 555
То пък остава бабата да е във възторг, че внучето скача в движение от люлката.Ако се беше случило тово сигурно щеше да ревеш колко безотговорни са възрастните, а ти колко си разумна, как всичко при вас е точно изчислено, прономеровано и прошнуровано.... ooooh!

# 556
  • Куциндрел
Имането на повече деца при някои не е повод за гордост. Joy

# 557
Стига де, дъщеря ми е на 2 и може да скача от люлка в движение. Този беше на девет. Можеше да спре, без да вдига прах, можеше да скочи, можеше да изчака да спре. За мен лудостта е двустранна, но казах нещо на детето, защото там има смисъл. И ще продъжа да казвам лекичко това-онова на чуждите деца. И няма да се засегна, ако други родители стегнат редиците на моите деца, ако се държат като животни. Нито ще тръгна да бия, да "резна две приказки" или да карам таткото да се разправя физически.

# 558
  • София
Винаги детето може да измисли по-добра игра. Ролята на родителя е да го напомни. Това дете ако не се занимаваше с глупости, щеше да измисли и по-интересни игри от това да вдига прах. Нали уж са млади, умни и креативни...да измислят нещо. Деца- фантазия- креативност, лампичка светва ли?

Цеца, мислиш ли, че не съм пробвала какви ли не "цаки" с детето си? Пробвала съм, хващала съм му цаката. Доста сложни неща се изискваха, за да се преборим с фрустрацията, доста внимание и строга програма. Малко отклонение- драма. Има деца, които по-лесно понасят разстроена програма, има и такива, които НЕ понасят. Израстват го, но дотогава ако му сипеш в синя чаша, вместо в жълта- драма.

Сега остава да разкажеш какви трябва да са креативните игри на твоето 7-годишно на детската площадка и какви трябва да бъдат на 9-годишните. Кога ще бъдат просто 9-годишни, които влачат крака, докато се люлеят и скачат от люлката, и то нарочно, за да те дразнят?

Опа, изпуснах последното откровение - какво трябва и е можело да направи едно 9-годишно по твоите критерии. А защо твоето 2-годишно скача от люлката? Не знаеш ли, че може да се нарани? Дори мога да ти кажа точно какви травми може да получи. Обаче много държиш чуждите деца да стъпват на пръсти покрай твоето и да се грижат за неговата безопасност.

# 559
  • Куциндрел
Цеца, мислиш ли, че не съм пробвала какви ли не "цаки" с детето си? Пробвала съм, хващала съм му цаката. Доста сложни неща се изискваха, за да се преборим с фрустрацията, доста внимание и строга програма. Малко отклонение- драма. Има деца, които по-лесно понасят разстроена програма, има и такива, които НЕ понасят. Израстват го, но дотогава ако му сипеш в синя чаша, вместо в жълта- драма.
Казах ти, че има трудновъзприемащи родители. Със сина ти ти си била от тях.

Скачането от люлката е една от игрите, които ние сме играели още на 5-6 години. Сега децата до късна възраст са с някой възрастен навън. На 9 години е кеф да скачаш от люлката, едно време се състезавахме кой по-далече ще скочи. Sunglasses

# 560
Имам да кажа няколко неща и за да не досадя прекалено, ще сложа туй-онуй в скрит текст.

Висенето по градинки и детски площадки с години е особено вредно занимание, което нанася видими поражения върху по-усърдните родителки.

Правенето на кардинални изводи на базата на ограничен собствен опит обикновено води до смехотворни резултати.

Възпитаването на чужди деца по площадките издава определени липси и отклонения.

За рождените дни.
Скрит текст:
Тъпо е обкръжението ти да ти диктува как да празнува собственото ти отроче. Имането и отстояването на мнение е един добър показател за определено интелектуално ниво.
Смятам за мега глупава наложилата се от години практика за празнуване на детски РД в детски клубове с дивеещи деца и скучаещи родители, малоумни аниматори и още по-малоумни занимавки  за безумни пари. Присъствали сме с децата на няколко такива "празненаства", които единодушно са били оценявани в последствие като "много тъпи"от децата ни. Организиране на РД тип "малка сватба" за 1-3 годишно е абсолютна безвкусица и демонстрация в чист вид.
Обожавам празниците на децата си, но ние акцентираме не на количеството (подаръци, гости, цена) , а на качеството и интензитета на изживяването. РД е денят, в който детето има право само да реши къде, с кого и как да празнува (разумни граници има, разбира се). Ами... никога не са поискали клубче с аниматор. Организирала съм РД по доста шашави желания, но след тях децата са казвали "беше велико" и дълго след това помнят и говорят за преживяването си. РД на кино ( с посещение в апаратната) , басейн, музей, планетариум, частна куклена постановка, готварско парти, пижамено парти , парти в конеферма, парти в шоколадова фабрика, боулинг, картинг, скално катерене... Канят се само деца, никакви родители, родителите нямат място на детски РД, що за наложена практика. Големият синковец преди 2 години си поиска геоложки РД и си го получи - без гости, но пък с посещение в мина, пещера и тематичен музей, подарък истински геоложки чук и няколко часова геоложка експедиция. Беше безкрайно щастлив, макар че се наложи да мъкна килограми "много важен камънак" по самолетите.
Ние минаваме за строги родители и децата ни са далеч от лигави и презадоволени, но рождените им дни държим да са страхотни. За тях.

Към авторката на темата:
Скрит текст:
Ако репер в живота са ти мненията и репликите на околните, ако се оценяваш отразявайки се в погледите им, значи не си намерила равновесието и мира в себе си.
Не само ти имаш трудно дете, повярвай. Но никой друг няма да разбере какво ти е, ти си знаеш най-добре. Никой не може да поеме товарът ти, ще си го носиш сама.
Децата са различни. Рамкирането понякога помага, ама рядко. Отчаянието - не. Етикетирането - не. Не се страхувай да се обърнеш към специалисти за детето, ако интуицията ти го подсказва.
И се грижи повече за себе си.

Екс не ми е любимка, но имаше няколко чудесни включвания в темата, погледни ги пак. Адмирации за това, Екс.

Имам безрезервна вяра в здравият разум и майчината интуиция. Методът проба-грешка работи чудесно с първите деца, но и със следващите, защото децата в едно семейство рядко са по калъп и определени резултатни и работещи практики, установени с първото дете, понякога са неособено печеливши със следващите.

Андариел, респект. Аз до сега бих се отказала.

Чията и киноата
Скрит текст:
са чудесни храни, ако се впишат разумно в семейното меню без крайни залитания. Аз съм подчертано месоядна, но без табуле салата с киноа не мога повече от седмица. Плодов десерт с чия е любим на децата ни.

# 561
Сбъдваща мечти съгласна съм и с теб и с Екскюз ми, виждам, че почти всички мислят като мен. Не мисля, че е лошо човек да си сподели емоциите, просто форума в някои случаи се възползва от чуждите емоции.

# 562
Стига с тия деца, дами, дайте за космите и косматите мъже. Да не казвам, че моята Перла във втори клас ми звънеше, че и се ходи до тоалетна Sick А аз палех магарето и ходех в училище да я бърша. Добре, че жената стопира нещата, че не знам докога щяхме да я откараме с лиготиите.

# 563
  • София
Стига с тия деца, дами, дайте за космите и косматите мъже. Да не казвам, че моята Перла във втори клас ми звънеше, че и се ходи до тоалетна Sick А аз палех магарето и ходех в училище да я бърша. Добре, че жената стопира нещата, че не знам докога щяхме да я откараме с лиготиите.
Не вярвах, че ще го кажа някога, но предвид развитието на темата, в момента бих се радвала да обсъждаме косми и калиев перманганат  Laughing

Сбъдваща,
Скрит текст:
искрени адмирации за поста, мисля точно като теб  bouquet

# 564
Игрите на седемгодишния ми: пали огън под наблюдение, реже с трион и кове, включва се в градинска работа, на площадката си измислят игри и гоненици.

Двегодишната може да скача, да, според нейните способности, при по-ниска скорост на люлката. Има координация и усет, така си е родена, сръчна е и гъвкава, а аз я насърчавам да се движи и катери.

На 9 очаквам да играе мач с децата, да се разхождат с велосипеди далеч от най-малките деца, да играят други игри с топка. Да правят набирания и упражнения на уредите за по-големи. На девет са много умни и способни, не знам защо доста от децата на тази възраст се гледат все едно са на 6. Момичетата на тази възраст вече пазаруват по списък в супермаркета.

# 565
Сандо, кажи, че си измисляш, щото сега Мамасита те изяде....... Mr. Green

# 566
Не може да ме барнете, мъжът ми е мечка. Отварям линка "космати мъже" и се питам- а къде са косматите мъже?

# 567
Не издържам повече от половин час на детска площадка. Радвам се, че дребната все още се интересува предимно от люлки, така че не ми се налага да висна на някоя пейка и да възпитавам чужди деца от скука и липса на вътрешен мир.

# 568
  • sofia
Мамасита, описваш някаква "захаросана" реалност спрямо твоите представи....това с очакванията.
Егати чудото невиждано, девет годишно да се люлее на люлка и да рине прахта с крака!

# 569
  • София
Игрите на седемгодишния ми: пали огън под наблюдение, реже с трион и кове, включва се в градинска работа, на площадката си измислят игри и гоненици.

Двегодишната може да скача, да, според нейните способности, при по-ниска скорост на люлката. Има координация и усет, така си е родена, сръчна е и гъвкава, а аз я насърчавам да се движи и катери.

На 9 очаквам да играе мач с децата, да се разхождат с велосипеди далеч от най-малките деца, да играят други игри с топка. Да правят набирания и упражнения на уредите за по-големи. На девет са много умни и способни, не знам защо доста от децата на тази възраст се гледат все едно са на 6. Момичетата на тази възраст вече пазаруват по списък в супермаркета.

И всичко това на детската площадка ли го прави с паленето на огън и рязането с трион? аз нали това питам - какви игри си измисля. Гоненицата не е някакво чудо невиждано креативно - търчат напред-назад като избити електрони.

Надявай се да играе мач - ще се появи някоя като теб сега да им обяснява, че не се играе така мач, трябвало да имат вече акъл, и да внимават даспазват правилата, защото нейното 2-годишно гледа и ще вземе някой да го удари.

Да те светна нещо - винаги по-големите деца, особено чуждите, ни изглеждат безкрайно големи и задължително трябва да притежават зрялост. А когато нашите собствени станат на тази заветна възраст виждаме, че не са чак толкова зрели и големи.

Общи условия

Активация на акаунт