Защо хората искат захаросана реалност?

• 64 836
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 375
Не е ли рано за лютеницата?
Смятането не е признак на математически гений. Имах такъв съученик, смяташе големи числа без проблем и без калкулатор, обаче една лесна формула не можеше да научи/приложи.

Рано е, ама гледам в перспектива.
 Така е-смятането наум с големи числа не означава способност за аналитично мислене. Това е вид дарба, нищо повече. Освен това ненужна. Загуба на енергия. Добре е да се научи да намира начин за лесно пресмятане чрез опростяване и до там.

# 376
Ето, заради такива които се подиграват и не могат да повярват, че има деца
които умножават на 4 г. години, но пък се изживяват като форумни корифеи-
човек не трябва да споделя нищо в този форум . Иначе само като им видиш малоумните
святкащи аватари като от селски панаир и ти стават ясни .

# 377
Ето, заради такива които се подиграват и не могат да повярват, че има деца
които умножават на 4 г. години, но пък се изживяват като форумни корифеи

Абе ние за друго говорим тук.
Иначе всякакви деца има. Има деца, които на 15 години могат да си мърдат и двете уши едновременно в различни посоки

# 378
  • София
формулите и смятането са различни неща, обслужват се от различни вериги в мозъка.

Не се знае какво ще му потрябва на детето. Според мен е по-добре да научи непотребни по-особени неща, отколкото само да плъзга пръстче по екрана на таблета. Или да живее във фантазния свят на поредното филмче. Все повече деца знаят всичко за Бен тен или Уинкс, отколкото за животните в джунглата.

Ох, тези с мърдащите се уши бяха някакъв специален случай, но не помня добре дали беше заради едно разклоненийце на един от черепно-мозъчните нерви, дето инервира едно малко мускулче зад ухото, или беше незакърняло именно това мускулче. Това го срещнах преди доста време като любопитна особеност.

Последна редакция: нд, 31 юли 2016, 22:50 от Andariel

# 379
  • София - Рим и обратно
Ако чете повечко, ще научи всичко, което му е нужно.

# 380
Като си менка за албума на Била, ще научи и за животните в джунглата.

А Бен тен е жизнено важен за социалния статус. Те децата си знаят кво им трябва.

# 381
  • София
то докато се научи да чете вече трябва да знае за животните в джунглата. Като гледам, албумите са им важни не заради инфото, а като събираческа страст - дали имат тази или онази карта. Със същата страст събират ще събират всичко, дори сламки за сок.

# 382
Ако чете повечко, ще научи всичко, което му е нужно.
Зависи какво чете.

# 383
  • София
Ceca
Скрит текст:
не, винаги съм могла Embarassed
свекърва ми каза, че сигурно е някакъв дефект Grinning

# 384
Разбихте ме с тая фина моторика. Дакелката ми успешно развива капачката на пластмасова празна  бутилка с бира, за да пресуши съдържанието до последна капка.  smile3521

# 385
Разбихте ме с тая фина моторика. Дакелката ми успешно развива капачката на пластмасова празна  бутилка с бира, за да пресуши съдържанието до последна капка.  smile3521
Мотивацията винаги е най-важна.

# 386
  • София
Тотално ви изпуснах.
Докато наваксвах с четенето осъзнах, че говорите на марсиански. Какво е ДжиБа? А Бен тен? Албум на Била? Чувствам се изостанала и глупава  Rolling Eyes

Поне с Монтесори съм наясно - два броя племенници завършиха такава ДГ.

# 387
  • София
не гледаш ТВ/CN, имаш дъщеря, няма как да знаеш кой е Бен Тен.
и явно не пазаруваш в Била. Simple Smile
идеална си си, Таис.

# 388
  • Ямбол
ДжиБ = джип, членувано с кратък член става ДжиБа. Обикновено онези, които се надуват, че имат такива возила им казваме, че имат ДжиБ, заради един виц.

# 389
  • София
на фината моторика много не й се вторачвам. Бебетата като проходят, че и преди това са като малки прахосмукачки - ходят и чоплят, ядат трохите от масата. Интересува ме дотолкова, доколкото детето трябва да се научи да се самообслужва - обличане, обуване, завързване на връзки, затваряне на цип, плюс умение да държи молив или каквото ще да е средство за писане. Някои твърдят, то е все още широко разпространено, че езикът бил на върха на пръстите ни, но не е баш така - има корелация, но не е доказана причинно-следствена връзка, нищо че зоните са наблизо. Конструкторите, мозайките, пъзелите отдавна са измислени. Също и пясъчникът с клечка от близкия храст или просто с пръстче.

Общи условия

Активация на акаунт