RYANAIR - 3

• 125 831
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Здравейте,
все още от Райънейр не са ми върнали парите за канселираният полет. Първоначалната информация на сайта беше за 5-7 работни дни, после имаше съобщение, че се извиняват защото са натоварени и се удължава на 25 работни дни, но отдавна и те изтекоха.
Можете ли да ми кажете къде мога да пиша и да попитам какво се случав с рефунда?

# 151
Някой знае ли колко струва смяна на име?

имат табела със всички тарифи  на сайта :

https://www.ryanair.com/bg/en/useful-info/help-centre/fees

Благодаря много ! bouquet

# 152
Здравейте,
все още от Райънейр не са ми върнали парите за канселираният полет. Първоначалната информация на сайта беше за 5-7 работни дни, после имаше съобщение, че се извиняват защото са натоварени и се удължава на 25 работни дни, но отдавна и те изтекоха.
Можете ли да ми кажете къде мога да пиша и да попитам какво се случав с рефунда?

Пускали ли сте ли заявление за връщане на парите https://refundclaims.ryanair.com/

Иначе имат безплатен чат, на английски
https://secure.livechatinc.com/licence/5665411/open_chat.cgi?groups=1

# 153
  • София (Възраждане)
Aila, колко време предварително предупредиха за канселирането?
Тъй като нямам никакъв опит с нискотарифни компании, споделете, моля, често ли се случва да бъде отменен полет и приблизително при какви обстоятелства?  А поемат ли компаниите после някаква отговорност по превозване?

Последна редакция: пн, 22 авг 2016, 18:32 от Mooimeiske

# 154
кой полет са анулирали?

всъщност не бих си купила билет за след повече от месец-два от софия -нова база,незнайно е как ще тръгне и дали ще има още промени , те не се церемонят да махат дестинации като видят че не е рентабилно,дано всичко е ок и станат първия превозвач и в България  Peace
пък ако имат кураж да погледнат малко на изток може да открият и други бг градове.

# 155
  • София
привет, обещах да пиша като правя пак чекиране за безплатни места - този път наблюдавах по-внимателно и според мен няма вариант, при който, ако не ти харесат определените от системата места, да се върнеш назад/да се откажеш и да минеш вариант да си платиш за избор на места - местата се виждат чак на финалния етап и след това няма бутон за отмяна
Благодаря, antea. По този повод отново зададох въпроса си в чата и ми обясниха следното: В случай, че разпределените от тях места не ми допадат, трябва да се свържа с тях и те ще ми пратят линк, от който мога да си избера и платя места. Малко неудобно са го измислили, но пак е вариант.

# 156
  • София
Благодаря за темата! bouquet

Ще пътувам с Райън еър.След закупуването на билетите ми даде, че онлайн чек ин ще мога да направя 7 дни преди полета.Четох темата, останах с впечатлението, че при онлайн чек ин ще трябва да си закупя места, тъй като пътуваме с дете, така ли е или бъркам?

# 157
Искам да попитам има ли летяли през Букурещ зимата, там доколкото знам пътя е зле, може да има затворени пътища, но пък ни е най-близо. Някой да каже имал ли е проблем с пътя до там.

В Русе пътищата се затварят, но румънците досега не съм ги хващала да се скатават и да не чистят.

# 158
Мога ли да променям името от резервацията преди чекинга и ще дължа ли такса в този случай?
И искаме да вземем и харпуна на ММ , но не знам дали изобщо е възможно да го вземем и да мине за спортна екипировка? Харпунът е с дължина 1.40м.

# 159
  • Банкя
Здравейте. Ние ще летим до Мадрид септември и куфара ни е с посочените размери горе долу. Колелцата само мако излизат от 50 см. Кажете много ли са стриктни на проверката.

# 160
  • София
Заявление за връщане на парите отдавна съм пратила и имам потвърждение на мейла, където пишеше до 5-7 работни дни. След като изтекоха се разрових и открих ново съобщение на сайта за до 25 работни дни, които също отдавна изтекоха.
Мерси за чата, ще им пиша днес там.
Иначе не знам дали често отменят, аз веднъж летях и на връщане от Буве, Франция имах отменен полет. Проблема беше във французите обаче мисля, които отново стачкуваха. Така или иначе полета беше отменен, поисках си рефунд и летях на следващият ден с уиз еър. Оттогава обаче си чакам да ми върнат парите. Новите билети ми излязоха към хиляда лева отгоре, ако успеят да ми върнат част от парите от райън.
Сутринта в седем и половина ги е обзела музата да стачкуват, ние научихме след като издадохме хотела и се озовахме на другият край на Париж да си вземем шатъла...
И двата пъти не съм плащала специално места. Първият път по съвет от темата се чекирах на първата възможна дата и ни дадоха места на един ред, три от едната страна и две от другата. Бяхме двама възрастни и три деца. На връщане след като отказаха полета и резервирах от днес за утре с уизейр местата бяха три по напред и две назад.

# 161
На мен не са ми отменяли и променяли полет, да чукна на дърво, летя с тях с прекачване в Италия от 5 години вече

# 162
Купила съм билет за детето, но то не иска да пътува. Ще ми върнат ли поне летищните такси и трябва ли предварително да им пиша или след неосъществяване на пътуването?

# 163
Купила съм билет за детето, но то не иска да пътува. Ще ми върнат ли поне летищните такси и трябва ли предварително да им пиша или след неосъществяване на пътуването?

няма смисъл да си губиш времето :

можеш да предоставиш до един месец от датата на полета искане единствено за възстановяване на евентуалните държавните такси(не за билета,администр.такси и т.н.) ,но ще ти струва около 20 евро, а ако билетът ти е струвал под 20 евро не ти се полага нищо.....едва ли някой е правил подобно искане,при техните цени не си заслужава писането и кореспонденцията,мисля че е масова практика да се купуват евтини билети и после вече се решава дали ще се лети или не.

# 164
На мен не са ми отменяли и променяли полет, да чукна на дърво, летя с тях с прекачване в Италия от 5 години вече

е,то остана и в Италия да променят или анулират полети,те са толкова стабилни вече от много години и сега казаха че ще инвестират 1 милиард долара в страната ,нови самолети,бази,дестинации и т.н.,аз чакам да пуснат презокенаски  Sunglasses,уж бяха казали 100 евро до НЙ от Милано или Рим,да видим кога ...

Общи условия

Активация на акаунт