Защо хората искат захаросана реалност?

• 64 878
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 285
 интересно как я зачесахте Кристина за роклята... Кейт Мос и разни холивуд звезди носят втора употрба смесени със супер скъпи неща,  и се тълкува като проява на добър вкус.  Та що пък Кристина да не носи, че и направихте и психологичен анализ  newsm78
На мен ми става доста смешно и интересно как хората се опулват на подобни коментари за силиконките, сигурно 99% от татковците  предпочитат това да зяпат вместо да търчат след бебето в жегата на плажа.

И аз не понасям лицемерничето, особено ненужното. Примерно грозна колежка си прави грозна прическа, която я прави още по грозна, при това фрапантна, и поне двама казват" Ау, подстригала си се, хубава си..." само че гласът е една октава по-висок и си личи че любезничат. Аз не намирам за нужно да коментирам прическата.

# 286
интересно как я зачесахте Кристина за роклята... Кейт Мос и разни холивуд звезди носят втора употрба смесени със супер скъпи неща,  и се тълкува като проява на добър вкус.  Та що пък Кристина да не носи, че и направихте и психологичен анализ  newsm78

Има огромна разлика между дрехи и дрехи, мъж и мъж с деца на татковците им е позволено да пишат под снимките на Николета..... Tired
Трябва да се научите да правите разлика Peace

# 287
Рожден ден е само пример, говоря за външните прояви на родителстване. Кръщене като малка сватба. Скъпи играчки. Маркови дрехи (но и непрестанно навикване да не ги изцапа).

Не е упрек, но се създава тенденция, децата гледат едно от друго...и накрая заради масовите майки със златно яйце, презадоволено, и другите трябва да се мъчат да постигат някакво ниво. Защото понякога не може да откажеш. И защото в крайна сметка се получава обща тенденция за гледане на дете, в която външната страна натежава, а основни неща, свързани със здравия разум, са напълно забравени или се смятат за маловажни. Например детенце има голям първи рожден ден с аниматор и диджей, но иначе набива държавна детска кухня. Или го пращат ясленче. Но за пред хората- златно дете...

# 288
^
Маркови дрехи?
Това понятие е много общо и клиширано Peace
Да се мъчат да постигат някакво ниво...
Няма да спрат развитието си заради определен тип хора.
Външната страна натежава
Това е много общо.... има различни представи за външна среда Peace
Да искаш добър живот не зависи от външната среда,а от индивидуалния ИЗБОР!
Например детенце има голям първи рожден ден с аниматор и диджей, но иначе набива държавна детска кухня. Или го пращат ясленче. Но за пред хората- златно дете...
Този пример е неправилен. Последователността на събитията в живота на едно дете са много важни и характеризират гледната точка на детето през годините.
По-късно ''задоволените'' децата са мразени и обиждани,защото майка Х не е дала правилна представа на дете У

# 289
Всичко, което хората правят за децата си е пък слабо място на някой друг който не желае или не може да го прави. Няма как с начина, по който гледат своите да ти осигуряват комфорт и увереност на теб. Ако детето ти иска нещо, пък ти не можеш да му го дадеш, не е виновен този, който вече го е направил, сам си си виновен, че ти е драма.

Самия израз -златно дете съдържа доза завист, която не би трябвало да я има, както и да се употребява в негативен контекст. Моето дете Е златно, ако ти не желаеш твоите да са, и си уверена в това, въобще няма да ти е проблем, нали го разбираш?

# 290
Какъв е проблемът с яслата? Около мен почти всички си дават децата на детска градина на възраст около година, година и няколко месеца, по рядко иска някой да си ги гледа до 2-3 години. Дори и майки които са вкъщи с бебета оставят по големите на градина за няколко часа на ден.Ако на мен не ми се пеят песнички и маца с пластелин по цял ден, а предпочитам да съм на работа и детето ми да си играе с други деца , не виждам защо трябва да си стоя в къщи няколко години. Или се счита че от майката по- добра възпитателка няма?

# 291
Няма никакъв смисъл от перфектни рождени дни, ако детето е непрекъснато болно и с поднормено тегло.

Сигурно е съвсем произволен пример, но ми стана интересно, защото е точно моят случай,  до завършване на детето на ДГ.
Ами да, боледуваше непрестанно и бвше поднормен до първи клас.Какво ли не съм опитвала, какъв ли не времеви и финансов ресурс не съм хвърлила, не ми се получаваха нещата.

Но как да не му организирам перфектен рожден ден, като си умираше да си играе с децата.Май едва на 10я яде торта, но винаги я подбирахме с много внимание.

В тази ранна възраст няма важно и маловажно, че много бързо отминава детството.

# 292
Започнах да чета темата, минах на последна страница и пак говорите за ясли Shocked
Предпочитам да пиша по първия пост - Кристина, нищо фрапиращо не виждам в репликите ти, ако ми кажеш, че тенът ти е от спирката, ще ти кажа, че моят е от разходките с дребната. Ако ми кажеш, че пазаруваш само втора употреба и роклята ти, която на мен ми е харесала, е такава, ще те питам откъде я намери, защото аз никакви находки ВУ нямам Confused Ако ми кажеш, че децата ти са лигави и презадоволени, ще ти се изсмея и ще кажа, че повечето,к които познавам, са такива, както и моето.
Аз нищо не захаросвам, защото ми дреме за мнението на отбран кръг хора. Пък и не ми се живее в измислен свят.

# 293
Екскюз ми, благодаря за съвета. Това ми беше важно да прочета.

# 294
  • Ямбол
На мен ми се струва, че на някого просто му изглежда отстрани захаросано и дори просто му се иска да е захаросано и не действително.
Кристина няколко пъти повтори, за децата си или за едното, че било лигаво и не знам си какво още, т.е., че нещо греши във възпитанието. Обаче не спира да обяснява в другите теми как си възпитава децата и дори да приема похвали за това, специално в темата за оплаквания ми направи впечатление, че някои дори ѝ казаха, че харесват как тя си възпитава децата. Но тогава не сметна за нужно да каже, че това не е правилната формула, а просто прие похвалата с благодарност. Ако си отговори на въпроса, защо си е премълчала в този случай, ще си отговори и за всички останали случаи, които е наблюдавала в другите хора.

# 295
Светлина и аз мисля така. Но нещо имах драма и я споделих тук. Драмите обаче не се споделят.

# 296
Да бе, ама не се обменя информация за проблемните моменти, само за джуфките.
Това е масово. Сирен и Христина са напълно прави.
Хората винаги показват само оправената стая. Кухнята с мръсните чинии и килера с мухъла са заключени.
 Ако споделят драмите си, то ще е само с близки хора. Нормално поведение е това, защото никой не иска да си развява слабостите. Не се знае кой и кога ще го захапе.

# 297
Както и любезничат двулично, а натрупаната отрова подтискат в себе си.Точно както крият мръсните чинии с килера в мухъл.

# 298
А кого го интересува кухнята с мухъла? Може би някой друг мухъл. Затова като искаш да кажеш за мухъла, отиваш там, дето се говори как се чисти мухъл.

Или плясваш снимката с мухъла и гордо казваш - у нас е се мухъл, ама не ми дреме, пък вие лъжете, че нямате. И това е вариант

# 299
А кого го интересува кухнята с мухъла?
Мухъла винаги е най-интересен. Мухъла винаги е различен в различните килери, докато лъскавите джаджи са навсякъде едни и същи.
Както и любезничат двулично, а натрупаната отрова подтискат в себе си.Точно както крият мръсните чинии с килера в мухъл.
Разбира се. Това е необходимост при живеенето в "общество".. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт