Защо хората искат захаросана реалност?

• 64 864
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 270
Моето също пред хората се държи идеално. Прави комплименти на всички и не ме прекъсва, но вкъщи ме прави луда.
Темата не е точно за лигавите деца, а по-скоро за това как чуждите деца са лигави а нашите са лидери, които не ги подтискаме, за да не им мачкаме потенциала.
Темата е за това, че другите майки са немърливи и са си пратили децата на ясли, а пък после в контекста на разговора, разбираш, че и обвинителките са си пратили децата на ясли. Темата е защо у нас всичко е идеално или поне пресъздадено идеално, а у хората е мама мила. Какво печелим - самоуважение ли или успокоение.
Нямам предвид да хленчориш и да натоварваш, а просто да си признаеш поне пред себе си, а не да охкаш и да нахокваш другите какви били, първо да погледнеш себе си.

# 271
Не знам, Кристина. Явно е от средата. Аз не познавам хора, които да обсъждат негативно какво/какви са другите.
Нито пък някой да се смята за идеален, перфектен и тн.

# 272
Да и аз мисля, че е от средата, обаче и във форума го забелязвам и във феисбук също. При вас не е ли така? Да не би пък нещо аз да съм много чувствителна. Масово хората представят нещата едни, а реалността друга. Да съм негативна, колко да съм негативна.

# 273
Не. Просто хората не виждат смисъл да качват проблемите и драмите си във ФБ. Кому е нужно?
Това са наистина лични неща.
Не е като да се чекнеш от ресторант или дестинация.

# 274
Съседката си наби детето, след като преди това му крещя цял ден, но няколко часа по-късно видях статус във фб: благодаря ти за усмивката ( името на дете й) или викате защо да натоварва хората с неината драма. Абе има нещо сбъркано в мен, след като не ги разбирам тия работи. Моите деца не ги бия, но голямото съм го удряла от безсилие, гледам да не повишавам тон, да не ме слушат съседите, но не мисля за нормално да се хваля наляво и надясно с лидера.

# 275
Захаросана реалност: момиченце си играе видимо концентрирано с играчки за развитие на сръчност и интелект. Малко генийче на снимката.

Реалност: майката събира играчките 20 пъти, детето се фрустрира и реално има минута и половина по-задълбочена концентрация като за снимка в Инстаграм/Фейсбук. През другото време- разчистване и забърсване. А, и детенцето на 2 е гений, само дето още си ака в памперса.

# 276
Мисля, че прекалено много гледаш в чуждата паничка..))
Аз съм карала жестоко със сина си,(че и с ММ)  и 1 час след това сме били в невероятна емоция и тн.  Защо да не я споделя?
Когато лошото отмине - веднага го забравям.
ФБ и форумът не са житейски дневник.
Всеки сам избира коя емоция да покаже извън себе си.
Затова и някои са хейтъри, негативни или позитивни и тн.

# 277
Сирен ме разбра идеално.

# 278
Ама и аз те разбрах. Само че ти мен не ме разбра май..)

# 279
Доволна е жената, че все пак се е концентрирало. Вие като видите такава снимка ще търсите нещо кофти - памперса, разхвърляни играчки, а познатите и ще видят, че и расте детето.

# 280
Екскюз, вероятно хората тук са прави, че проблемът е в мен. Аз не съм хеитър, напротив някои драми ме разтърсват и като прочета как хорота оплюват драматизаторката и се чудя те перфектни ли са, аз ли съм сбъркана.
Не гледам в чуждата паничка, ама нали сме общество, познаваме се. Та ми е интересно кой какво печели.

# 281
Да бе, ама не се обменя информация за проблемните моменти, само за джуфките. А за важните неща всеки кара на усет, самодейност и бабини деветини. Няма никакъв смисъл от перфектни рождени дни, ако детето е непрекъснато болно и с поднормено тегло. Първо трябва да оправиш базовите неща, другото ще си дойде.

# 282
Сирен, Кристин - когато бях млад потребител и тук и във ФБ, съм си поствала и драмите и терзанията. И тогава виждаш как напълно непознати ти дават назидателен акъл, осъждат те и тн. И в крайна сметка - постъпваме за важните неща изцяло на интуиция или магия, а не според насоките тук.
И си даваш сметка, че нямаш нужда от тези "съвети", защото се оправяш сам.

# 283
Да де, но какво създава тоя климат на "аз съм перфектната майка"?

Моята хипотеза е, че отчасти се дължи на модела с единствено дете в семейството, за което се стремим всичко да е изпипано и с много вложен ресурс. И ако може хората около нас да потвърдят, затова се правят видимите неща.

Иначе за мен проблемът с яслите не е в липсата на всеотдайни майки, а в самата система, просто е изградена на едни такива спартанско-социалистически принципи. Малко по-глезавка да беше, с малки групи и без акордеони, малко по-човешка и домашноподобна, щеше да е невероятно. Въобще не поддържам теорията, че майката има длъжност диетолог, душеприказчик и микромениджър на детето от 0 до 18 години. Майката е мост, не е магистрала- трябва да закара детето до положение само или с помощта на други освен майката да получава каквото му трябва. Иначе става малко като с дългото кърмене- вече не е необходимо на детето, но като че ли се прави заради майката. Моята роля е да имат все по-малко нужда от мен, не все повече.

# 284
Да бе, ама не се обменя информация за проблемните моменти, само за джуфките. А за важните неща всеки кара на усет, самодейност и бабини деветини. Няма никакъв смисъл от перфектни рождени дни, ако детето е непрекъснато болно и с поднормено тегло. Първо трябва да оправиш базовите неща, другото ще си дойде.

Ей, голяма драма са ти тия рождени дни, усещаш ли се?

Може точно на боледуващото дете рождения ден да е хубаво да е перфектен.

Тук хората обменят много информация за
роблемните моменти, но в крайна сметка всеки си постъпва както е решил. Въпреки това ползата е голяма, защото все ще научи детайли, от опита на другите . Аз съм научила много

В случая ви гони някакъв конкурентен дух явно, който ви кара да възприемате добрите моменти на другите като упрек към вас. Няма нужда, някак кофти е като видиш снимка на някое гардже да ровиш дали майка му го занимава с монтесори, та да кажеш, че не било нужно. Има време и желание жената - занимава го. А вие приемате това като директен упрек -що не занимаваш твоето и се впускате в омаловажаващ и теоретезиращ режим..

Последна редакция: нд, 31 юли 2016, 15:06 от Iris04

Общи условия

Активация на акаунт