Защо хората искат захаросана реалност?

• 64 499
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 1 260
Въобще не е задължително една нормална забележка да бъде саркастична. Дори е най- добре такъв подход да се избягва. При децата е най- добре подходът да е възможно най- директен. Не всяко ще схване заобиколната програма. То и някои възрастни не се усещат, ако не им се каже директно, какво остава за малки деца. 

Цитат
Деца на 10 години не излизат сами навън, а с родителите си.
В целия ни квартал наистина няма нито едно 10-годишно дете, което да излиза да играе с възрастни, лепнати на врата му. Всички играят отдавна вече сами.
Съгласна съм, че на тази възраст постоянното въртене покрай тях наистина ги ощетява и то доста.
И по този повод няма как да правиш забележка на родителите им. Аз директно си им приказвам. Много рядко се е налагало. Често на подобна възраст децата знаят отдавна как да се държат. Особено ако наоколо наминават големи хора.

# 1 261
За мен нормалното е децата да имат големи периоди без възрастни и някъде надалеч, където да вършат каквито си искат дивотии. Но когато са с възрастни- да се очаква 100% емпатия и добро поведение. А не да го водиш на каишка като кученце, а то да се глезоти, защото иска свобода. И се получава една мешавица- нито има свобода, нито показва уважение както трябва.

Judy, малки деца са до 5 г. На девет разбират ирония и сарказъм, а и ги използват страшно умело.

# 1 262
  • София
Не ми пука за подход, емоции и златни дечица. Важното е да се усетят.

ето, точно заради екземпляри като теб, трябва стрейнджърите да са със забрана да се занимават с чуждите деца. Защото на някой луд утре може да му хрумне подход с шамари.

# 1 263
  • София
Цитат
В целия ни квартал наистина няма нито едно 10-годишно дете, което да излиза да играе с възрастни, лепнати на врата му. Всички играят отдавна вече сами.

При нас също.
Синът ми беше точно на 10, когато за пръв път се прибра сам с метрото от мероприятие в центъра, от което нямах възможност да го прибера.
Хайде без обобщения.

# 1 264
  • Куциндрел
Мамасита по гръб не пада. Разбира се, че не й пука, нЕма начин просто. Joy Joy Joy

# 1 265
Andariel, прекалено си умна за "аргумент тип наклонена плоскост". Понеже някой може да е луд, дай и нормалните да си траят, или да действат само процедурно, с преписки и жалби.

Освен това не съм изцяло "стрейнджър". Аз съм майка на площадка- минала съм едно ниво на фейс контрол и принадлежа към ситуацията. Ако човек от улицата влезе на площадката и почне да раздава възпитание, е съвсем друго. Нормално е ако принадлежиш към едно място, да държиш на правилата на мястото.

# 1 266
  • София
Ок, някоя истерясала мама на 2-годишно да реши, че е в правото си да подходи с възпитателни шамари. Сега по-ясно ли се изразих?
Стрейнджър си за всяко чуждо дете, защото не си нито от семейството му, нито си учител, нито си възрастен, който е упълномощен да възпитава детето. Ти си никоя, абсолютно никоя!

# 1 267
Цитат

При нас също.
Синът ми беше точно на 10, когато за пръв път се прибра сам с метрото от мероприятие в центъра, от което нямах възможност да го прибера.
Хайде без обобщения.
И къде съм обобщила, Бърди? Никъде не съм казала, че няма десетгодишни сами навън. Има обаче достатъчно, които не излизат непридружени. Синът ми след два месеца навършва 10, не е като да не знам какво говоря.

# 1 268
Досега не съм срещала чааак толкова истерясала майка, че да погне деца с шамари. Във всеки случай ако някое от моите отнесе шамар, ще обясня, че е още по-важно да се държи добре, именно защото има всякакви хора. Нали това беше целта- да научат, че има всякакви хора, не мама да ги пази в балонче.

Както и да е, това с шамара е толкова далеч надолу по плоскостта, че намирисва и на херинга. Андариел, както писах вече- спри с глупавите аргументи. Нечестно спориш.

# 1 269
Ок, някоя истерясала мама на 2-годишно да реши, че е в правото си да подходи с възпитателни шамари.

къде ги видя тези майки? Аз досега една такава не съм срещала. Или се въртят само около вас или си нещо гузна.. Mr. Green

виждала съм кряскащи истерички, но не са опасни и шамари не раздават. И нема нужда да се обръщаме всички на другата страна, когато някой келеш вилнее, защото сме били "имали патологии "според Анди... Joy

# 1 270
  • София
лично аз съм виждала повече истерясали възрастни, отколкото вилнеещи деца по площадките. Като цяло възрастните си показват магариите, а не децата.
Именно защото има всякакви хора, децата биват учени, че никой стрейнджър няма право да им дава наклон.

# 1 271
Значи има мен, детето ми и стрейнджъри. Обществото е отживелица
А, също учител и полицай. Учителя и той не бива да си надскача правомощията със забележки, закото е цанен само да преподава материала, не е възпитател. Полицая действа само по прокурорско нареждане.
 Пък и малолетните не са подсъдни, следователно могат да правят каквото си искат... Grinning

# 1 272
   Поздравления на авторката за хубава тема.

Много добре описа какво става по темите в форумите. Като стане иронизиращ и обиден тон към някои от участниците по темата, напускам темата и спирам да я следя. Не ми трябва подобни хора да ме натоварват. Достатъчно проблеми си имам в живота си.

Относно истината. Предпочитам да бъде казана истината в лицето ми, отколкото да бъда лъгана. Повечето не понасят да им бъде казана истината в лицето им. Има само една истина на този свят. Монетата няма две страни. Но повечето хора не знаят що е това истина. Искат да се правят на велики и да си живеят в техния измислен свят.

Последна редакция: пн, 08 авг 2016, 10:26 от Jennifer_w

# 1 273
  • София
Какво общество? В което възрастните са под всякаква критика?

# 1 274
Какво общество? В което възрастните са под всякаква критика?
За себе си ли говориш?

Общи условия

Активация на акаунт