Добре дошли АПРИЛки 2017 г.

• 42 200
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
По въпроса с раждането, след раждане секцио и нормално , твърдо за нормалното.
Както казахте преди мен , всичко си е индивидуално. Просто болката наистина я има и при двете, но за мен всичко е въпрос на настройка и мобилизация. Преди второто работих много със страховете си, имах дула на раждането и всичко мина бързо и много добре. Още докато бях на магарето почнах да питам за третото раждане, дали ще са по-бързо напъните  Mr. Green

# 676
Добро утро Simple Smile Аз съм на 25г и ми е първа бременност, още не мога да се зарадвам, много се страхувам заради гадните хламидии и всичко което прочетох за тях. Побърквам се по цял ден да го мисля и още на никой не сме казали, приятелят ми много ме успокоява и подкрепя, но все си мисля, че напълно не ме разбира.
Исках да попитам относно секса и пътуванията, на какво мнение сте?!? Мисля, че тук има опитни мами които знаят по-добре?!? Предстои ни дълго пътуване до Франция и още преди да забременея си го бяхме планували с кола и не знам какво да правя. Гинеколога ми каза, че ще ми се отрази добре чисто психически. Исках и да ви попитам вие пиете ли хормони или обезболяващи?! Пия ношпа, но имам чувство, че не ми помага Sad
Благодаря ви предварително.
Поздрави и пожелания за един страхотен ден.
Привет и честито, лека и спокойна бременност ти желая.
Относно пътуването - до скоро имахме FIAT BRAVA, който друсаше като каруца и беше кошмарно. Едвам издържах пътуването в него и на кратки разстояния. Слава Богу продадхоме я, добавихме още пари и си купихме BMW 530 комби. Не ми се слиза от него. Супер меко вози. Наложи ни се да ходим по спешност до Атина преди седмица и изобщо не усетих пътя. Та моят съвет е да опиташ на по-къси разстояния и ако не се чувстваш комфортно сменете транспорта.
Относно пътуванията в Гърция - минете и си извадете Европейска здравна карта, вече не помня каква беше процедурата, но тя ви дава достъп до безплатна медицинска помощ в целия ЕС.
Да ви разкажа какво ми се случи снощи, но предварително се извинявам за "пикантните подробности". Снощи с моят мъж бяхме на кино да гледаме някаква измислица "Бен Хур". И понеже моят мъж се прибира в 8 часа и докато се оправи "принцесата" та тръгнахме в 9 за киното. Прожекцията беше от 22:30 и аз като никога досега ми се дояде вечер и то не какво да е, а KFC - мазно и пикантно. Хапнах два стрипса и до там, преядох. После в киното малко пуканки. Изгледах филма - до 00:50  беше и докато се приберем и то стана 1:30. По едно време през нощта ме свива корема ниско долу вляво все едно нещо ме реже. Супер много се уплаших и звъня на личната лекарка. А тя вдига сънена и ми вика "Ходи в тоалетната, напъни се, изпърди се, ако щеш и друго прави и после ми се обади да ми кажеш какво е станало." Отивам аз в тоалетната, нищо освен газове. Излизам, вече не ме боли. Звъннах и, а тя ми обясни, че всички бременни задържат течности, газове и са със запек. Когато започне подобна болка вляво долу да не се притеснявам, но ако е вдясно и ниско долу да потърся лекарска помощ. Надявам се повече да не ми се случват такива глупости, защото изпаднах в неприсъща за мен паника.
Иначе да се похваля - Днес по калкулатор влизам в 8г.с. и с нетърпение очаквам 02.09 да чуем сърчицето.
Спрях да се меря, но казах на един колега и една колежка за буболече и те само ме контролират какво пия и какво ям. Днес например си взех от FRESH BAR- а до нас една лимонада с джинджифил и като го видя колегата изпадна в паника - "Джинджифила вреди на диетата" (останалите знаят, че съм на специална диета, а не че съм бременна и се чудят само какво става  Laughing).
Спокоен ден от мен! Heart Eyes

# 677
tanyanikolaeva06, предполагам не си раждала в България?
Тук не се съгласяват на естествено раждане със седслишно бебе, евентуално някой лекар ентусиаст...но надали.
А обръщането(външно версио май беше) в България също не се прави, това е само в сферата на фантазиите  за българска бременна.Дори на училищата за бременни предупреждават да не го правим, лекарите не го правят, а ако някой се съгласи-значи иска да ни вземе парите и е опасно.
Но в чужбина често се прави ако има показания и майката се съгласи.
Испания, Малага, да съм по-точна Simple Smile Истината е, че никой не предполагаше, че малкия калпазанин се е обърнал. Седем дена преди раждането започнах да ходя всеки ден на ултразвук - тъкмо бях влязла в деветия месец и всичко беше ОК. В 15 часа следобед започнаха болки, издържах 4-5 часа и отидох в родилното, чак там, след като ме сложиха на ултразвук отново, докторката ми се втрещи, че бебчо се е обърнал. Нямаше време за секцио, докато ми говореше "Напъвай колкото можеш", в следващия момент каза "Спри" (а то не можеш да спреш, защото адски боли), "ще го обръщаме" и извика друг лекар и започна шоуто Simple Smile))))) Сега го разказвам и ми е даже смешно, но не беше хич!!! И все пак не се настройвайте отрицателно и не се плашете! Раждане с раждане, не си прилича.  Hug

Последна редакция: чт, 25 авг 2016, 11:42 от tanyanikolaeva06

# 678
бебето да е с мен веднага след раждането
  Ирайн, това е единственото, което ме тормози в момента, като това да е живо и здраво не го и слагам в сметките, то си се разбира от само себе си. С първото веднага след като излязох от упойката ми го донесоха и повече не се е отделял от мен, а сега.....?????

# 679
За запек ви прерчпоръчвам ХУСК, спокойно може да се приема от бременни и кърмещи. Аз го приемам от доста време и съм много доволна. От години имам проблем със запека?

# 680
Аз цял живот си имам проблем със запек. Странното е, че откакто родих нещата някакси се наместиха и бях изключително редовна. Имах си само някои странични ефекти, които не можех да си обясня. Обаче сега с тази бременност пак се върнаха проблемите Sad

# 681
  • София
За пътуването и на мен ми предстои след една седмца до САЩ за почти месец. За пътуващите, имайте предвид, че застраховките за пътуване не покриват разходи, свързани за бременност Sad  В чудо се видях аз.
За раждането си мисля, че е прекалено рано да мислим, но определено на лекарите им е най-лесно да режат. Имах час за секцио по медицински показание - пъпна връв около врата. Поне 3 лекаря ми казаха, че трябва да родя секцио. Накрая ми изтекоха водите и си родих нормално, е имаше и при мен шоу, но сега нищо не помня вече Simple Smile

Последна редакция: чт, 25 авг 2016, 14:14 от vesi21

# 682
Здравейте и от мен нова съм в сайта, моля предварително да ме извините ако нещо объркам  Wink

Доста ми е интересно изчетох всички ваши постове и се престраших да се регистрирам. Хубаво е да има с кого да си споделяме и да си призная да науча много полезни неща.

И аз да се похваля чакам щастливото събитие на 08.04.2017. Като цяло се чувствам добре, имам естествено почти всички симптоми но са сравнително поносими. Но като цяло не смеем с таткото да се зарадваме истински, заради преживян кюртаж в 10 г.с. миналия април. Сега стискаме палци всичко да е ок не сме казали на никой (аз споделих само с майка ми, с нея не мога да мълча Simple Smile ). Иначе бях на преглед сега вече сме 8г.с чух сърчице много е мило чувството Praynig

Поздрави на всички мами тук пожелавам ви леко бременеене  Grinning

# 683
Здравейте и от мен нова съм в сайта, моля предварително да ме извините ако нещо объркам  Wink
Всички сме нови по един или друг начин Simple Smile Коя с болежките си, друга с неразположенията така, че не си само ти, и аз съм нова Hug Успех този път, забрави за миналия април и мисли позитивно! Grinning

# 684
  • Пловдив
Здравей, Лили, и добре дошла! И аз съм тук след К (през февруари тази година). Старая се да не мисля за лошите спомени и да се съсредоточа в щастливо очакване Simple Smile Нека този път е успешно до термин  Hug

# 685
Лили,добре дошла.  Hug Аз също съм с кюретаж(мисед аборт) миналия път нито точка видях,нито сърце чух,но ето сега това щастие ми се случва.Аз също не мога да се зарадвам първия път плаках,а сега може би от страх реагирам така.Но ще видиш,че всичко ще бъде наред!!!Леко бремеене и щастлив финал.  bouquet

# 686
Добре дошла и от мен, Лили! Аз пък съм след извънматочна в началото на тази година. Всичко ще е наред този път, вярвам Simple Smile Надявам се и за всички в темата да е така  bouquet

# 687
Благодаря за подкрепата на всички Hug.  Искрено вярвам, че този път с всички ни всичко ще е наред.

А да ви питам какво четете? 
Аз намерих една книга в нета "Най-сладкото очакване" на Ерси Боболеси, горе долу ми е интересна. и едни таблици за проследяване си свалих (някъде от тук я видях), поне да се настроя кое кога се случва  Blush
Да ми препоръчате някаква литература интересна и полезна Simple Smile

# 688
  • София
Против запек моят лекар ми препоръча едно плодово сиропче Фрути Лакс смокиня. Не съм го пробвала още, защото не съм стигнала до критични момента. С миналата бременност се измъчих, та сега да съм отрано подготвена.

И аз планирам пътуване след седмица, та малко ми е притеснено за пътя, но гледам да не го мисля. Взимам нош-па-то с мен и отивам да се наслаждавам на спокойното и чисто гръцко моренце. Само че този път без узаки  Wink

# 689
Pumichka, аз го открих миналата година този сироп, много ми помага  Peace

Общи условия

Активация на акаунт