Добре дошли АПРИЛки 2017 г.

• 42 201
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Добро утро Simple Smile Аз съм на 25г и ми е първа бременост, още не мога да се зарадвам, мн се страхувам заради гадните хламидии и всичко което прочетох за тях. Побърквам се по цял ден да го мисля и още на никой не сме казали, приятелят ми много ме успокоява и подкрепя, но все си мисля, че напълно не ме разбира.
Исках да попитам относно секса и пътуванията, на какво мнение сте?!? Мисля, че тук има опитни мами които знаят по-добре?!? Предстои ни дълго пътуване до Франция и още преди да забременея си го бяхме планували с кола и не знам какво да правя. Гинеколога ми каза, че ще ми се отрази добре чисто психически. Исках и да ви попитам вие пиете ли хормони или обезболяващи?! Пия ношпа, но имам чувство, че не ми помага Sad
Благодаря ви предварително.
Поздрави и пожелания за един страхотен ден.

# 661
  • Бургас
Не бих тръгнала на дълъг път особено с кола. Струва ми се много рисковано да се лашкаш в една кола часове. Ако все пак решите да ходите си направете задължително застраховка.

# 662
  • София
Вие ще пътувате с кола и ще може да почивате, когато решите. Ако бременната се чувства добре, не би трябвало да има проблем.Само трябва да се погрижите за застраховки и да проучите как става евентуален преглед, ако нещо се почувстваш зле.
Аз ходих е Гърция, когато бях в 4 месец, болеше ме дупето по-скоро след пътя на отиване и връщане.
Сексът също-ако бременността е безпроблемна, няма защо да се ограничавате. Ако ти се прави , разбира се, през бременността има моменти, когато повече ти се иска секс, но през останалото време либидото е по-скоро под нулата  Laughing
Аз бях с рискова бременност миналия път, имах контракции от началото и разни други проблеми и ме водеха патологична.Не са ми забранявали секс и пътувания. Спряхме секса в 8-ия месец, защото контракциите се засилиха и ми изтичаха водите по малко, лежах в болница за няколко дни.

# 663
Много е относително това с пътуванията. С предишната бременност нямах никакъв проблем, чак в края на 8 месец получих контракции от едно пътуване. Сега още преди 2 седмици като пътувах ми беше толкова зле после, че много се притесних. Всичко ме болеше + свиване на корема. А до Франция си е доста път. Зареди се задължително с но-шпа и провери къде ще можеш да идеш на лекар ако не дай си Боже стане нещо.
Ние смятаме да ходим на море през септември и ми е доста притеснено как ще мине пътя  Confused
В заглавния пост на новата тема ще публикувам информацията за тези, които са ми пратили на лични. Всички, които се притесняват още ще ги включа в последствие, дори ще е по-лесно да не са всички наведнъж Simple Smile

# 664
Благодаря ви за мненията Simple Smile А имате ли си идея къде мога да я направя тази застраховка?!

# 665
Всеки застрахователен брокер - SDI например, където се предлагат всички или пък в конкретния застраховател.

# 666
  • Бургас
Аз също след 2 седмици ще пътувам до Гърция. Вярвам, че няма да има проблеми. Застраховка си правя винаги, когато пътувам, сега също. Аз я правя в ДЗИ, понеже ми е най-близо, но всяка една застрахователна компания предлага такава застраховка като услуга.

Manhamanha, мерси, че се заемаш с темичката  Hug. Моите данни ще ти ги пусна за другата тема.

gingerina, след едно секцио и едно нормално, сега как смяташ да раждаш? Аз хем сравнително бързо и лесно родих, ама тези болки при нормалното си ме плашат Simple Smile

# 667
  • Бургас
Аз съм твърдо за нормално раждане. Болка така или иначе ще има, но аз предпочитам да е по време на раждането, а не след него, когато трябва да съм в кондиция, за да се грижа за детето си. Знам, че гаранции никога няма. Може и след нормално раждане да съм парцал дълго време, но е по-малко вероятно. А и знам, че след секцио има придърпвания, сраствания, дълго време не може да вдигаш тежко, коремът се прибира по - бавно и отделно плюсовете за детето от преминаването по родовия канал. А и честно казано съм супер любопитна какво представлява раждането  Laughing. Отделно имам доста болезнен цикъл и си мисля, че ще понеса болките сравнително добре   Rolling Eyes

# 668
Отделно имам доста болезнен цикъл и си мисля, че ще понеса болките сравнително добре   Rolling Eyes
И аз така, но при първото се наложи обръщане по време на раждане - беше седалищно, и вярвай ми не би искала да го преживееш или видиш. ММ беше при мен и след като излязох от родилна зала му прималя Simple Smile Но всяко раждане си е различно, стискам палци да мине леко и за теб и за бебчо! Wink Hug

# 669
Малко е рано сякаш да говорим за раждане, но да споделя и аз моите наблюдения. И това е много относително, както и оплакванията при самата бременност. Дори при един и същи човек две бременности може да са коренно различни, какво остава за раждането. Познавам жени, които са имали кошмарно естествено раждане и такива с много леко секцио. Съответно и обратното. Аз лично родих секцио по медицински причини. Мина много леко, след няколко дена нямах никакви болки и съм се грижила сама за детето още от родилния дом. Нямам придърпвания, болки и т.н. и след това. Кърмих си детето година и 4 месеца. Но знам, че следващо секцио може да е съвсем различно  Peace

Не обичам да давам съвети, защото това е твърде лично, но единственото, което бих казала е да не се заричате за единия вариант и да не изпадате в депресия ако се окаже, че се налага другия.

Пожелавам на всички много леко и приятно раждане  bouquet

# 670
  • Бургас
Съгласна съм, че всяко раждане е много индивидуално и може да бъде леко или кошмарно. Четох една тема за ражданията и стигнах до извода, че всичко е на късмет. Просто съм се навила на нормално, но ако не стане, няма да драматизирам, че ще е секцио. Важното е на финала всички да сме живи и здрави.

# 671
Съгласна съм, че всяко раждане е много индивидуално и може да бъде леко или кошмарно. Четох една тема за ражданията и стигнах до извода, че всичко е на късмет. Просто съм се навила на нормално, но ако не стане, няма да драматизирам, че ще е секцио. Важното е на финала всички да сме живи и здрави.

Ето това е било най-важно и за мен винаги  Peace

# 672
Споделям мнението на Manhamanha, всичко е според случая. След първото бях сигурна, че второ ще раждам със секцио, а сега като че ли не ми се иска. Аз съм почти сигурна, че и  АГ-то  ще иска да е секцио. Утре съм при него да ми направи картон и разните му там други бомащинки Simple Smile, ще видим какво ще каже! "Само спокойствие се иска", така ми викаше една акушерка, когато раждах преди 10 години в Испания - "И да го мислиш и да не го мислиш, бебето си има собствено мнение и не се съобразява с теб, вярвай ми родила съм 8. Щом веднъж е влязло, ще излезе, няма къде да ходи"!!!!  Laughing

# 673
  • София
И за мен това е най-важното - всичко да е ок и да са живи и здрави, просто се чудя кой изобщо би разгледал възможността да родя близнаци по естествен път, ако всичко е нормално и двете са разположени оптимално и т.н. За момента моята лекарка не се сеща за такъв лекар, а тя има много опит, вкл. с близнаците, като се вземе предвид, че е ин витро специалист. Въпреки това тенденцията явно е за всички - секцио. Аз имам много операции, не искам да се възстановявам от още една, освен ако не е 100% наложително.

# 674
  • София
tanyanikolaeva06, преполагам не си раждала в България?
Тук не се съглсявят на естествено раждане със седслишно бебе, евентуално някой лекар ентусиаст...но надали.
А обръщането(външно версио май беше) в България също не се прави, това е само в сферата на фантазиите  за българска бременна.Дори на училищата за бременни предупреждават да не го правим, лекарите не го правят, а ако някой се съгласи-значи иска да ни вземе парите и е опасно.
Но в чужбина често се прави ако има показания и майката се съгласи.
Аз имах леко възстановяване след секциото, но искам да родя естествено.Искам мъжът ми да присъства, да си избера акушерка и бебето да е с мен веднага след раждането. Това е нещото, което не искам-да си губя времето в реанимация, вместо да съм с бебето.

Общи условия

Активация на акаунт