Защо хората искат захаросана реалност?

• 64 480
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 1 470
Аз не смятам, че седемте ти килограма са свръх, а само отгоре върху мечтаните  50 кг. Веднъж, доста отдавна беше, пусна своя снимка с един меч, та изглеждаше чудесно, бих те преценила като 52-53 кг.

Разбира се, да не забравяме, че тежа 60 килограма не защото съм лапала мухи, а защото съм прекарала едно известно време в трениране с лоши батки. Ако такъв те метне на тепиха и нямаш санитарен минимум мускулна маса, ще те разглоби. След това прекарах известно време във вдигане на чугуний и пренасяне на тежки раници през планински терени. Та така. Нормално е с възрастта също така да се добави костна плътност и съединителната тъкан да се уплътнява и да натежава, особено ако се тренира. Гимнастичка не съм обаче- нямам костна структура за това, имам сравнително широк таз.

Като говоря за тегло и интелект- имам предвид точно тия хора, дето се самонаблюдават, четат и лесно синтезират и "хакват системата", така че да постигнат оптималното.

# 1 471
Светкавице, права си! А именно с децата трябва да внимаваме, а не да им завещаем наднормено тегло, с което да се борят цял живот. Но съм се отказала да говоря на тая тема с приятелки, те са убедени, че тлъстите тулупи, които са отгледали, са нормални или верно - дебелки са, ама ще се издължат в пубертета. Ще се издължат друг път, точно когато нагъват като змейове и все им е малко. Ако пък са и от ниските, така и няма да го дочакат това издължаване.

# 1 472
Светкавица, особено към близките съм доста критична - и ММ и синковеца си имат проблем с кг и им го казвам. И доколкото мога - управлявам храненето.
Друг е въпросът, че и двамата са свръхмързеливи физически - единият се оправдава с интелектуална работа много, а другият - че и той и момичетата и така го харесвали..))

# 1 473
Друг феномен на захаросаната реалност е - "Мога всичко и знам всичко" , не мислите ли?

Аз лично като срещна човек , който може да пее, свири , рисува , спортува и то ПЕРФЕКТНО едва ли не, но и на всичкото отгоре се развива кариерно, добър родител, красив, слаб , атлетичен е и прочие бла бла...  Stop Веднага ми става ясно , че е по-скоро комплексиран и не може нищо. За да си добър само в една област трябват толкова много услия , енергия, труд и себеотдаване ... Но пак стигаме до самоуспокоението "Аз съм НАЙ, вижте ме ! ". Един проф. спортист примерно ляга и става с мисълта за спорта, един математик ляга и става с математиката, няма как да имаш време да докараш няколко сфери на ултра-супер ниво.

# 1 474
За спортистите не знам, но за математиците си в голяма грешка - лягаме с мисълта за секс и се будим с мисълта за храна.

# 1 475
Мога и знам всичко - или си тийн още или тежък комплексар.,)

# 1 476
Но има хора, които са надарени и се развиват мултидисциплинарно, много търсени специалисти са, нищо че според розичка не е възможно  Wink

# 1 477
Мога и знам всичко - или си тийн още или тежък комплексар.,)

Е, ясно е, в темата няма тийнове. Laughing Диагноза си е отвсякъде.  Whistling

Мамасита, не сте ли ходили днес на площадката?Сигурно липсваш на бабите и внуците.  Simple Smile

# 1 478
Но има хора, които са надарени и се развиват мултидисциплинарно, много търсени специалисти са, нищо че според розичка не е възможно  Wink
Ако дадеш примери ще е чудесно.

# 1 479
Друг феномен на захаросаната реалност е - "Мога всичко и знам всичко" , не мислите ли?

Аз лично като срещна човек , който може да пее, свири , рисува , спортува и то ПЕРФЕКТНО едва ли не, но и на всичкото отгоре се развива кариерно, добър родител, красив, слаб , атлетичен е и прочие бла бла...  Stop Веднага ми става ясно , че е по-скоро комплексиран и не може нищо. За да си добър само в една област трябват толкова много услия , енергия, труд и себеотдаване ... Но пак стигаме до самоуспокоението "Аз съм НАЙ, вижте ме ! ". Един проф. спортист примерно ляга и става с мисълта за спорта, един математик ляга и става с математиката, няма как да имаш време да докараш няколко сфери на ултра-супер ниво.

Чувала ли си израза "ако нещо си струва да се прави, струва си да го правиш зле". Защо да се лишавам от възможността да свиря и рисувам на любителско ниво, ако ми е приятно, а и имам някакви лежерни резултати? А и ми дава разбиране и материал за други сфери на живота.

Мен пък ме дразнят еднопистови хора, които копаят в една област, ама не може да разговарят нормално и не могат да пренасят знания от една област в друга.

Не, не може няколко сфери на ултра супер ниво, но е по-забавно да имаш няколко неща на средно до високо любителско ниво. А родителството не е ракетна наука, та да си добър в тая област, докато траят основните предизвикателства. Не и в 21 век, когато имаш толкова лесен достъп до материали.

# 1 480
Скрит текст:

Всеки се занимава с разни странични хобита за разтоварване. Просто си мисля, че няма как всичко да ти е на 6 и то в много области. Въпрос на реално себепознание е да знаеш къде си добър и къде ще останеш на ниво хоби. Според мен е въпрос на достойнство човек да е честен със себе си и да не лъже останалите колко е способен и НАЙ, така или иначе истината лъсва. Ще дам пример - имам колеги (мъж и жена, акро. дуо), обикалят Европата и правят представления на най-различни места, скъпо заплатени, сравнително известни в арт. среди и т.н. Имат и 3 деца. Но с достойнство си признават, че за да имат тези успехи ,децата им ги гледат бабите. Чудно ми е просто откъде идва желанието да изпъкнеш в абсолютно всичко, при все че е невъзможно.
Или друг пример със себе си - това, че аз съм ниска, е въпрос на достойнство да си призная, че да си висок е предимство в някои отношения , вместо да бълвам жлъч, че високите са прегърбени ...
И наистина ми е странно що за хора са тези "захаросаните" (всичко можещи , красиви, интелектуални, всестранно развити )

# 1 481
Всичко на 6 не, обаче доста неща могат да са едновременно на 5.50, без да е захаросано.

Има една порода хора, които гледат на нещата като на проект. Решават, че ще правят нещо, подхващат го отнякъде. А като подхванеш нещо отнякъде целенасочено, след доста кратко време (месеци например) ще ти по-добър в него от примерно 95% от хората. И ще може да кажеш "мога еди-какво си". Така може да добавиш доста способности, съвсем реални и използваеми, стига да е целенасочено, да ползваш някои готови хитринки и да ти харесва донякъде, така че сам да задълбаеш леко. Това е, рецептата е лесна.

Въпреки това, има огромен списък от области и предмети, които хич не ме интересуват: история, археология, автомобилизъм, тенис, колекциониране на марки, бродиране на гоблени, мозъчна хирургия и други подобни.

Така че от една страна не е "всичко", от друга в 21 век да не попиеш поне от 2-3 области е смешно. Но има различни хора, има такива, които могат да синтезират информация; има и такива, за които каквото се научи на курс, в училище или от книга, се слага в една кутийка, отделно от другите знания, и се използва само буквално. Такива хора не са много креативни, не синтезират, не пренасят от една област в друга.

Нормално е за един млад човек да изгради някакво ниво на физическа култура и атлетичност, независимо дали е математик или готвач. Нормално е да имаш някакви базови познания за здравето, за психика и съзнание, а като родиш деца- и за гледането им. Няма нищо захаросано в това.

# 1 482
  • София
Моля, не влизайте в оправдателен режим на тема килограми и височина.
Ако трябва да бъдем обективни, височината винаги дава предимство - и за жените, и за мъжете. По-ниските жени (сори, но за мен средният ръст е нисък, какво да се прави) трябва повече да внимават за килограмите, те и интуитивно повече внимават, де. Не  го тълкувайте като високомерие, но високите жени по-рядко се притесняват за килограми и за това дали са среден или несреден ръст, сигурно е еволюционно, не зная.

Не знам за какво се притесняват ниските, но до един високите, които аз познавам се прегърбват и рядко някой има осанка. Смъкнати рамене и опит да не стърчиш над останалите още в детските години докарва липсата на стойка и все едно висок ли си, като си като кука. Това като мое наблюдение пък от какво се притесняват високите момичета и къде се отразява често. За мъжете е различно.

Има го този момент и още ми е много неприятно като си спомня как на едно момиче от квартала му се подиграваха, защото беше доста високо още от ранните ни години. При нея наистина грозното пате се превърна в лебед, жалко, че навремето трябваше да страда толкова. Според мен си беше чиста завист и злоба от "запъртъците", ама нали бяха болшинство.
Мен почти ме отмина това с прегърбването и подигравките, защото израснах точно през ваканцията преди гимназията, а всички в класа бяхме непознати и тогава всички искаха да са високи. Тогава пък, взеха да го отнасят ниските. Абе, няма угодия, ако слушеш другите - що си с шапка, що си без шапка. На моите все им набивам да ходят изправени, с вдигнати глави, защото са красиви, ама едва сега взеха да вдяват, и то защото надделя суетата и хормоните.

Мамасита, хич не я вярвам тази работа, че ръстът на жените ти е под радара. Десет сантиметра над теб са си десет сантимерта, колкото и да се опитваш да ги пишеш несъществени. Когато застанеш до жена с десет сантиметра по-висока от теб, просто ти се налага да повдигнеш глава, когато искаш да я погледнеш, а това леко извиква несъзнаваното усещане да си дете и възрастните да са по-високи от теб.

# 1 483
Каквото и да си пишем за само успокоение високите жени са си по- хубави. Еволюцията прави така, че хората да стават все по-високи.  Та високият ръст означава по -качествен индивид. Само си представете една ниска балерина и една висока. Ниската колкото и да се старае, за предпочитане е високата.

# 1 484
По-хубави за какво- за сцена, за облекло, визуално?

Като се заговори за красота, сещам се за тоя пасаж от The Screwtape Letters:
Скрит текст:
As regards the male taste we have varied a good deal. At one time we have directed it to the statuesque and aristocratic type of beauty, mixing men’s vanity with their desires and encouraging the race to breed chiefly from the most arrogant and prodigal women. At another, we have selected an exaggeratedly feminine type, faint and languishing, so that folly and cowardice, and all the general falseness and littleness of mind which go with them, shall be at a premium.

At present we are on the opposite tack. The age of jazz has succeeded the age of the waltz, and we now teach men to like women whose bodies are scarcely distinguishable from those of boys. Since this is a kind of beauty even more transitory than most, we thus aggravate the female’s chronic horror of growing old (with many excellent results) and render her less willing and less able to bear children. And that is not all. We have engineered a great increase in the licence which society allows to the representation of the apparent nude (not the real nude) in art, and its exhibition on the stage or the bathing beach.

Нали се сещаш, че за Нешка Робева повечето жени с "атлетично дупе" са гъзли, защото според оня стандарт задникът трябва да е с нулева видимост, плосък и прибран.

И за какво говорим всъщност, за изкуство и човешкото тяло като обект на изкуството или за еротично излъчване и за вкуса на мъжете?

От един ръст нагоре човек започва да става нефункционален. Няма за какво да си 210 см. висок. По-едрото тяло започва да има проблеми с терморегулацията, с изхранването, с оцеляването. По-склонно е към някои болести. Ако за човека беше абсолютно предимство да е висок, вече щяхме да сме еволюирали с ръст по 3 метра. Обаче не сме- но затова пък сме развили доста приличен интелект.

Общи условия

Активация на акаунт