RYANAIR - 3

• 125 830
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
Мерси, азия! 70 евро е двупосочен, но наистина няма смисъл.

# 166
И аз да попитам същия въпрос, тъй като още никой не е отговорил на Алиска: при промяна на името преди чек ин заплаща ли се такса?

# 167
Ако има сгрешена буква например, може да ви го оправят в чата
ако искате да прехвърлите на друг пътуващ
Name Change Fee
Per Passenger

€110 / £110

# 168
  • На планетата Земя
И аз да попитам същия въпрос, тъй като още никой не е отговорил на Алиска: при промяна на името преди чек ин заплаща ли се такса?

За смяна на име се дължи такса:

Name Change Fee
Per Passenger

€110 / £110 - online price
€160 / £160 - airport price

Това са всички такси:
https://www.ryanair.com/bg/en/useful-info/help-centre/terms-and- … ionsar_1713394128

# 169
Аз тази такса я видях , но не знам дали тази такса се дължи, ако сменя името преди чек ин.
Предполагам, че и kinglis е видяла въпросната такса, но се интересува от същото като мен.
За спортната екипировка също внимателно разгледах таксите, но не разбрах дали ММ може да си помъкне харпуна.

# 170
  • Ловеч
За първи път ще пътувам с Ryanair до Берлин 13-18 септември, но проблемът е че на сина ми, който е пълнолетен вече му изтича личната карта на 23 септември. Моля някой, който пътува често до Германия да каже има ли изискване за 2-3 месеца преди пътуване да има валидна лична карта или просто трябва да е в срок на валидност.. Thinking

# 171
Мисля, че няма проблем. Пътувал съм до Брюксел с лична карта изтичаща след седмица. Граничните ми обърнаха внимание и в София и в Брюксел, но проблем не е имало.

# 172
Аз тази такса я видях , но не знам дали тази такса се дължи, ако сменя името преди чек ин.
Предполагам, че и kinglis е видяла въпросната такса, но се интересува от същото като мен.
За спортната екипировка също внимателно разгледах таксите, но не разбрах дали ММ може да си помъкне харпуна.

Кое не е ясно?

Name Change Fee
Per Passenger
€110 / £110
€160 / £160

Дължи се такса независимо от това кога го сменяш.

За харпуна, пак от сайта на Раян:

8.10.1 Passengers are not permitted to carry the following articles in airport security restricted areas and the cabin of an aircraft:
8.10.1.1 Guns, Firearms & Weapons; any object capable, or appearing capable, of discharging a projectile or causing injury, including all firearms (pistols, revolvers, rifles, shotguns, etc.) Replica and imitation firearms, Component parts of firearms (excluding telescopic sighting devices & sights), air pistols, rifles and pellet guns. Signal flare pistols, Starter pistols, Toy guns of all types, compressed air and CO2 guns such as pistols, pellet guns, rifles,ball bearing guns, industrial bolt and nail guns, cross bows, catapults, harpoon and spear guns, Animal humane killers, stun or shocking devices, e.g. stun guns, tasers, stun batons,cattle prods, ballistic conducted energy weapons (laser), lighters shaped like a firearm.
8.10.1.2 Pointed/edged Weapons & Sharp Objects; pointed or bladed articles capable of causing injury, including axes & hatchets, cleavers, arrows and darts, crampons (grappling iron, hooked bar of iron, or plate with iron spikes used in mountaineering), harpoons & spears, ice axes & ice picks, ice skates, knives with blades of more than 6 cms including lockable or flick knives, ceremonial, religious and hunting knives, made of metal or any other material strong enough to be used as a potential weapon, meat cleavers, machetes, open razors and blades (excluding safety or disposable razors with blades enclosed in cartridge), sabres, swords and swordsticks, scalpels, scissors with blades more than 6 cms as measured from the fulcrum, ski and walking/hiking poles, throwing stars, tradesman's tools with a blade or a shaft of more than 6 cms that have the potential to be used as a pointed or edged weapon, e.g.drills and drill bits, box cutters, utility knives, all saws, screwdrivers, chisels, crowbars, hammers, pliers, wrenches/spanners, blow torches.

8.10.2 The following items shall not be placed in Checked Baggage:
Electronic cigarettes, dynamite, gunpowder, explosives, including detonators, fuses, ammunition, grenades, mines blasting caps, plastic explosives and other explosive military stores. Guns, firearms, harpoons, replica or toy guns of all types. Gases: propane, butane. Flammable liquids, including gasoline, methanol, flammable solids and reactive substances, including magnesium, firelighters, fireworks, flares, smoke generating canisters/cartridges and other pyrotechnics. Oxidizers and organic peroxides, including bleach, car body repair kits. Toxic or infectious substances, including rat poison, infected blood, radioactive material, including medicinal or commercial isotopes. Corrosives, including mercury, vehicle batteries, vehicle fuel system components which have contained fuel, Edible Oil (e.g Olive oil) exceeding1 litre in volume. Lithium ion battery-powered vehicles (including segways and hoverboards) other than wheelchairs/mobility equipment that comply with Ryanair’s Regulations on Specific Subjects (click here), lithium ion battery-powered devices that exceed 160 watt hours.

# 173
Благодаря много- за харпуна разбрах.
За таксата за смяна на име все пак ще попитам в чата.  Peace

# 174
Благодаря много- за харпуна разбрах.
За таксата за смяна на име все пак ще попитам в чата.  Peace

Питай!  Mr. Green

# 175
Bliss , няма нужда, попрочетох и се убедих най-накрая  Mr. Green

Ама ММ е виновен (естествено  Whistling) - каза, че е питал и му казали, че можело да си вземе харпуна и да си смени името преди чек ин. Кой е питал обаче  не помни.
На прима виста му казах, че това няма как да стане, ама исках да съм напълно сигурна, че съм права.
Да съм по-подготвена в спора  hahaha
Сега, ако пак нещо ми философства довечера, ти го пращам да му обясняваш.  #2gunfire
Благодаря ти  bouquet

# 176

Сега, ако пак нещо ми философства довечера, ти го пращам да му обясняваш.  #2gunfire
Благодаря ти  bouquet
hahaha
Споко, имам си го същия в къщи.

# 177
Търся билети до Рим за октомври,но честно казано,много трудно се работи с търсачките или аз нещо не се ориентирам
 правилно  newsm78.На едната търсачка ми излязоха полети с други компании,а на друга само търси и нищо не показва.Моля ви светнете ме къде да търся  bouquet

# 178
Търся билети до Рим за октомври,но честно казано,много трудно се работи с търсачките или аз нещо не се ориентирам
 правилно  newsm78.На едната търсачка ми излязоха полети с други компании,а на друга само търси и нищо не показва.Моля ви светнете ме къде да търся  bouquet

Ми сайтът на Раян е един само
https://www.ryanair.com/bg/en/

# 179
http://ryanair-poleti.bg/ тук търсих аз,а на техния сайт въобще не ми показва резултати.Като си задам критериите има изчакване и като мине не показва нищо.Както и да е...
Мерси все пак.

Общи условия

Активация на акаунт