Защо хората искат захаросана реалност?

• 64 492
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 1 455
...
160 см и 60 кг - атлетична , ми ок , нека си вярват.
Ниските жени - много хубави и хармонични, пък високите били гърбави с неправилна стойка. Добре, добре. Важното е самоуспокоението да работи.

При трениращите редовно дами не се срещат нито скариди, нито китове.
Съотношението си е в норма. Особено ако иде реч за жена на средна възраст с деца и работа, която няма време да кибичи по фитнеси. Зависи и от това, дали има сланина или развита костна и мускулна маса.

Хармонична фигура може да има и високата, и ниската жена. Зависи изцяло от пропорциите на тялото. От височината- никак не зависи.  Laughing

"хармонична, хармонично, мн. хармонични, прил.
1. Който образува съзвучие, хармония; благозвучен, мелодичен. Хармонична музика. Хармонични тонове.
2. Който е разположен в хармония; симетричен, правилен, съразмерен. Хармонични черти на лицето."

Цитат
Пълните устни са хубави само ако са естествени.
И пълните и непълните устни са хубави само, ако не се отдалечават прекалено много от средната норма. Като всичко останало.  Peace

# 1 456
 Shocked Аз съм ниска и не смятам сепуку да си правя.  Grinning

# 1 457
Обобщенията не ми харесват на мен - прегърбени са не високите хора, а тези, които страдат от запек

Ох, стига  Joy Joy Joy Това е култово!

# 1 458
Judy, японките са стягали бюста, а китайките - краката   Simple Smile

# 1 459
Сирен, много самоконтрол при теб, какво ще се случи ако по някаква причина не го овладяваш занапред Laughing

Всичко е вече автоматизирано и ми е част от характера. Дори ми доставя удоволствие да си поставям някаква мярка. Въпрос на стил, но просто е навик да не се оливам.

Аз не се сравнявам с другите, сравнявам се със себе си. И не говоря за тегло, а за отношение към живота като цяло. Чуството за мярка, в общия му смисъл. Дори не става въпрос за външна визия, а за продължение на вътрешния свят.

А иначе другите не ги броя за нули, а себе си за единица. Само че определено е все по-приемливо да си извън стандарта по всякакви начини. Като дете имаше в квартала само един човек с прякор "дебелия" и като се замисля, по днешните стандарти на раздуване дори не мога да кажа, че беше кой знае колко дебел. По времето на прабаба ми пък направо си е било срамота да се оядеш до фаза търкаляне. Сега е едва ли не нормално, че дори се брои и за дръзко да се "чувстваш добре в кожата си" с 20-30 излишни килограма сланини. Ти се чувстваш добре, ама питаш ли сърцето ти и хормоналната система как се чувстват...

За японците и днес е по-скоро дефект да си млад и дебел. Особено за жените. Смята се за дефект в характера. Няма да видиш японки, дето се търкалят като американки. Всички са с функционално тегло. Удоволствие си е да гледаш огромно количество народ- и всичките в норма, няма торби, няма задници, всички ходят пъргаво, няма клатушкане...

# 1 460
Judy, японките са стягали бюста, а китайките - краката   Simple Smile
С какво си стягали бюста тези мадами? И с каква цел, да им е малък?
Сигурно е имало и почитатели на малкия бюст?! Боже, къде им е акълът на тия жени?  Joy
Китайките да са.  Laughing Това не променя идеята за ненормалното следване на модата, когато тя е в разрез с естественото. Човек какви ли не поразии е склонен да сътвори с тялото си, дори без да става по- хубав, само да е в крак с течението.
Слабите души да не разцъкват тук.
http://webstage.bg/istoriya/208-lotosovite-kraka-ili-zhertvite-n … tata-v-kitai.html

Не винаги и не навред кравешкият вид е на мода.
"С течение на времето идеалът се изменил: вече се харесвала крушовидната глава, тесните малки очи, малка уста и  нос, дълги и прави разпуснати коси."
Статията е много сладка:
http://krysy.blog.bg/hobi/2012/06/16/krasota-po-iaponski.968500

Последна редакция: вт, 09 авг 2016, 11:05 от Judy

# 1 461
Култово или не, самата истина е. Загледай кой ходи изгърбен - обикновено тези с издутото коремче, а защо коремчето е издуто, няма нужда да се пояснява. В днешни дни много хора са изгърбени, защото ги мързи да стоят изправени - и ниски, и високи, с малко упражнения стойката се оправя, стига да нямаш запек.
Ама, розичке, какво ти пречи, че някой обикновен се счита за красив? Това е по-скоро хубаво нещо. Харесват го, оглежда се във влюбените очи на мъжа си и по съвсем естествен начин усещането, че си хубав, си идва. А самодостатъчните са такива по принуда, защото сигурно е кофти никой да не те харесва достатъчно, въпреки съвършените ти устни и перфектното тегло и трябва сам да се убедиш колко си прекрасен, че и да го сведеш до знанието на съфорумките. Само че на щастливата 57-килограмова й дреме, че си 50 кила, нея я харесват и с тези 7 кила отгоре, що да отслабва?

# 1 462
Моите 7 кила са "отгоре" само ако реша да ставам акробат или да танцувам на пилон. Иначе 50 килограма при моя ръст е долната граница на нормалния индекс на телесната маса.

Да не говорим, че красотата и излъчването имат наистина много измерения и ако ще постигнеш ниско тегло за сметка на измъчен вид, работата не е на добре.

Освен това аз не мисля краткосрочно- как изглеждам сега, а какви са изгледите да съм в норма още много години. Не за друго, защото е хубаво човек да е функционален, в добро настроение. В тоя смисъл не съм на 16, та да заложа на краткосрочна диета само и само да олекна със 7 килограма, защото при мен вече е доста по-сложно. В най-добрия случай бих олекнала с 2-3 килограма, докато увеличавам мускулна маса.

И трябва да се внимава много с дадености и красотата на младостта, защото няма нищо по-грозно от бивша красавица. А грозничките жени, ако са гледани, накрая се разкрасяват.

# 1 463
Judy, японките са стягали бюста, а китайките - краката   Simple Smile
С какво си стягали бюста тези мадами? И с каква цел, да им е малък?
Сигурно е имало и почитатели на малкия бюст?! Боже, къде им е акълът на тия жени?  Joy
Китайките да са.  Laughing Това не променя идеята за ненормалното следване на модата, когато тя е в разрез с естественото. Човек какви ли не поразии е склонен да сътвори с тялото си, дори без да става по- хубав, само да е в крак с течението.
Слабите души да не разцъкват тук.
http://webstage.bg/istoriya/208-lotosovite-kraka-ili-zhertvite-n … tata-v-kitai.html
Това са били традиции, които точно заради модата са отпаднали. Разбира се, традиция, интерпретирана с концепция за красота.
Сирен, азиатските народи също страдат от наднормено тегло (за разлика от миналото им) като „страничен ефект” от американизиране и т.н.

# 1 464
Аз не смятам, че седемте ти килограма са свръх, а само отгоре върху мечтаните  50 кг. Веднъж, доста отдавна беше, пусна своя снимка с един меч, та изглеждаше чудесно, бих те преценила като 52-53 кг.

# 1 465
В крайна сметка е важно всеки сам как се харесва, а не другите (или ММ) какво мислят.
Поддържам си кг, защото точно така се харесвам. Когато съм по-тежка - не се чувствам добре, много по-малко гъвкава и подвижна съм.
А ако слушам хората - трябва поне 5-10 кг отгоре, за да съм била "нормална". ooooh!

# 1 466
Екс, аз също се водя по това дали ми е добре - ако нямам тонус и издържливост, значи килограмите са ми много, ако се движа леко и не се уморявам, съм тамън. Понеже съм от дребните - 164 см, и един килограм отгоре го усещам, но това е по-скоро хубаво, защото един се сваля по-лесно от 5, които не си усетил кога са се появили.

# 1 467
Именно. За мен това е критерият, а не кг.. Peace

# 1 468
     За килограмите- прави ми впечатление, че като цяло жените са много критични към своите кг., повечето не търпят и два кг отгоре.Дори и тези, които по някаква причина са допуснали наднормено тегло се терзаят и в повечето случаи предприемат мерки.

Не така стоят нещата с наднорменото тегло на мъже и деца от гледна точка на жените .Мъжете са "силни", "мускулести", дори с "приятно коремче", а децата "ще се издължат",  "израстват" и т.н.

Ето, този феномен на "захаросване" на същия показател, когато се отнася за близки ми е странен.

# 1 469
На мен нищо не ми пречи. Просто за мен е ниско ниво да очакваш някой да ти ръкопляска заради едната красота и килограми. Особено ако не са в нормата си е направо смешно.
 Но в днешният свят е просто мода всяка грозновата да се провъзгласява за красавица. Не ми пречи, жалко е отстрани - "Пълна съм , ама вижте Бионсе"  Laughing Peace
А и да си самодостатъчен не означава да не си харесван. Едното не изключва другото. По-добре е така. И много мъже да те харесват , пак е по-добре да си самодостатъчен. Ако само един те е харесал и провъзгласил за Жената НАЙ, още по-препоръчително е да си самодостатъчен.

Общи условия

Активация на акаунт