Защо хората искат захаросана реалност?

• 64 698
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 585
  • София
защо реши, че ще пометат площадката с бой, Сирен?
има други начини ooooh!

# 586
Занимавките на синовете ми (9 и 12) през лятото - подчертавам - НЕорганизирани: ролери и колелета, скейтборд и уейвборд, плуване и стрийтхокей. От няколко месеца са се запалили по диаболо
Скрит текст:
и вече успяват да изнесат сносно представление с номера пред непредубедена публика. В момента сме при баба им и дядо им- вече успяха да счупят 2 клона на съседската череша,  а днес тропат цял ден на двора и си строят "база" с дъски и парчетии. Ударени пръсти - 2 броя. Разплакана сестра - 1 брой няколко пъти.
Коли и АТВ-та? Тц.

# 587
защо реши, че ще пометат площадката с бой, Сирен?
има други начини ooooh!

Не го реших аз, мен ме плашат, че видите ли щом правя забележка на чужди деца, рано или късно някой ще ме бие. Ама ти реши, че е моя реплика- явно всичко, дето ти звучи кофти, го пишеш моя реплика. А не беше.

Но поне разбрах, че е ОК да се вдига пушилка и на никой не му пречи, дори да го напрашат, даже ще се радват и ще изпаднат във възторг колко е щастливо детенце. 7

ЕТА: Фейсбук реши да ми пусне ето тази статия за това имат ли право чужди хора да наливат акъл на детенце:

https://medium.com/@susan.speer/stop-making-everything-perfect-f … cc70a7#.bgkb3ywwp

# 588
  • София
А на детските площадки какво да правят децата, да играят шах ли? И после се чудиш какво му е на поколението - ами, горкото, не бива да си тътри краката на люлката, нито да вдига прах, а чинно трябва да слуша лелка Мамасита да му налива акъв и да го учи на живота.

# 589
  • Куциндрел
Който не иска пушилка да не ходи по детски площадки. Детските игри са такива - прах, камъни, бягане, вода и всичко, с което можеш да вдигаш шум и да се цапаш. После преминават на синхорнизирани игри от рода - разделяни на банди и сървенование, стоене на нещо си, бягане, криене, катерене и т.н. игри, в които пак има прах, камъни, вода, пръчки....
Момиченцата измислят по-чисти игри, но с повечко интриги.

# 590
  • София
Сбъдваща мечти, чупят съседски клони Shocked
деструктивно и незряло поведение Naughty

# 591
  • София
фейсбук да си пуска каквото си иска, но със сигурност ти нямаш право да даваш акъл на чуждите деца, защото там, откъдето е тази статия, като нищо ще се обзаведеш с жалба от родителя за тормоз над детето му, че може и нещо по-сериозно. После върви, че доказвай, че нямаш сестра. В обичайните си игри децата нито нарушават обществените норми, нито са заплаха за околните. В най-лошия случай са заплаха за самите себе си, защото често става травми при надценяване на силите. А за нарушения на обществения ред си има телефон 112 - звъниш там и викаш полиция. Ако имаш други претенции - обръщаш се към родителите на въпросните деца.

# 592
Това не става на детските площадки, а става на празни терени, междублокови пространства, изобщо- надалеч от загражденията, където са най-малките.

Когато синът ми е искал да си играе с кал, съм го водила в планината, не на площадки. На площадките са ролери, тротинетки, някои видове топки, въжета, ластици. Има сто начина за креативни и забавни игри, без да се стига до гадости. Има си и място за гадости. Само че родителите са абдикирали и всичко върви навсякъде...

Може да се люлееш силно и без да вдигаш прах. Основни житейски уроци- как хем да се забавляваш, хем да не дразниш другите, защото все някой ще се намери да ти спре забавлението, ако го правиш дразнещо. А ако си в рамки, накрая ще ти разрешават повече неща и ще се забавляваш повече.

# 593
  • Once there was a Hushpuppy...
Андариел, мъжът ти не е ли давал на момчето ти да поеме волана или да кара по изоставен път 500 метра? Да потегли? Мен ме беше страх, но брат ми отрано го учеха да кара. Днес не прави катастрофи.

На колко годишно дете Shocked
И няма нищо общо между даването в ранна възраст да управляваш кола и усета за шофиране Peace

# 594
  • София
Бравос, сега родителите абдикирали! И игра с кал в планината! Люлеене силно без да дразниш другите. Къде отиде философията за свободата на индивида? Или тя се стопи като ланския сняг в момента, в който стана майка на бебета?

Това с откритите пространства и междублоковите ми напомни за Войната на таралежите. Сега римейк ли ще правим? Герои с такива реплики като твоите имаше на всяка втора тераса - мъжете не искаха топката да им пада върху колите, част от жените нямаха къде да простират, а майките на малки деца и бебета недоволстваха от прахоляка и шума.

# 595
Ох, някои сме без деца до Септември и наистина нямаме нужда от четене за деца извън подразделите за съответните възрасти.

# 596
  • София
Който не иска пушилка да не ходи по детски площадки. Детските игри са такива - прах, камъни, бягане, вода и всичко, с което можеш да вдигаш шум и да се цапаш. После преминават на синхорнизирани игри от рода - разделяни на банди и сървенование, стоене на нещо си, бягане, криене, катерене и т.н. игри, в които пак има прах, камъни, вода, пръчки....
Момиченцата измислят по-чисти игри, но с повечко интриги.

Смея да твърдя, че не познаваш моето момиченце  Wink

На 9 да шофира?! Уау.

# 597
Мамаситенце, ти що не спря люлката на 9 годишното дърто магаре и не се качи ти да му покажеш как да се люля по-възпитано?  tooth Smile tooth

# 598
Вече написах- свобода, ама не и в "общото пространство". У дома може всичко, в собствения ти двор- колкото искаш. Свободата не значи право да не се съобразяваш с другите за нищичко. Може да имаш много свобода и пак да си деликатен и внимателен- даже с деликатност и контрол да имаш още по-голяма свобода.

Например ще имаш свободата да видиш прекрасни картини в музея, но ако не се държиш като магаре и не викаш и трошиш.

Андариел, изумяваш ме, откога игра с кал на подходящо място е синоним на поробено и ограничено детенце? Поне толкова Монтесори попрочетох, че да видя една друга концепция за свобода- свобода в граници, за да е чистичко и приятно.

# 599
  • София
Детската площадка неподходящо място ли е за игра с кал? Че то, ако на площадката не играе, къде! (друг въпрос е, че на моите не им давах да играят по пясъчници и калища заради бездомните кучета и паразитните бонуси от тях, а играеха на друго място).
Ти не говориш за собствения двор, а за обществено място, наречено детска площадка. Там ти отговаряш за бебето си, аз отговарям за голямото си дете. Ако имаш някакви напъни за възпитаване на моето дете, трябва първо да се обърнеш към мен, за да не се обърна аз към теб.

Ахам, 9-годишно в музея ще оцени картините веднагически!

Общи условия

Активация на акаунт